På veckans första Topptipset ska sex länder besökas. Vi inleder här hemma med två matcher från Allsvenskan följt av damernas dito. Därefter besöker vi grannländerna Danmark och Norge innan det bär av till England, Tyskland och sist men inte minst Frankrike. Mot åtta rätt, nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Elfsborg - Djurgården 2

Djurgården åker till Borås för ett möte med krisdrabbade Elfsborg. Det gulklädda hemmalaget fick med en hel del tur med sig tre poäng mot ett skadedrabbat Kalmar senast, vilket var minst sagt välbehövligt. Stockholmarna gästar Borås Arena med nio matcher utan nederlag och vid tre poäng här är serieledning ett faktum. Inled med tvåan, men i säkra upp med krysset då Järnkaminerna inte vunnit i Borås sedan 2014...

 

2. Örebro - IFK Göteborg X

Vidare till Behrn Arena i Örebro där änglarna gästar ett formstarkt ÖSK. Värdarna har öst in åtta mål på två matcher. Fyra av dem gjordes i senaste hemmamatchen då Falkenberg gästade och resterande fyra letade sig in när ÖSK tog full pott i bottenmötet på Olympia. Sex poäng på de två senaste gör att ÖSK har fått lite arbetsro i tabellen. Blåvitt gick obesegrade hela juli och har historiskt sett trivts rätt så bra här. Gardera friskt är att rekommendera.

 

3. Djurgården - Rosengård 2

Nu till Damallsvenskan där botten gästas av toppen i huvudstaden. Djurgården har en minst sagt tuff uppgift framför sig då serieledarna från Rosengård kommer på besök. DIF har spelat in nio poäng på tio matcher i serien så här långt medan Rosengård är betydligt vassare med sina 21. Inbördes möten vittnar om att det råder allt för stor skillnad mellan dessa lag och att det fortsätter så är det troliga. Tvåan bör vara stark nog att lämna allena!

 

4. Lyngby - Aarhus 2

Över till Danmark där Superliga letar sig in med en match. På Lyngby Stadion ställs nykomlingarna mot ett Aarhus som haft en tuff start på säsongen. En poäng av nio möjliga är vad gästerna spelat ihop så här långt, men då har de också ställts mot väntade topplag som FC Köpenhamn och Midtjylland. Vid båda tillfällena har AGF endast förlorat med uddamålet. Värdarna har sju baklängesmål på de två senaste och verkar ha tufft att axla uppgiften som krävs i danskarnas högsta serie. Trolig tvåa på Topptipset.

 

5. Strömsgodset - Bodö/Glimt 2

Från Danmark till Norge och då hamnar vi på Marienlyst Stadion. Tabelljumbon i Elitserien tar emot ett gästande Bodö/Glimt som går starkt för tillfället. Gästerna har på de fem senaste i serien löst segrar i fyra av dessa och enda missen var en rejäl besvikelse då de föll med 6-0 mot Vålerengen i Oslo. Här är det dock inget snack om att gästerna har ett bättre lag och även om tvåan blir favoritstreckad så är det den som är det troligaste i Drammen.

 

6. Huddersfield - Derby 1

Huddersfield tillbringade förra säsongen som ett uruselt Premier League-lag. Av 38 matcher i den engelska högsta divisionen blev det blott tre segrar och på dessa framträdanden mäktade de med 22 mål. Det blev degradering till The Championship så det skrek om det och mycket talar för att de blir kvar där. Derby gjorde en stark säsong i fjol och överraskade positivt, men är numera utan Frank Lampard vid rodret och lär få det tuffare i år. Värdarna får tipset i kraft av hemmagräs, men gardera tidigt! 

 

7. Nürnberg - Hamburg X

Tyska andraligan härnäst och på Max-Morlock-Stadion väntar ett ovisst möte. Värdarna trillade ur Bundesliga i fjol och fick en drömstart på det som kan bli ett återtåg. 1-0-segern borta mot Dynamo Dresden i premiären var kanske inte fullt rättvis, men de vann hur som helst. Hamburg löste “bara” 1-1 hemma mot Darmstadt i premiären och detta efter att ha kvitterat på straff så sent som i 98:e matchminuten. Här är det vidöppet så ju fler tecken ni får med, desto bättre. 

 

8. Caen - Lorient 2

Sist ut är franska Ligue 2. På Stade Michel d'Ornano ska Caen försöka plocka säsongens första trepoängare mot gästade Lorient. Värdarna spelade i Ligue 1 i fjol, men tack vare en svag säsongsavslutning med två raka nederlag blev det degradering med liten marginal. Premiären borta mot Sochaux slutade 0-0 och Caen löste inte ett enda skott på mål. Lorient fick en drömstart med 3-0 mot Paris FC på hemmagräs och kan med lite flyt följa upp den segern med ytterligare en. Ettan ser ut att bli överstreckad så gå för skrällen! 

 

Kassaskåpet! - Rosengård

Rosengård är väsentligt mycket bättre än blårandiga DIF och har en serieledning att spela för. Inbördes möten vittnar om att det väntas klasskillnad i huvudstaden! 

 

Varningen! - Lorient

Caen såg inte allt för bra ut i premiären och även om det nu vankas hemmamatch så är det en hemmapremiär där de ser ut att bli allt för stora favoriter. 

 

Topptipset 32 rader

1. Elfsborg - Djurgården x2

2. Örebro - IFK Göteborg x2

3. Djurgården - Rosengård 2

4. Lyngby - Aarhus x2

5. Strömsg. - Bodö/Glimt 2

6. Huddersfield - Derby 1x

7. Nürnberg - Hamburg 1x

8. Caen - Lorient 2

Topptipset 144 rader

 

1. Elfsborg - Djurgården x2

2. Örebro - IFK Göteborg 1x2

3. Djurgården - Rosengård 2

4. Lyngby - Aarhus x2

5. Strömsg. - Bodö/Glimt x2

6. Huddersfield - Derby 1x

7. Nürnberg - Hamburg 1x2

8. Caen - Lorient 2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100