Ett kraftigt försvagat AIK tar emot ett Örebro som man inte riktigt vet var man har dem. Efter att ha förlorat stort hemma mot Djurgården bör de fokuserat på defensiven inför denna match.

Anfallslöst men inte planlöst AIK

AIK kommer till spel utan Henok Goitom som skadade sig när AIK spelade mot Halmstad på bortaplan. Vid en närkamp fastnade Goitom och vred till knäet. Beskedet kom tidigare i veckan och han blir borta fyra veckor, vilket innebär att han kommer saknas fram till och med sommaruppehållet. Med det står AIK utan någon riktigt vass anfallare i sina närmsta matcher - varken Krpic, Markkanen eller Avdic rosar marknaden och när de väl spelat har de inte övertygad. Lägg till att Nisse Johansson och Kristoffer Olsson är avstängda mot Örebro. AIK har haft hyfsad kontroll på de matcher som de har spelat, men har inte kunnat lyckats avgöra matcherna, mycket på grund av det haltande anfallsspelet som endast lyft något när Goitom varit fräsch.

 

Vad har vi på Örebro?

Örebro gjorde en blek insats mot Djurgården när de tog emot Stockholmslaget på Behrn Arena. Det slutade i en 4-0-kross och trots att Djurgården saknade viktiga pjäser som Kim Källström och Jonas Olsson så kunde de köra över närkingarna. Som så många andra lag i årets allsvenska är det svårt att säga vart man har Örebro den här säsongen. Det vi vet med oss är att det kan strula med målskyttet även här då förre AIK-spelaren Kennedy Igboananike åkt på en avstängning efter en ful armbåge på en motståndare. Rimligtvis har Alex Axén gnuggat försvarsövningar med laget efter att släppt in fyra bollar på hemmaplan och nu åker de till Friends för att stänga till och knipa med sig en pinne hem. Senast de spelade på Friends blev resultatet 0-0 vilket var förra säsongen i maj. När lagen möttes i augusti vann AIK på bortaplan med 2-0.

Tips

AIK har bara vunnit på hemmaplan  en gång den här säsongen och det var mot Sirius och siffrorna 1-0. Med tanke på frånvaro på nyckelspelare som Nisse och Goitom så känns halvgarderingen X2 inte så dum då AIK har haft svårt att göra mål. På Staybet finns X2 till 2.48 som inte känns helt otänkbar. Underspelet ligger nära till hands det med.

Spela på Allsvenskan på Staybet