En rejäl kalldusch, det är en klockren beskrivning av gårdagens match mellan Tre Kronor och Nordamerikas "Young Guns".

I alla fall när man snackar om inledningen, 2 baklängesmål på mindre än 2 minuter kan omöjligt kallas för annat, ynglingarna missade dessutom en straff! Nåväl, Sveriges stjärnor lyckades hämta upp underläget och när den första perioden var avspelad stod det faktiskt 2-3 på poängtavlan, fördel "Young Guns".

Filip Forsberg banade väg

När drygt 10 minuter var spelade hände något med Sveriges spel, man lyckades hitta fokus och fick igång sitt spel ordentligt. Snacka om upphämtning efter kallduschen! Tack vare mål av såväl Forsberg som Nicklas Bäckström hade Sverige kontakt efter första perioden, även om Johnny Gaudreaus konstmål gav Nordamerikanerna en knapp fördel inför andra perioden (2-3).
- Sista 10 av första perioden fanns det bara ett lag på isen så vi fortsätter så, sa en hungrig Filip Forsberg till Viasat i periodpausen.

Sagt och gjort, Tre Kronor fortsatte på den inslagna vägen och kontrollerade matchen och kvitteringsmålet hängde i luften.

Kung Henrik visade storform

Efter att ha fått stå över första matchen på grund av sjukdom, visade Henrik återigen hur pass viktig han är för Sverige, precis som i matchen mot Finland. Kung Henrik storspelade och såg till att Sverige kunde kliva in i omklädningsrummet inför sista perioden med 2-3 på resultattavlan, trots att Nordamerikanerna bombarderade honom med skott.

När den tredje perioden väl drog igång var det inget snack, gammal är äldst. Knappa 7 minuter behövdes innan Erik Karlsson lossade av ett kanonskott, som inhoppande Patrik "Bulan" Berglund enkelt kunde styra in bakom John Gibson i det Nordamerikanska målet.

Sverige klara som gruppsegrare

Efter "Bulans" kvittering, som även höll sig matchen ut, stod Sverige som gruppsegrare. Övertiden bjöd inte på några större konstverk, Nathan McKinnon skrev slutresultatet till 3-4 och såg därmed till att "Young Guns" fortfarande har chans att gå vidare. Allt hänger nu på att Finland lyckas med det omöjliga, nämligen att slå Alexander Ovetjkin och kompani ikväll.

Henrik Sedin försökte förklara matchen efteråt:
- Det är den konstigaste match jag spelat.

För svensk del väntar nu Team Europa i semifinalen, matchen spelas 19:00 på söndag.