Måndagens Topptipset förslag består av sju matcher från Norden. Kupongen bjuder på drabbningar från Allsvenskan, Superettan, Serie A, Superligan och Eliteserien. Kan nykomlingen Lecce ställa till det för Inter i Premiären på Giuseppe Meazza? Mot åtta rätt! 

Spelstopp: 18:59

1. Falkenberg - Hammarby 2

1X2 odds, Falkenbergs FF - Hammarby, Mån 26 aug 2019 at 19:00

Falkenbergs FF

Lika

Hammarby

Vi börjar på Falcon Alkoholfri Arena. Falkenberg har det jobbigt i Allsvenskan och håller till i bottenskiktet av serien. Hallänningarnas form är svag och hemmalaget har bara vunnit en av de sju senaste ligamatcherna. Det ska sägas att Eklunds mannar har kryssat två av de tre senaste tillställningarna och har fått med sig viktiga poäng.

Det är betydligt roligare för gästande Hammarby som hänger på i toppen av tabellen. Bajen är i riktigt fint slag och har vunnit sex av de sju senaste drabbningarna i seriespelet.

Utgå från tvåan som måste garderas om den står högre än 60 procent. 

2. IFK Göteborg - Kalmar FF 1

1X2 odds, IFK Göteborg - Kalmar FF, Mån 26 aug 2019 at 19:00

IFK Göteborg

Lika

Kalmar FF

Vi stannar kvar på västkusten men beger oss till Gamla Ullevi. Blåvitt är svårslagna just nu och har inte förlorat på de åtta senaste bataljerna i Allsvenskan. Anmärkningsvärt är att Änglarna har haft svårt att få med sig trepoängare under den perioden och bara vunnit tre av dessa åtta tillställningar. Viktiga poäng står på spel i denna drabbning för Asbaghis gäng om de ska hänga på i toppen av serien. Alhassan Yusuf är avstängd för hemmalaget.

Bortalaget Kalmar stod för en skräll i den förra omgången då AIK besegrades med 2-1. Dessförinnan hade smålänningarna en djup formsvacka och hade inte gått segrande ur någon match på hela elva matcher i rad.

Ettan spikas och är fin om den står sig under 55 procent. 

3. GIF Sundsvall - Elfsborg 1

1X2 odds, GIF Sundsvall - Elfsborg, Mån 26 aug 2019 at 19:00

GIF Sundsvall

Lika

Elfsborg

Resan går vidare norrut för den sista matchen i Allsvenskan på denna kupong som spelas på NP3 Arena. Sundsvalls säsong har inte varit någon rolig upplevelse och hemmalaget från Medelpad innehar jumbopositionen i tabellen. Giffarna måste hitta ett sätt att plocka trepoängare och Cedergrens gubbar har en god chans i denna tillställning.

Dagens motståndare Elfsborg har stora problem på resande fot och har bara fått med sig fem poäng på tio bortafajter. Ett uselt facit för Borås-laget som trots detta har en helt okej form med två vinster på de fyra senaste drabbningarna.

1X ska räcka långt i Norrland! 

4. Norrby - Brage 2

1X2 odds, Norrby - IK Brage, Mån 26 aug 2019 at 19:00

Norrby

Lika

IK Brage

Vi byter ut Allsvenskan mot Superettan för en tillställning på Borås Arena. Norrby öppnade seriespelet strålande men formen har avtagit för det blå hemmalaget. Borås-klubben har bara vunnit två av de senaste sju bataljerna och har halkat ned från toppen av tabellen.

Ett lag som istället är i toppen av Sveriges näst finaste serie är Brage som ser strålande ut för stunden. Dala-laget har vunnit sex av de åtta senaste drabbningarna i seriespelet och utmanar om serieledningen.

Tvåan spikas och är spelvärd om den håller sig under 45 procent. 

5. Trelleborg - Varberg 2

1X2 odds, Trelleborgs FF - Varbergs BoIS FC, Mån 26 aug 2019 at 19:00

Trelleborgs FF

Lika

Varbergs BoIS FC

Ett intressant möte går av stapeln på Vångavallen. Trelleborg åkte ur Allsvenskan ifjol och har inte övertygat i Superettan hittills. Skånelaget har dock kommit igång den senaste tiden och är obesegrade i de fem senaste drabbningarna. Anmärkningsvärt är att de tre senaste matcherna har slutat med ett oavgjort resultat för det blå hemmalaget.

Det har gått tyngre för Varberg den senaste tiden och hallänningarna hade tre raka förluster men bröt den sviten. Gästerna har efter det kryssat två tillställningar i följd och är i behov av en trepoängare för att hålla sig kvar i toppstriden.

Det kommer att bli en jämn tillställning och vid ett mindre system faller valet på X2 men om lädret tillåter ska alla tecken med. 

6. Inter - Lecce 1

1X2 odds, Inter - Lecce, Mån 26 aug 2019 at 20:45

Inter

Lika

Lecce

Topptipset lämnar Norden för en premiärmatch i Serie A på Giuseppe Meazza. Inter har visat under sommaren att de satsar på att vara med i toppen av det italienska finrummet. Den blåsvarta Milano-klubben har värvat in Romelu Lukaku från Manchester United och Diego Godín från Atlético Madrid som är spelare som kommer höja kvalitén på truppen. Den senare nämnde Godín saknas dock i detta möte på grund av skada.

Bortalaget Lecce tog sig upp från Serie B och får en tuff utmaning direkt. Det ska dock sägas att de inte är oävna och mycket väl kan sno med sig en poäng hem.

Utgå från ettan som streckas lite väl hårt, gardera kvickt med krysset. 

7. Horsens - Aalborg 2

1X2 odds, AC Horsens - AaB, Mån 26 aug 2019 at 19:00

AC Horsens

Lika

AaB

Nästa anhalt på resan är Danmark. Det är en drabbning mellan två lag som har öppnat den danska Superligan svagt. Horsens började bra men har haft det tungt den senaste tiden och har förlorat tre av de fyra senaste matcherna. Hemmalaget har haft stora problem med målskyttet och har endast noterats i målprotokollet en gång under dessa fyra tillställningar.

Gästande Aalborg med Jacob Rinne i kassen har vunnit två av de fyra senaste dusterna och är på väg uppåt efter en tuff start på ligaspelet. Anmärkningsvärt är att Aab har tagit samtliga sju poäng på hemmagräs och har förlorat de två senaste bataljerna på bortamark med uddamålet.

Utgå från tvåan men om pengar finns ska krysset med för att vara på den säkra sidan. 

8. Bodö/Glimt - Vålerengen 2

1X2 odds, Bodö/Glimt - Vålerenga, Mån 26 aug 2019 at 19:00

Bodö/Glimt

Lika

Vålerenga

Raden avslutas i Norge på Aspmyra Stadion. Bodö/Glimt krigar i toppen av den norska Eliteserien och formen är god för det gula hemmalaget. Glimt hade fyra raka segrar men kryssade senast mot Sarpsborg (1-1) som var en besvikelse för topplaget.

Bortalaget Vålerengen har en bra trupp men har inte fått det att stämma den senaste tiden då de bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Det ska dock sägas att den vinsten kom mot just Bodö/Glimt och det slutade med en 6-0-seger för VIF.

Gaffeln(etta-tvåa) blir utgången vid ett mindre system men om det finns resurser ekonomiskt ska alla tecken med. 

Kassaskåpet! - IFK Göteborg
IFK Göteborg är obesegrade i de åtta senaste matcherna och är starka hemma på Gamla Ullevi. Blåvitt ska inte ha några problem att avfärda ett formsvagt Kalmar. Ettan är kupongens säkraste spik. 

Varningen! - Vålerengen
Vålerengen är inte i något vidare slag för tillfället. Det ska dock sägas att gästerna besegrade Bodö/Glimt i det senaste mötet med hela 6-0 och det lär inte hemmalaget ha glömt. Skrälltvåan ska med för att rensa kupongen! 

Topptipset förslag 32 rader

1. Falkenb. - Hammarby X2
2. Göteborg - Kalmar 1
3. Sundsvall - Elfsborg 1X
4. Norrby - Brage 2
5. Trelleborg - Varberg X2
6. Inter - Lecce 1X
7. Horsens - Aalborg 2
8. Bodö/Glimt - Våler. 12

Topptipset förslag 144 rader

1. Falkenb. - Hammarby X2
2. Göteborg - Kalmar 1
3. Sundsvall - Elfsborg 1X
4. Norrby - Brage 2
5. Trelleborg - Varberg 1X2
6. Inter - Lecce 1X
7. Horsens - Aalborg X2
8. Bodö/Glimt - Våler. 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100