Inför turneringen snackade hela hockeyvärlden om en "drömfinal" mellan Sverige och Kanada, nu ställs istället kanadensarnas superlag mot blåbärsgänget "Team Europa" i World Cup finalen, som spelas i en bäst-av-3 serie med start imorgon (tisdag).

Fullbordat fiasko

Team Europa tippades sist inför den prestigefyllda tävlingen, av samtliga experter. Igår kväll kunde laget, som består av spelare från åtta olika nationer, säkra en finalplats i hockeyvärldens finaste tävling. I en ganska livlös semifinal lyckades man slå Sverige i förlängningen, detta efter att Erik Karlsson i ett sent skede kvitterade till 2-2.

Spiken i kistan signerades Tomas Tatar, som blev matchhjälte med sin andra balja för kvällen. Dramatiken var total när domarna valde att videogranska målet för misstänkt spark, väntan blev dock kort innan det godkännande beskedet kom, Sveriges fiasko var ett faktum.

"Det känns jävligt surt just nu"

Det var inga glada miner på de svenska spelarna efter den missade finalplatsen. Victor Hedman sa följande efter matchen:
- Vi hade några riktigt bra chanser, men vi var helt enkelt inte bra nog att gå vidare. Det är tufft att åka på ett sådant mål, Team Europa är ett bra lag, det suger att vara på den förlorande sidan...
- Det känns jävligt surt just nu. Men de gör allt lite bättre än oss den här matchen, fyllde Erik Karlsson i.

Henrik Lundqvist var även han otroligt besviken efter matchen, som kan ha varit hans sista i landslaget.
- Just nu känner jag bara en stor besvikelse. Vi hade en bra chans att ta oss till final här, nu sumpar vi den helt och hållet. Det svider.
- Man vet inte om det blir någon nästa gång, om man får chansen att spela dvs. Man får helt enkelt försöka göra så bra man kan, nu vet vi inte vad som händer med OS 2018, så det är bara att avvakta och se.

Hockeygodis i världsklass är att vänta

Finalen som skulle bli en utav de hetare landslagsdrabbningarna på länge, kommer nu förmodligen istället bjuda på en rejäl dos hockeygodis signerat firma Crosby-Toews och risken för tennissiffror har sällan varit större.
Även om Team Europa lyckats gneta sig hela vägen till final råder det inga som helst tvivel om att det kommer ta stopp när man nu ställs mot Kanada, när de båda lagen möttes i gruppspelet skrevs slutsiffrorna till 4-1 i Kanadas favör.

Räkna med en målrik match, kantad av betonglika tacklingar och utvisningar, Kanada ska stå som segrare efter den här matchserien. Frågan är bara om man lyckas göra det på 2 matcher, eller om en tredje och avgörande match kommer att behövas?

Spela på finalserien hos Bethard* till marknadens högsta odds!