Torsdagens Topptipset erbjuder rakt igenom matcher från kvalet till Europa League. Malmö, AIK och Norrköping är de svenska lag som inkluderas i kupongen. Den tuffaste drabbningen för svensklagen har Gnaget borta i Moldavien mot Sheriff. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18.59

1. Malmö FF - Zrinjski 1

Kupongen drar igång på skånska Stadion. Malmö fick jobba hårt för att slå ut slovenska Domzale men skåningarna lyckades ta sig vidare med sammanlagt 5-4. MFF har en fin svit i Allsvenskan och är obesegrade i 16 tillställningar i följd. Det enda negativa för Rösler är att Traustason är tveksam till spel.

Gästande Zrinjski slog ut Utrecht överraskande med totalt 3-2 men har öppnat seriespelet i Bosnien svagt. Spelare i paritet med Rosenberg och Christiansen lyser med sin frånvaro hos gästerna, här ska det skilja både en och två nivåer. Det är bara att spika av ettan. 

2. IFK Norrköping - Hapoel Beer Sheva 2

Vi stannar kvar i Sverige och beger oss till Östgötaporten. Norrköping avfärdade Liepaja utan större problem och tog sig vidare med stabila 3-0 från dubbelmötet. Peking har en skaplig form i seriespelet och har vunnit två av de fyra senaste tillställningarna. Det ska sägas att östgötarna har sålt lagets skyttekung Jordan Larsson till Ryssland och värvat in Maic Sema och Christopher Telo. Gästande Hapoel Beer Sheva slutade på fjärde plats i den israeliska ligan den förra säsongen och seriespelet har inte börjat ännu för gästerna. Anmärkningsvärt är att Hapoel-laget hade vunnit den inhemska ligan tre år i följd innan senaste säsongen. Gaffeln etta-tvåa blir fin här! 

3. Sheriff Tiraspol - AIK 1

Skutan styr vidare till Moldavien och Sheriff Stadium. Sheriff Tiraspol leder den inhemska ligan med hela elva poäng efter 16 omgångar och har raden 14-0-2. Det är imponerande siffror även om inte kvalitén på ligan är speciellt hög. Hemmalaget slog ut albanska Partizani med 2-1 i den förra omgången. AIK gör entré i kvalet till Europa League efter att ha åkt ut mot Maribor i Champions League-kvalet. Gnaget har fyra raka segrar i Allsvenskan men kommer få en helt annan utmaning i denna batalj. Etta-kryss ska räcka långt här. 

4. Haugesund - PSV 2

I vårt grannland Norge ställs Haugesund inför en tuff uppgift. Hemmalaget har inte stått för någon vidare säsong hittills i Eliteserien och parkerar på en åttondeplats i tabellen. FKH ska inte ha mycket att hämta mot holländska storlaget PSV. Gästerna slutade på andra plats i Eredivisie den förra säsongen och åkte ur i Champions League-kvalet mot Basel efter resultatet 4-4 och bortamålsfavör för schweizarna. Ett taggat lag från Eindhoven ska vara för starka för norrmännen. Står sig tvåan under 75 procent är det en fin spik. 

5. Molde - Aris 1

Den norska serieledaren Molde har riktigt bra form och är obesegrade de nio senaste drabbningarna. Det blå hemmalaget har inte haft några problem ännu i Europa League-kvalet och tagit sig vidare utan darr på ribban i de två tidigare omgångarna. Nu väntar Aris Thessaloníki med svenskarna Daniel Sundgren och Daniel Larsson i truppen.

Grekerna slog ut AEL Limassol med sammanlagt 1-0 och den stabila defensiven fällde avgörandet. Det ska sägas att gästernas seriespel inte börjat ännu och fysiken kanske inte är 100 procent så här tidigt på säsongen. Garderingen bör komma kvickt här.

6. Midtjylland - Rangers 1

I Danmark vankas det ett intressant möte på MCH Arena. Midtjylland slutade på en stabil andraplats i den danska ligan ifjol och har öppnat denna ligasäsong på bästa sätt. Danskarna har efter fyra omgångar vunnit samtliga matcher och endast släppt in ett mål bakåt. Gästande Rangers slutade också på andra plats i seriespelet förra säsongen.

Skottarna har spelat en tillställning hittills denna säsong och det slutade med en 2-1 seger mot Kilmarnock. Det blå laget från Glasgow hade det jobbigt med Niedercorn från Luxemburg i den förra omgången av denna tävling. Anmärkningsvärt är att Steven Gerrards mannar endast spelade 0-0 i det bortamötet. Utgå från ettan men krysset är nära till hands. 

7. Thun - Spartak Moskva 1

Resan går vidare till Stockhorn Arena i Schweiz. Här står värdarna inför en tuff uppgift då gästerna från Ryssland har ett vasst lag till sitt förfogande. Klubben plockade nyligen in Jordan Larsson från IFK Norrköping, men han är inte tillgänglig för spel här. Thun slår ur underläge då schweizarna inte håller samma klass som sitt motstånd, men på hemmagräs kan de möjligen överraska. Ettan streckas lägst och är därför det tecken som lockar mest inledningsvis, men ju fler tecken desto bättre. 

8. Sarajevo - Bate Borisov 2

Raden avslutas i Bosnien på Asim Ferhatovic Hase. Sarajevo fick storstryk av Celtic i Champions League-kvalet och blev därför förpassade till att kvala till Europa League. Här väntar det inte någon enklare motståndare när vitryska Bate gästar. Bate Borisov har rutin från Europaspel och brukar ta sig långt i dessa turneringar. Bortalaget tog sig till sextondelsfinal i denna turnering ifjol och står tvåan under 45 procent är den riktigt fin men ska garderas med krysset annars. 

Kassaskåpet! - Malmö FF

Malmö är ruskigt svårslagna just nu och ser stabila ut. Skåningarna ska inte ha några problem att avfärda ett bosniskt lag som öppnat seriespelet svagt. Ettan är kupongens säkraste spik! 

Varningen! - Hapoel B.S

Hapoel Beer Sheva har varit ett storlag i Israel de senaste åren och ska inte räknas bort. HBS har rutin från Europaspel och kommer inte vara en lätt match för Norrköping. Satsa på skrälltvåan till ett bra värde för att rensa kupongen!

Topptipset förslag 32 rader

  1. Malmö FF - Zrinjski 1
  2. Norrköping - Hapoel B. S. 12
  3. Sheriff Tiraspol - AIK 1X
  4. Haugesund - PSV 2
  5. Molde - Aris 1X
  6. Midtjylland - Rangers 1X
  7. Thun - Spartak Moskva 1
  8. Sarajevo - Bate Borisov X2

Topptipset förslag 144 rader

  1. Malmö FF - Zrinjski 1
  2. Norrköping - Hapoel B. S. 12
  3. Sheriff Tiraspol - AIK 1X
  4. Haugesund - PSV 2
  5. Molde - Aris 1X
  6. Midtjylland - Rangers 1X2
  7. Thun - Spartak Moskva 1X2
  8. Sarajevo - Bate Borisov X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100