Europa League-fokus denna torsdag där samtliga drabbningar plockas från playoff-rundan till den näst finaste turneringen världsdelen har att erbjuda. Skandinavisk touch hittas på kupongen där, förutom svensklagen AIK och Malmö FF, även Köpenhamn och Molde finns med på ett hörn.

Med sikte på hög utdelning och åtta härliga rätt sätter vi igång!

Spelstopp: 18:59

1. Celtic - AIK 1
AIK fick tufft motstånd i den sista kvalrundan till Europa League då Celtic behöver monteras ner över två kamper. The Hoops fick respass ur CL-kvalet efter att rumänska Cluj vänt underläge till seger på Parken. Besvikelsen i hemmalägret var påtaglig men nu får storklubben alltså en ny chans.

Gnaget roterade en del i mötet med Kalmar FF senast. Förlusten på Friends var något oväntad men i andra halvlek lyfte Norling in Bahoui och Goitom och spelet förbättrades. Tungt för svenskarna är fortsatt Obasis frånvaro och dessutom är Elyounoussi avstängd. Till rådande streck finns ingen anledning att slösa tecken här. Etta! 

2. Malmö FF - Bnei Yehuda 1
Om AIK fick tuff lottning så drog möjligen Malmö vinstlotten. Bnei Yehuda är ett lag som vanligtvis huserar i den israeliska högstaligan. Gästerna från Tel Aviv slutade femma i ligan i fjol och tog sig till playoff genom att besegra Neftchi Baku sett över dubbla kamper.

För skåningarnas del testade Rösler ett litet nytänk med sin 3-4-3-formation senast mot Falkenberg och möjligen är tanken att fortsätta med detta här. Antonsson är osäker till start men i övrigt ser skåningarna intakta ut. I kvalsammanhang är de himmelsblå mer eller mindre ostoppbara på Stadion och att israelerna ska vinna här känns inte rimligt. Krysset kan däremot plockas med tidigt för lite fint kupongrens!

3. Torino - Wolverhampton X
En riktigt härlig batalj väntas på Olympiastadion i Turin när Wolves kommer på besök för en oviss tvekamp mot Torino. Italienarna har gått som tåget i kvalet så långt. Både Debrecen och Soligorsk fick lämna Italien med stora förluster (5-0 respektive 3-0) och The Maroons Andrea Belotti har varit brännhet med fyra mål på lika många kvalkamper.

Britterna har också tagit sig till sista rundan efter att enkelt ha avfärdat Pyunik och Crusaders. Vargarna kryssade tidigare i veckan mot Manchester United på hemmaplan men känslan är att gästerna känner sig ganska nöjda med ett oavgjort resultat här. 1X ska räcka.  

4. Strasbourg - Eintracht Frankfurt 2
Strasbourg var relativt medelmåttiga i Ligue 1 under fjolåret. Fransmännen löste dock guldet i Ligacupen mot Guingamp och belönades därmed med en kvalplats till Europa League. Säsongsupptakten har dock varit tämligen svag för Le Racing som kryssat sig fram så långt i ligan.

Frankfurt gick hela vägen till semifinal i fjolårets turnering men ingen har ju troligen missat Eintrachts försäljning av Jovic och Haller vilket försämrat tyskarnas offensiv avsevärt. Rebic har dock öppnat säsongen bra och slog till med bland annat tre baljor i DFB Pokal-mötet mot Mannheim. Stort ansvar vilar därmed på 25-åringen denna säsong. Gästerna ska trots allt hållas något högre här. X2 bör rama in tillställningen väl. 

5. FC Köpenhamn - Riga FC 2
I Danmark ska FCK nu försöka ta bakvägen in i Europaspelet efter förlusten i Champions League-kvalet mot Röda Stjärnan senast. Köpenhamnsgänget fick respass efter en utdragen straffsparksläggning och nu blir det lettiskt motstånd på schemat.

Riga leder serien hemma i Lettland och laget har på väg till torsdagens batalj både slagit ut Piast Gliwice från Polen och finska HJK. Konevs mannar är dessutom inte oävet på resande fot och ska inte underskattas här. Med rådande streckprocent känns tvåan hyperintressant och X2 blir därför valet på det mindre systemet där alla tecken ritas ner på det större.

6. FK Partizan - Molde 1
Molde löste med nöd och näppe avancemanget till playoff-rundan. 3-0 hemma i Norge förvandlades till en gastkramande förlängning på bortagräset i Grekland mot Aris. Tillslut redde norrmännen ut det hela och får nu ett kanske ännu tuffare motstånd.

FK Partizan är som bekant en storklubb hemma i Serbien och laget har inlett ligaspelet fint med tio poäng på fyra matcher. Strikern Stevanovic har varit het och gjorde bland annat dubbla baljor i mötet med Rad i senaste seriedrabbningen. Möjligen kan de blåvita gästerna kriga till sig ett kryss. Ettan är dock given att starta med.

7. Braga - Spartak Moskva 1
Portugisiska Braga visade klass i dubbelmötet mot Bröndby i senaste kvalomgången. Danskarna var chanslösa mot ett offensivt frejdigt rödvit-lag. Värdarna torskade senaste ligamötet med Sporting på José Alvalade. Det ska dock tilläggas att Sá Pintos mannar delvis dominerade tillställningen trots bortaplan.

Ryssarna kommer från en meriterande seger mot CSKA i Moskva-derbyt tidigare i veckan. På Estádio Municipal ska ändå hemmalaget vara klara favoriter. Till bra streckprocent spikas ettan av!   

8. Legia Warszawa - Rangers X
Sista matchen hittas i Polens huvudstad där Legia ska fortsätta på inslagen väg med dubbla segrar i liga och kval och dessutom nollan intakt. Försvaret har varit Warszawas signum hittills där rutinerade trion Jedrzejczyk, Lewczuk och Astiz gått i bräschen. Rangers är spännande denna säsong.

Glasgow-gänget är framtunga och öser in mål. På de fyra senaste tävlingsmatcherna har Gerrards mannar fixat hela 16 baljor där bland annat Morelos stått för fem fullträffar! Svårtippat trots allt där X2 ändå ritas ner först. Helgardera om plånboken tillåter.  

Kassaskåpet! - Braga
Portugiserna ser riktigt bra ut och trots förlusten i ligan mot svåra Sporting ska inte Spartak Moskva räcka till här. Gästerna gick dessutom en ruskigt tuff match mot CSKA så sent som i måndags. Bra spik!

Varningen! - Riga FC
Letterna har slagit ut finska mästarna HJK likväl som polska mästarna Piast Gliwice på vägen till Parken i Danmark. Att gästerna här ser ut att helt glömmas bort av svenska folket gör tvåan till en ruskigt bra rensare på kupongen! 

Topptipset förslag 32 rader

1. Celtic - AIK 1
2. Malmö FF - Bnei Yehuda 1x
3. Torino - Wolverhampton 1x
4. Strasbourg - Eintracht F. x2
5. FC Köpenhamn - Riga FC x2
6. FK Partizan - Molde 1
7. Braga - Spartak Moskva 1
8. Legia Warszawa - Rangers x2

Topptipset förslag 144 rader

1. Celtic - AIK 1
2. Malmö FF - Bnei Yehuda 1x
3. Torino - Wolverhampton 1x
4. Strasbourg - Eintracht F. x2
5. FC Köpenhamn - Riga FC 1x2
6. FK Partizan - Molde 1x 
7. Braga - Spartak Moskva 1
8. Legia Warszawa - Rangers 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100