UPPDATERING: Alla röster är ännu inte räknade, men de flesta svenska spelbolag har börjat plocka bort oddsen för valet. Det ser ut som att Joe Biden (D) blir USA:s 46:e president.

Även om utgången ännu är något oviss lutar det åt att Joe Biden blir USA:s nästa president. Han vann de viktigaste vågmästarstaterna, Georgia och Pennsylvania. Det såg till en början ut som att Trump skulle vinna dessa delstater, när brevrösterna började räknas ändrades detta tids nog. Biden leder i skrivande stund dessa vägmästarstater med ett par tusen röster, men behöver egentligen inte vinna något utav de för att vinna presidentskapet. - Vinner Biden Nevada når han 270 elektorer.

Både Trump och Biden har bataljoner av advokater redo för vad som ser ut att bli en långvarig strid om makten

För Biden och demokraternas del leder de rösträkningen, men det betyder inte att de vunnit valet eftersom att det är elektorsrösterna som avgör. Men spelbolagen har fortfarande Biden som segrare om man ser till oddsen på presidentvalet. Viktiga delstater som ger ett högt antal elektorsröster där Biden vunnit är Kalifornien och New York. Angående framgångarna i valet för demokraternas del har Biden uttryckt sig om att det ser ”gynnsamt” ut.

Vinnare av presidentvalet Högsta odds Spelbolag
Donald Trump Se här

Rösträkningen i fyra delstater drar ut på resultatet

Det som kan komma att ta flera dagar innan vi får ett definitivt resultat är att rösträkningen i de fyra delstaterna Arizona, Pennsylvania, Wisconsin och Michigan har dragit ut på tiden. En av anledningarna till att det dröjer är att poströsterna måste räknas. Eftersom att Trump har tagit hem delstater där Biden väntades vara favorit är det viktigt för demokraterna att de vinner majoriteten av de fyra delstaterna.

Vinnare av presidentvalet Högsta odds Spelbolag
Joe Biden 1,30