Åtta matcher från sex olika länder på fredagens Topptips och det hela inleds med en efterlängtad Premier League-premiär på Anfield. Klopp och hans rödklädda är betrodda med ett stort favoritskap i hemmapremiären där Norwich gästar. Befogat? 
 

Mot åtta rätt, nu kör vi! 

 
Spelstopp: 18.59
 
1. Liverpool - Norwich 1

Liverpool kliver in i Premier League-säsongen som regerande Champions League-mästare och de gör det på hemmagräs mot Norwich. Gästerna tog steget upp från The Championship i fjol och med tanke på att Liverpool var nära på att snuva Manchester City på ligatiteln så är det en minst sagt tuff uppgift som väntar nykomlingen på Anfield Road. Ettan är och kommer bli högt streckad av förståeliga skäl. Spika och gå vidare! 

 
2. Varberg - IK Frej 1

Hemma i Superettan ska vårens succegäng Varberg BoIS försöka hitta tillbaka till gammal god form. Värdarna har trots tre raka nederlag i seriespel fortfarande fingrarna på serieledning, men just nu är det i princip bara lillfingret som skiljer dem och tvåan Mjällby. Frej återfinns i botten av tabellen och slåss för sin överlevnad. Påskbergsvallen kommer bjuda på ett möte mellan två lag som gärna plockar tre pinnar, men där värdarna borde lyckas bäst. 

 
3. Växjö - Djurgården X

Sverige igen, men nu Damallsvenskan. Myresjöhus Arena bjuder på ett öppet möte sett till streckfördelningen och här känns rent spontant krysset bäst. Blårandiga Djurgården har hyggligt god marginal ner till nedflyttningsracet, men bara tre upp till just Växjö som väntar här. När lagen möttes i huvudstaden rann det iväg till 3-0 för Djurgården, men borta har de det inte riktigt lika lätt. Gardera friskt är att rekommendera! 

 
4. Odense - Randers 1

Över till Danmark där Odense ställs mot Patrik Carlgrens Randers. Gästerna har besökt Nature Energy Park sex gånger sedan 2017 och av dessa möten har de bara plockat poäng en gång. Övriga fem har Odense vunnit och sett till hur värdarna inlett Superliga så här långt bör de ha goda chanser att hålla sviten vid liv. Trolig etta! 

 
5. Monaco - Lyon 2

Ligue 1 bjuder också på säsongspremiär denna fredagskväll. På Stade Louis II i Monaco ska värdarna försöka göra en bättre resa än vad de gjorde i fjol. Öppningsmatchen blir dock ingen enkel uppgift då det är fjolårets tabelltrea som väntar i denna premiäromgång. Monaco vann detta möte med 2-0 i fjol, men Lyon bär trots allt favoritskapet här med en i grunden starkare trupp och vi tror att Les Gones levererar minst en poäng. 

 
6. Troyes - Le Havre X

Vi dröjer oss kvar i Frankrike men förflyttar oss till Ligue 2. Värdarna Troyes öppnade med seger i premiären borta mot Niort men följde upp den insatsen med en överraskande förlust mot Clermount hemma senast. Gästande Le Havre med Sverige-bekantingen Tino Kadewere i truppen har hittills inte förlorat, men heller inte vunnit. Öppet så gardera friskt är att rekommendera på Stade de l'Aube.

 
7. Sparta - VVV Venlo 1

Eredivisie gäller härnäst och då hamnar vi i Holland. På Sparta Stadion Het Kasteel målas värdarna upp som klara favoriter när de gästas av VVV. Anledningen lär vara den fina premiären borta mot Feyenoord som så när gav tre poäng, men slutade 2-2 efter ett sen kvittering av Feyenoords Sam Larsson. Gästerna har elva raka nederlag på denna arena och senaste gången som de fick en seger med sig mot Sparta Rotterdam borta var så sent som 2003. Ettan blir svår att undvika, men plocka gärna krysset också då Sparta kan bli väl saftigt streckade. 

 
8. Anderlecht - Mechelen 2

Avslutningsvis besöker vi Lotto Park i Belgien där Anderlecht går för säsongens första seger. Värdarna har på två omgångar löst en poäng och säsongen inleddes med förlust hemma mot Oostende med uddamålet (1-2) och därefter blev det åtminstone poäng efter 0-0 mot Mouscron borta. Gästerna tog poäng här i fjol och då Anderlecht inte imponerar i dagsläget kan de kanske skrälla ånyo? Avsluta med att jobba in skrällen i jakten på utdelning. 

 
Kassaskåpet! - Liverpool

Gjorde en kanonsäsong i fjol och då det är nykomlingar som väntar i premiären hemma på Anfield Road ska tre poäng vara inom räckhåll.

 
Varningen! - Mouscron

Tog poäng borta mot Anderlecht i fjol och då värdarna inlett trögt kan den bedriften möjligen upprepas! 

 
Topptipset förslag 32 rader

1. Liverpool - Norwich 1

2. Varberg - IK Frej 1X

3. Växjö - Djurgården X2

4. Odense - Randers 1

5. Monaco - Lyon X2

6. Troyes - Le Havre X2

7. Sparta - VVV Venlo 1

8. Anderlecht - Mechelen X2

 
Topptipset förslag 144 rader

1. Liverpool - Norwich 1

2. Varberg - IK Frej 1X

3. Växjö - Djurgården X2

4. Odense - Randers 1

5. Monaco - Lyon 1X2

6. Troyes - Le Havre 1X2

7. Sparta - VVV Venlo 1X

8. Anderlecht - Mechelen X2

 
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100