Många Juventus-supportrar drog en lättnadens suck när det stod klart att det blev Monaco och inte Real Madrid man skulle möta i Champions League-semifinalen. Frågan vi ställer oss är: bör de vara så självsäkra?

AS Monaco


AS Monaco har med sitt frejdiga offensiva spel charmat hela fotbolls-Europa. Detta orutinerade lag har stått för några riktigt imponerande insatser i Champions League och slagit ut såväl Manchester City som Dortmund. Dessutom leder de ligan med tre poängs marginal till hårdsatsande PSG. Nu ställs de inför säsongens svåraste test när Juventus kommer på besök. En motståndare som på förhand känns som en tuff uppgift.

För Monacos del finns egentligen bara ett läge – att gasa på framåt. Det är så de har skördat framgångar, och det är så de ska fortsätta. Frågan är hur Juventus passar dem? Mindre bra, är känslan. Det finns nog inget annat lag som är så taktiskt och defensivt skickliga som dem. Risken finns att Monaco i sin iver att anfalla öppnar upp sig för ett kontringsstarkt Juventus. Oavsett vilket ska de bara köra på som de gjort tidigare, något annat finns inte.

Form: V, F, V, V, V

Skador och avstängningar:  Gabriel Boschilla, Guido Carillo

Juventus FC


Juventus har onekligen varvat upp, både ett och två snäpp. Att de leder ligan är väl egentligen inte så mycket att orda om, men att de tagit sig till semifinal efter att mer eller mindre ha krossat Barcelona, det är mycket imponerande. Den backlinje som tidigare såg lite svajig ut är tillbaka i gammalt gott slag, och offensivt är man som vanligt dödligt effektiva. Känslan är att de bara blir bättre och bättre ju längre säsongen lider.

Form: O, V, O, V, V

Skador och avstängningar: Daniele Rugani, Marko Pjaca

Håll koll på


Kylian Mbappé, vem annars? Ynglingen har tagit fotbollsvärlden med storm och formligen öst in mål både i ligan och i Champions League. Många jämför honom redan med Leo Messi, och det är väl bara en tidsfråga innan något storlag signar honom. Men det kommer bli vansinnigt dyrt, för han är verkligen otroligt bra.

Spela på matchen hos Casinostugan och glöm inte bort att hämta din grymma välkomstbonus om du inte redan är medlem!