18 april är det dags för UFC 249, det sägs vara klart. UFC 249 som skulle ha innehållit en av årets hetaste matcher i UFC, Khabib Nurmagomedov mot Tony Ferguson i en kamp om mästarbältet i lättvikt. 

Khabib kom inte till start på grund av sin karantän i Dagestan, Ryssland, men inte ens det fick UFC att ändra sig och ställa in eller ens skjuta på galan. De verkar anse att de klarar sig utan det självklara toppnamnet för galan. 

Senaste UFC-galan

Missa inte den senaste UFC-galan: UFC 261

Självklart täcker vi UFC 262 med både odds och speltips!

Än så länge oklart var UFC 249 hålls

Någon plats för galan är inte bestämd. Inte heller en tid, trots att den bara är en vecka bort. Det enda som finns är ett datum, och några matcher. Det kommer nog bli en ganska tunn gala då en del av förmatcherna också fallit bort, men man har i alla fall lyckats få till en ny huvudmatch.

Tony Ferguson, som skulle ha mött Khabib, kommer fortfarande gå huvudmatchen men han kommer istället göra det mot Justin Gaethje, en landsman till Ferguson, amerikan alltså, som gått 23 MMA-matcher och hållit till i UFC sen 2017. Han har på sina 23 matcher endast två förluster. Gaethje rankas just nu som den femte bästa lättviktaren i UFC medan Ferguson är tvåa bakom Khabib som innehar bältet. Det blir alltså ingen titelmatch, men väl en match mellan två av de allra bästa i divisionen.

Två framstående brottare som möts

Det är faktiskt två före detta brottare som möts i den här matchen. Både Ferguson och Gaethje har framstående meriter som amatörbrottare så spännande blir att se om de kommer utmana varandra i den disciplinen i denna match.

Frågetecken givetvis kring hur förberedd Gaethje är inför matchen. Dessa atleter är givetvis alltid vältränade, men de ägnar också månader åt att toppa formen inför sina matcher och Gaethje tog den här matchen med bara två veckors varsel. Kanske var han till viss del förberedd på att han kunde bli aktuell, kanske inte. Det vet man inte. Klart är i alla fall att Ferguson har en fördel som kunnat förbereda sig länge. Han har visserligen haft en annan motståndare i kikaren, men det är ändå en fördel. 

Femte gången som Khabib-Ferguson blir inställd

Det är femte gången som Khabib och Ferguson skulle ha ställts mot varandra och det är också femte gången som matchen ställts in. Conor McGregor, rankad trea i divisionen just nu men samtidigt en av världens mest kända idrottsmän, har gjort sig rolig över detta och främst pikat Khabib som han anser inte vågar möta Ferguson. Kan tyckas annorlunda att håna en person som man fick storstryk mot senast det begav sig, men han börjar nog bara bygga upp inför nästa möte med Khabib. Kanske kan den returmatchen mellan Khabib och McGregor bli av tidigare nu när Khabib inte gick den här matchen mot Ferguson. 

Många frågetecken återstår med bara en dryg vecka kvar, men det är troligen precis som UFC med deras boss Dana White i spetsen vill ha det. Desto mer det snackas, desto bättre är det och nu när det inte finns någon annan idrott att snacka om gäller nog detta ännu mer. Det pratas mycket om att galan kommer bli av någonstans i arabvärlden, men man ska nog inte heller bli förvånad om det istället blir i deras eget högkvarter i Las Vegas, även om man än så länge sagt att galan inte kommer kunna bli sanktionerad inom USA:s gränser med nuvarande förutsättningar.

Ferguson knapp favorit på oddsen

Oddsen då?

Odds finns givetvis ute. Andrarankade Ferguson är favorit, men faktiskt inte så står favorit som man kanske skulle kunna förvänta sig. Han är rankad tvåa, Gaethje är femma, och Ferguson har kunnat förbereda sig klart bättre.

Tony Ferguson - 1,55 Unibet

Justin Gaethje - 2,45 Unibet

Unibet* är alltid blixtrande snabba ute med sina odds på UFC och man uppdaterar också alltid oddsen hela vägen fram till och under matcherna. Prova ett konto hos Unibet* och få en fin bonus på köpet. All info om detta nedan.

100% upp till 2000 SEK

18+ | Regler och villkor gäller
Läs recension
100% upp till 2000 kr i välkomstbonus!
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler och villkor gäller