Fredagens Topptipset bjuder på matcher från Sverige, Spanien, Tyskland, Frankrike, Italien och England. Ödesmatch väntar på Olympia mellan Helsingborg och Östersund.

Vilket av de formsvaga lagen går segrande ur den drabbningen? Det är frågan... Mot åtta rätt! 

Spelstopp: 18:59

1. Helsingborg - Östersund 1

Vi börjar med en ödesmatch mellan två formsvaga konkurrenter i den nedre delen av tabellen i Allsvenskan. Helsingborg har inte vunnit på sex tillställningar i följd i seriespelet och under den tidsperioden har Henrik Larsson lämnat tränarposten under uppmärksammade omständigheter. Det blir inte bättre för skånelaget när nu Moro och lagkapten Granqvist saknas på grund av avstängningar.

Gästande Östersund har haft det jobbigt och inte gått segrande ur någon av de sex senaste matcherna. Värt att notera är att jämtlänningarna har det fruktansvärt svårt att få spelet att stämma på naturgräs och denna drabbning utspelar sig på det underlaget. Burchnall saknar dessutom Sonko Sundberg och Haugan som är indisponibla på grund av avstängningar.

Ettan är fin om den står sig under 50 procent.  

2. Brage - GAIS 1

Vi stannar kvar i Sverige men byter serie till Superettan och en drabbning på Domnarvsvallen. Brage har sett riktigt bra ut den senaste tiden och det har gjort att det gröna Borlänge-laget har hängt med i toppen av tabellen. Dala-klubben har vunnit fem av de sju senaste drabbningarna och de två matcherna som inte slutat med seger har varit mot toppkonkurrenterna Varberg och Mjällby på bortagräs.

Dagens motståndare GAIS har inte levt upp till förväntningarna denna säsong men har ett bra lag på arket och om göteborgarna får spelet att stämma kan de sno poäng av alla lag i den näst högsta serien i det svenska seriesystemet.

Om ettan streckas hårdare än 65 procent måste krysset med.  

3. Athletic Bilbao - Real Sociedad 1

Nästa anhalt på resan är Spanien där det är ett derby i Baskien som går av stapeln på San Mamés. Athletic Bilbao besegrade fjolårets mästare Barcelona (1-0) i premiären på denna arena och kryssade sedan på resande fot mot Getafe (1-1). Los Leones är fruktade i hemmaborgen och har inte förlorat här sedan i december.

Gästande Real Sociedad med Alexander Isak i laget har också öppnat La Liga starkt och snodde en poäng mot Valencia (1-1) i den första ligamatchen och besegrade sedan nykomlingen Mallorca (1-0).

Derbyn brukar vara ovissa tillställningar men 1X ska räcka långt!  

4. Sevilla - Celta Vigo 2

Det är fortfarande La Liga som gäller fast vi beger oss till Ramón Sánchez Pizjuán. Sevilla har öppnat seriespelet på bästa sätt och vunnit båda matcherna i ligaspelet. Det ska dessutom nämnas att det rödvita laget inte har släppt in något mål ännu. Det kommer dock bli en tuff utmaning denna fredagkväll när Celta Vigo gästar.

Aspas gäng besegrade Valencia i den förra drabbningen och kommer resa till Andalusien med ett stort självförtroende.

Gaffeln(etta-tvåa) blir valet vid ett mindre system men om stålarna ska spenderas ska alla tecken med.   

5. Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 2

Ett intressant möte att vänta i Tyskland på Borussia Park. Emil Forsbergs Leipzig har kammat hem full pott efter två omgångar och Redbull-laget ser riktigt vassa ut. Gästerna vann i premiären mot nykomlingen Union Berlin (4-0) och gick segrande ur den tuffa drabbningen med fjolårets succégäng Frankfurt (2-1).

Foppas lag är ruskigt starka på resande fot och har faktiskt vunnit åtta av de tio senaste på bortamark. Oscar Wendts Mönchengladbach har också fått en fin start på Bundesliga och har plockat fyra poäng hittills på två drabbningar. Det ska dock sägas att Borussia-klubben har stött på enklare motstånd än dagens opponent.

Utgå från tvåan men vid ett större system ska krysset med för att vara på den säkra sidan. 

6. Metz - PSG 2

Vi beger oss till Frankrike och en match i Ligue 1 på Stade Saint Symphorien. Metz är nykomlingar i det franska finrummet efter att ha tagit ligatiteln i Ligue 2 ifjol. Det nya äventyret har börjat bra för hemmalaget som har tagit fyra poäng på tre omgångar hittills.

I dagens möte gästar ligamästaren PSG som har vunnit två av tre matcher men inte vunnit på bortagräs ännu. Huvudstadsklubben saknar Cavani och Mbappé på grund av skador. Dessutom ser Neymar ut att lämna för Barcelona och då saknas hela stjärntrion.

Utgå från tvåan som streckas lite väl hårt så krysset ska med. 

7. Bologna - SPAL 1

Nästa anhalt på resan är Italien och Emilia-Romagna-derbyt i Serie A! Bologna var riktigt starka i slutet av säsongen hemma på Dall’Ara och vann de sju sista drabbningarna i hemmaborgen. I Rossoblu fick dock bara med sig ett oavgjort resultat i premiären mot nykomlingen Hellas Verona (1-1) och det får ses som en besvikelse för hemmalaget.

Bortalaget SPAL ledde med 2-0 mot Atalanta i sin första match men klappade ihop i slutet av tillställningen och förlorade till slut med 2-3. Det är ett tungt tapp mentalt för gästerna som inte lär ha hämtat sig efter det nederlaget.

Ettan spikas och är fin om den står sig under 55 procent.  

8. Cardiff - Fulham 2

Raden avslutas i Wales på Cardiff City Stadium i The Championship. Fulham hade tre raka segrar fram till mötet senast mot Nottingham Forest, som slutade med en 1-2-förlust för The Cottagers. Det måste ses som ett tungt resultat för Londonlaget som kommer vara motiverade att ta sig tillbaka till det vinnande spåret denna kväll. Gästerna har ett riktigt bra lag med spetsspelare som Mitrovic, Knockaert och Cavaleiro, som är ett hot mot alla klubbar i denna serie.

Hemmalaget Cardiff har öppnat ligaspelet bra och The Bluebirds har tagit full pott på hemmamark.

Det kommer att bli en oviss drabbning men X2 används som utgång, om plånkan tillåter ska alla tecken med i den sista dusten på detta tips! 

Kassaskåpet! - Bologna

Bologna hade en tuff premiär mot Hellas Verona och fick bara med sig 1-1. Mihajlovic mannar var riktigt starka på hemmagräs ifjol och avslutade med sju raka segrar i denna spelform, de ska inte ha några problem att avfärda SPAL. Kupongens säkraste spik!

Varningen! - Celta Vigo

Celta Vigo har haft tufft spelschema i inledningen av La Liga och trots förlusten mot Real Madrid i premiären lyckades Escribas mannar hämta sig och besegra Valencia i den senaste matchen. Det visar att gästerna är att räkna med denna säsong, satsa på skrälltvåan för att få till lite drag i kuponghögen! 

Topptipset förslag 32 rader

1. Helsingb. - Östersund 1
2. Brage - GAIS 1X
3. A. Bilbao - Sociedad 1X
4. Sevilla - Celta Vigo 12
5. Möncheng. - Leipzig 2
6. Metz - PSG X2
7. Bologna - SPAL 1
8. Cardiff - Fulham X2

Topptipset förslag 144 rader

1. Helsingb. - Östersund 1
2. Brage - GAIS 1X
3. A. Bilbao - Sociedad 1X
4. Sevilla - Celta Vigo 1X2
5. Möncheng. - Leipzig X2
6. Metz - PSG X2
7. Bologna - SPAL 1
8. Cardiff - Fulham 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100