Måndagen inleds med en spännande match mellan Tottenham och Manchester City. Två lag med en stor offensiv lust. Vanligtvis när dessa två parter möts så brukar det innebära att det är åka av. Manchester City kommer från en succésäsong där man vann ligan efter Pep Guardiolas andra säsong som tränare för laget. Man fullkomligt öste in mål likt en ostoppbar maskin och detta har man fortsatt med även denna säsong. 

Tottenham - Manchester City över 2,5 mål till 1,60 gånger pengarna 

  • Deras fyra senaste inbördes möten har slutat med över 2,5 mål
    • Båda lagen spelar en anfallsinriktad fotboll

Rygga spelet hos Unibet

 

Tottenham är också en målmaskin som gillar när tempot i matchen är högt. Väldigt svårt för lag att stå emot denna offensiva maskin. Mauricio Pochettino är en coach som vill spela anfallsinriktad fotboll i högt tempo och Guardiola är också känd för sin offensiva fotboll. Detta kan väl inte betyda något annat än att vi kommer bjudas på en målfest med många mål? Kollar vi på deras tidigare inbördes möten så kan vi också konstatera att deras 4 senaste möten alla har slutat med över 2,5 mål. 

Som ni kan se så har lagens fyra tidigare möten slutat med över 2,5 mål. Jag finner därför ett spelvärde i att chansa på över 2,5 mål i denna match. Tittar vi på oddsen så kan vi se att hos Unibet* så spelas det till 1,60 gånger pengarna. 

Tottenham - Manchester City över 2,5 mål till 1,60 odds hos Unibet*

Tottenhams inledning av säsongen har kanske inte varit så lyckad som man hade önskat sig. Tanken var att man redan från säsongens början skulle spela i sin nya arena, men på grund av förseningar så har detta inte blivit av ännu. Pochettino har hyllats för sitt arbete och transformation av Tottenham men har ännu inte lyckats vinna något med klubben. Och, i slutändan så är det ju titlarna som räknas. 

Pep Guardiola vann Premier League tillsammans med Manchester City säsongen 17/18 efter en övertygande prestation i ligan och även denna säsong så är Manchester City favoriter att lyfta bucklan i slutet av säsongen.