Nu har de flesta nationerna presenterat sina preliminära trupper inför JVM. Det kommer att försvinna ungefär 2-4 spelare från varje trupp inför JVM och vilka spelare det blir som får lämna kommer att avgöras under träningsmatcherna fram tills turneringen startar den 26 december.

De nationer som ännu inte presenterat en trupp är, Ryssland, Vitryssland och Danmark. De andra 7 nationernas trupper kommer att presenteras här nedan med lite kommentarer.

Missa inte odds och speltips på Junior VM 2021 här!

Tjeckien


Målvakter
Ales Stezka
Vitek Vanecek
Karel Vejmelka
Daniel Vladar

Backar
Lubos Adam
Tomas Havlin
Filip Hronek
Ondrej Miklis
Pavel Pyrochta
Alex Rasner
Dominik Sklenicka
Jakub Zboril

Forwards
Tomas Andres
Jiri Cernoch
Lukas Jasek
Vaclav Karabacek
David Kase
Filip Kutak
Dominik Lakatos
Jan Ordos
Jiri Smejkal
Tomas Soustal
Michael Spacek
Simon Stransky
David Tomasek
Radek Vesley
Lukas Vopelka
Daniel Vozenilek
Pavel Zacha

Tjeckien har ett intressant lag. Förra året slutade med förlust i kvartsfinal och i år är siktet inställt på att ta ytterligare ett kliv. Många av lagets "bättre" spelare tillhör junior-klubbar i Nordamerika och många har verkligen visat framfötterna. Inte minst Simon Stransky som har gjort 30 poäng på 27 matcher för sitt Prince Albert Raiders i WHL. Han kommer förmodligen att bli den mest framträdande spelaren i Tjeckiens trupp. Det kommer vara ett jobbigt lag att möta och de lite större nationer kan inte förvänta sig annat än en tuff match mot Tjeckien.

Finland


Målvakter
Kaapo Kähkönen
Emil Larmi
Veini Vehviläinen

Backar
Olli Juolevi
Miro Keskitalo
Jesper Mattila
Niko Mikkola
Sami Niku
Vili Saarijärvi
Robin Salo
Eetu Sopanen
Joni Tuulola
Urho Vaakanainen

Forwards
Sebastian Aho
Kasper Björkqvist
Roope Hintz
Antti Kalapudas
Kasperi Kapanen
Patrik Laine
Juho Lammikko
Miro Mäkinen
Julius Nättinen
Jesse Puljujärvi
Mikko Rantanen
Sebastian Repo
Aleksi Saarela
Miska Siikonen
Jonne Tammela
Patrik Virta

Finland ställer alltid upp med bra lag med många talanger. Det namnet som väger tyngst är Sebastian Aho som stått för 21 poäng på 23 matcher i finska Liiga. Men det är ett lag som jämfört med de andra stora nationerna är ett nummer för litet. Men finnarna har överraskat tidigare och det ska bli spännande att se hur pass bra de mäter sig mot tufft motstånd. Det Finland kan förlita sig på är sina målvakter som har spelat otroligt bra i sina klubblag. Kaapo Kähkönen som spelar i finska klubben Blues har efter 14 matcher en räddningsprocent på 92.1 och hans landsman Veini Vehviläinen har en imponerande räddningsprocent på 93.7 i sitt finska JYP. Så bra målvakter är det inget snack om, frågan är om de är tillräckligt bra för att bära Finland längre än kvartsfinal.

Kanada


Målvakter
MacKenzie Blackwood
Mason McDonald

Backar
Thomas Chabot
Jakob Chychrun
Travis Dermott
Vince Dunn
Haydn Fleury
Joe Hicketts
Brandon Hickey
Noah Juulsen
Roland Mckeown
Travis Sanheim
Jake Walman

Forwards
Mathew Barzal
Anthony Beauvillier
Rourke Chartier
Lawson Crouse
Michael Dal Colle
Pierre-Luc Dubois
Julien Gauthier
Jayce Hawryluk
Travis Konecny
Mitchell Marner
Nick Merkley
Brendan Perlini
Brayden Point
John Queenville
Mitchell Stephens
Dylan Strome
Spencer Watson

Kanada skulle kunna ställa upp med tre lag till junior-vm och ändå kunna ha chans till att vinna guld. Spelare som Dylan Strome och Mitchell Marner håller världsklass och skulle göra bra ifrån sig i NHL. Den sistnämnde valdes nummer fyra av Toronto i draften 2015 och förväntas spela i NHL nästa säsong. Dylan Strome valdes trea samma år och den stora forwarden förväntas även han att spela i NHL nästkommande säsong. Men, Kanada har faktiskt förvånansvärt litet lag jämfört med tidigare år. Medellängden ligger på 185,13 cm och vikten på 86,17 kg. Klart att bjässarna på backsidan finns kvar som alla tidigare år där 6 av spelarna är 188 cm eller längre. Men i år kommer vi nog att få se ett lite rappare Kanada som kommer att utnyttja sin fart på den lite större rinken i Helsingfors. Kan vara till deras nackdel men det är inte många nationer som kan mäta sig med denna kaliber av spelare som presenterats. En mycket spännande trupp med många blivande storstjärnor.

USA


Målvakter
Brandon Halverson
Alex Nedeljkovic
Luke Opilka
Tyler Parsons

Backar
Louis Belpedio
Will Borgen
Brandon Carlo
Ryan Collins
Casey Fitzgerald
Brandon Fortunato
Chad Krys
Charlie McAvoy
Zach Werenski

Forwards
Kieffer Bellows
Paul bittner
Anders Bjork
Borck Boeser
Alex DeBrincat
Ryan Donato
Christian Dvorak
Scott Eansor
Ryan Hitchcock
Clayton Keller
Ryan MacInnis
Autson Matthews
Sonny Milano
Nick Schmaltz
Matthew Tkachuk
Colin White

Det är bara Schweiz som har lägra medellängd än vad USA har, 184.34 cm. De har många små spelare som har gjort massvis av poäng i juniorligorna och i collegeligan NCAA. Det är en trupp med många spelare som har spelat JVM innan så rutinen finns där. Tror detta är ett lag som kommer kunna hantera den stora isen på ett mycket bra sätt. Små snabba spelare med bra teknik kommer att kunna ställa till problem för andra nationers försvarare. Den spelaren som kommer att få ta en stor roll i laget är Matthew Tkachuk, son till NHL-legendaren Keith Tkachuk. Han spelar till vardags i OHL för London Knights och tippas väldigt högt i draften 2016. Han är en mycket spelskicklig ytterforward som ofta skapar lägen från ingenstans. Detta är laget jag tror Kanada kommer att möta i en final den femte december.

Sverige


Målvakter
Erik Källgren
Felix Sandström
Linus Söderström

Backar
Sebastian Aho
Gabriel Carlsson
Andreas Englund
Gustav Forsling
William Lagesson
Jacob Larsson
Adam Ollas Mattsson
Marcus Pettersson

Forwards
Rasmus Asplund
Christoffer Ehn
Joel Eriksson Ek
Jakob Forsbacka Karlsson
Carl Grundström
Axel Holmström
Anton Karlsson
Adrian Kempe
Oskar Lindblom
Jens Lööke
William Nylander
Alexander Nylander
Fredrik Olofsson
Dmytro Timashov
Lukas Vejdemo

Sveriges trupp ser riktigt bra ut i år och det är många spelare som inom en snar framtid kommer ta klivet upp eller till NHL. Sverige har tyngst, längst och äldst trupp av alla nationer som deltar i JVM och förhoppningsvis så kan man använda det till sin fördel. Vi får hoppas att bröderna Nylander får spela ihop och kanske har vi två nya Sedinbröder. Backen Gustav Forsling var en av fjolårets bästa backar i hela turnering, han vann poängligan för backar och kom även med U20 WJC All-Star Team. Han kommer få rodda i defensiven för det är förmodligen det som är Sveriges svagaste länk. Forwardssidan ser helt fantastisk ut och det är mängder av kreativa snabba forwards som kommer att ställa till det för andra lag.

Schweiz


Målvakter
Gauthier Descloux
Joren van Pottleberghe
Ludovic Waeber

Backar
Tim Dubois
Marco Forrer
Andrea Glauser
Edson Harlacher
Fabian Heldner
Roger Karrer
Simon Kindschi
Jonas Siegenthaler

Forwards
Dominik Diem
Chris Egli
Nico Hischier
Auguste Impose
Tino Kessler
Johnny Kneubuehler
Denis Malgin
Timo Meier
Dario Meyer
Julien Privet
Damien Riat
Noah Rod
Kris Schmidli

Pius Suter
Calvin Thürkauf

Timo Meier är Schweiz stora stjärna. Han spelar för klubben Halifax Mooseheads i QMJHL och är inne på sin tredje säsong. Det är den spelaren som sticker ut i truppen och ska Schweiz nå längre än kvartsfinal krävs det att han leder hela laget. Nico Hischier är född 1999 vilket gör honom till en av de yngsta spelarna i hela turneringen. Ska bli kul att se hur han hanterar hockey mot världens bästa juniorspelare. Mitt tips blir att Schweiz inte kommer längre än till kvartsfinal vilket får ses som klart godkänt av den lilla hockeynationen.

Slovakien


Målvakter
David Hernak
Adam Huska
Christian Pavlas
Stanislav Skorvanek

Backar
Erik Cernak
Andrej Hatala
Samuel Ivanic
Christian Jaros
Patrik Koch
Patrik Maier
Jakub Melisko
Matej Moravcik
Ladislav Romancik
Adrian Sloboda

Forwards
Radovan Bondra
Dominik Briestensky
Lukas Hrusik
Jozef Huna
Filip Lestan
Juraj Mily
Filip Ondrus
Matej Palocko
Kristian Pospisil
Boris Sadecky
Juraj Siska
Samuel Solensky
Matus Sukel
Maros Surovy
Jakub Tatar

Slovakien är en nation som är på gränsen till att spela JVM eller att spela JVM D1. Det är inget tvivel om att Slovakien kommer att bli ett strykgäng i årets upplaga. De har några bra spelare men helheten är det som sänker dom. En femma kan matcha de stora nationerna sen har man inte mycket alls att komma med. De ska vara glada om de lyckas hålla sig kvar och få spela JVM 2016/17.