Svår omgång när Champions League-kvalets semifinaler ska inledas. Här ska returmötet kommande vecka läggas i åtanke och det är ingen slump att majoriteten av värdarna står som favoriter i första mötet. Dessutom fylls kupongen ut med inhemsk fotboll i form av Superettan samt Division 2-fotboll. Med få storskrällar i sikte och flera rimliga spikar är ett mindre system med högre radinsats att rekommendera.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Crvena Zvezda - FC Köpenhamn 1

Första mötet av två i Champions League-kvalets semifinaler är det som gäller och vi inleder på Stadion Rajko Mitić. Crvena Zvezda tog sig hela vägen till gruppspelet ifjol efter en relativt enkel väg i kvalet. Väl i gruppspelet hamnade serberna i en mardrömsgrupp tillsammans med PSG, Liverpool och Napoli. Värdarna lyckades dock plocka fyra pinnar och besegrade Liverpool med 2-0 i hemmaborgen. The Star hade även en strålande säsong i serbiska Super Liga och gick obesegrade (27-3-0). FC Köpenhamn har blivit av med viktiga duon Denis Vavro samt Robert Skov under sommaren men även förstärkt rejält. Senaste tillskotten till Ståle Solbakkens trupp är spanjoren Pep Biel samt Premier League-meriterade Bryan Oviedo som anslöt förra veckan. Sett över två möten är det vidöppet men här har Crvena Zvezda goda möjligheter till seger. Ettan får agera utgång.

 

2. PAOK - Ajax 2

Fjolårssuccén Ajax tog Champions League med storm förra säsongen med sin underhållande anfallsfotboll. Det blev dock ett dystert uttåg i semifinalen och vore det inte för ett hattrick från Lucas Moura hade holländarna stått i finalen. Nu har de rödvita dock tappat underbarnen Matthijs de Ligt samt Frenkie de Jong. Den unga duon var tongivande i lagets framgångar ifjol och Ajax kommer förmodligen inte kunna upprepa förra säsongens bravader. Kvalspelet ska dock inte vara några problem och herrarna från Amsterdam bör åtminstone ge sig själva bra förutsättningar till returen. Utgå från tvåan.

 

3. Club Brügge - Dynamo Kiev 1

Club Brügge har inlett Jupiler League på bästa sätt med två raka segrar och övertygande 9-1 i målskillnad. Framförallt har nyförvärvet David Okereke samt Hans Vanaken sett strålande ut och stått för tre mål vardera. Dessutom gjorde värdarna klart med Simon Mignolet under måndagsmorgonen, keepern återvänder till Belgien efter nio år i Premier League. Dynamo Kiev är tillsammans med Shakhtar överlägsna i ukrainska Premier League men gästerna har inte kunnat mäta sig med sin ligarival de senaste säsongerna. Besökarna är betydligt starkare i hemmaborgen än på resande fot och här ligger fokus på att få med sig ett bra resultat till returen. Ettan ser ut att understreckas och då ser vi ingen anledning till att gardera.

 

4. Dinamo Zagreb - Ferencvaros X

Dinamo Zagreb hade inga problem att avlägsna Saburtalo Tbilisi i kvartsfinalen där de besegrade georgierna med totalt 5-0. I semifinalen väntar åter en på förhand enkel uppgift när ungerska Ferencvaros står för motståndet. Värdarna har dock tappat Ivan Sunjić till Birmingham samtidigt som stjärnan Dani Olmo ständigt ryktas till Europas toppklubbar. Dessutom är mittbacken Kévin Théophile-Catherine skadad och missar detta möte. Även gästerna hade en enkel lottning i kvartsfinalen och besegrade Valletta med totalt 4-2. Betydligt tuffare motstånd väntar nu men här streckas ettan på tok för hårt och spelvärdet åt höger lockar. Helgardera om möjligt, annars tvåan vid halvgardering.

 

5. Apoel Nicosia - Qarabag 1

Sista bidraget från Champions League-kvalet hittas i Cyperns huvudstad Nicosia på GSP Stadium. Apoel tog sin sjunde raka titel i cypriotiska First Division ifjol och fortsätter sin inhemska dominans. I Champions League har värdarna dock ingen större framgång och endast vid två tillfällen har de nått gruppspelet under denna period. Qarabag har likt sin motståndare varit dominanta i den inhemska högstadivisionen men azerbajdzjanska högstadivisionen håller låg standard. Gästerna lyckades nå gruppspelet för första gången under 2017/18 års upplaga men allt som oftast tar det stopp i just kvalets semifinal. Sett till två möten är det vidöppet men här ska Apoel gälla som större favoriter än vad procentfördelningen antyder. Ettan är ett givet utgångstecken.

 

6. Örgryte - Halmstad 1

Kupongen avslutas med inhemsk fotboll och vi inleder i Superettan. Örgryte har ryckt upp sig ordentligt efter en svag period och går in i mötet med sju raka utan nederlag. Framförallt har göteborgarna fått ordning på defensiven och ÖIS har endast släppt in två mål under denna period. Även Halmstad har visat framfötterna på senare tid efter en minst sagt svag inledning. Det är dock framförallt i hemmaborgen som gästerna imponerar och på resande fot har HBK haft svårt att hitta nätmaskorna. De blåsvarta har endast producerat fyra baljor på åtta bortamöten. Nu saknas dessutom hallänningarnas Thomas Boyake på grund av avstängning. 1X!

 

7. Råslätt - Dalstorp 2

Vi hoppar ner till Division 2 och vi inleder i Östra Götaland-regionen med mötet på Råslätts IP. Dalstorp gick tillbaka till vinnande vägar senast när bottenlaget Nässjö besegrades med 2-0. Dessförinnan hade gästerna tre raka 1-0-förluster mot bland annat serieledarna Karlskrona samt tvåan Husqvarna. De gulsvarta har varit solida bakåt under hela säsongen och endast ligaledarna, som varit överlägsna denna säsong, har släppt in färre mål. Råslätt tog tre oerhört viktiga poäng senast mot Älmeboda/Linneryd och har numera endast en poäng upp till just Älmeboda som ligger över nedflyttningsplatserna. Värdarna har dock sett oerhört svaga ut under säsongen och mot lag från övre halvan har de rödklädda ännu inte tagit poäng. Spikalternativ på tvåan.

 

8. Valbo - Lidingö 2

Fortsatt i Division två men vi riktar istället blickarna mot Norra Svealand. Valbo tog sin andra raka seger senast och har lyckats rycka ifrån övriga i bottenstriden. Värdarna har under säsongen haft stora problem med målskyttet. De rödsvarta har endast hittat nätmaskorna vid 13 tillfällen varav fem av dessa kommit mot tabelljumbon Sundbyberg. Lidingö är betydligt mer målglada än sina motståndare och har gjort 29 mål på 15 matcher. Förra säsongen var första gången lagen ställdes mot varandra och sedan dess har det blivit tre inbördes där Lidingö vunnit samtliga. I våras blev det en 5-2-viktoria hemma på Lidingövallen vilket även var slutresultatet när lagen möttes på Åbyvallen ifjol. Tvåa!

 

Kassaskåpet! - Lidingö

Lidingö har inte riktigt nått upp till samma nivå som visades upp ifjol men bör åtminstone kunna nå en placering på övre halvan. Nu väntar Valbo FF som likt sin motståndare underpresterat denna säsong. Lidingö har vunnit komfortabelt vid samtliga tre inbördes senaste två säsongerna. Fjärde raka viktorian nu?

 

Varningen! - Ferencvaros

Att Dinamo Zagreb ska ses som favoriter här råder det ingen tvekan om. Värdarna har dock tappat viktiga Ivan Sunjić och får dessutom klara sig utan mittbacken Kévin Théophile-Catherine. Det råder ingen tvekan om att kroaterna är mer välkända bland svenska folket och här streckas ettan på tok för hårt. Kupongens mest spelvärda rensare måste synas!

 

Topptipset förslag 32 rader

1. Crvena Zvezda - FCK 1x

2. PAOK - Ajax x2

3. Club Brügge - D. Kiev 1

4. D. Zagreb - Ferencv. x2

5. A. Nicosia - Qarabag 1x

6. Örgryte - Halmstad 1x

7. Råslätt - Dalstorp 2

8. Valbo - Lidingö 2

 

Topptipset förslag 144 rader

1. Crvena Zvezda - FCK 1x2

2. PAOK - Ajax x2

3. Club Brügge - D. Kiev 1

4. D. Zagreb - Ferencv. 1x2

5. A. Nicosia - Qarabag 1x

6. Örgryte - Halmstad 1x

7. Råslätt - Dalstorp 12

8. Valbo - Lidingö 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100