Måndagens Topptips börjar med en riktig höjdare! Fjolårets succégäng i Premier League tar emot Manchester United på Molineux Stadium. Bärgar Solskjaers mannar säsongens andra seger? Kupongen går sedan vidare med fotboll från Sverige, Danmark, Norge och Ryssland. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Wolverhampton - Manchester United 1

Vi börjar i England på Molineux Stadium med ett möte i Premier League. Wolverhampton kryssade i premiären mot Leicester med siffrorna 0-0. Wolves tog sig vidare i Europa League-kvalet i veckan efter en 4-0 seger som ledde till att hemmalaget besegrade Pyunik med sammanlagt 8-0. Gästande Manchester United vann mot Chelsea med 4-0 i seriens första tillställning men de siffrorna var i överkant. The Red Devils var väldigt effektiva och satte dit de chanser som gavs. Anmärkningsvärt är att Wolves vunnit de två senaste mötena lagen emellan på denna arena. Gaffeln etta-tvåa blir valet vid ett mindre system men om plånboken tillåter ska alla tecken med.

 

2. Djurgården - AFC Eskilstuna 1

Det är dags för Sverige och en match på Tele2 Arena. Djurgården är inne i en ruskigt bra form och har fyra raka segrar. Värt att notera är att järnkaminerna är obesegrade i de elva senaste drabbningarna. Bortalaget AFC har haft en tung säsong hittills i den högsta serien i Sverige och ligger näst sist i tabellen. Laget från Eskilstuna har bara vunnit en av de fyra senaste tillställningarna i Allsvenskan. Det tidigare mötet mellan lagen slutade oavgjort på Tunavallen. Utgå från ettan som streckas lite väl hårt så krysset ska med!

 

3. Elfsborg - Östersund 1

Resan går söderut för en drabbning på Borås Arena. Elfsborg har vunnit en av de tre senaste matcherna i Allsvenskan men trots att formen inte är den bästa är Borås-laget stabila i hemmaborgen. Thelins mannar har tagit 16 av 21 poäng i hemmaborgen och stortrivs hemma på konstgräset. Gästande Östersund har det jobbigt för stunden och har fyra raka drabbningar i seriespelet utan seger. Ettan spikas och är fin om den håller sig under 50 procent!

 

4. Helsingborg - IFK Göteborg

Den sista dusten i det svenska finrummet utspelar sig på Olympia. Helsingborg har inte rosat marknaden den senaste tiden och har fyra tillställningar i följd utan triumf. Anmärkningsvärt är att Skånelaget endast fått med sig en pinne på dessa fyra matcher och Henke Larsson har en del att fundera ut. IFK Göteborg har det betydligt roligare just nu och är obesegrade i de sju senaste drabbningarna. Det ska sägas att fem av dessa sju bataljer har slutat kryss för Blåvitt. Sebastian Ohlsson är avstängd för Änglarna. Kryss-två ska räcka långt här! 

 

5. Varberg - Brage 1

En oviss tillställning i toppen av Superettan går av stapeln på Påskbergsvallen. Vinnaren i detta möte tar över serieledningen i den näst högsta serien i det svenska seriesystemet. Varberg har varit suveräna hela säsongen men den senaste tiden har hallänningarna haft det tufft och har fyra raka utan seger. Perssons mannar är ändå riktigt bra i hemmaborgen och har raden 7-1-1 på hemmagräs. Albert Ejupi är avstängd för hemmalaget. Gästande Brage har en riktigt fin form med två vinster på de tre senaste drabbningarna men dala-laget förlorade säsongens tidigare match mellan lagen. Utgå från ettan men ta med krysset för att vara på den säkra sidan vid ett större system.

 

6. Aarhus - Horsens 1

Resan går vidare till Danmark och Ceres Park. Aarhus med William Eskelinen i kassen och Niklas Backman i försvaret, har fått en tuff start på Superligan och efter fem omgångar har endast två pinnar spelats in. Det ska sägas att hemmalagets trupp besitter mer kvalité och förr eller senare måste första segern i seriespelet komma. Nicolai Poulsen är avstängd vilket är ett avbräck för Nielsens gäng. Gästande Horsens har fått en bättre start och vunnit två av fem drabbningar. Det ska dock sägas att bortalaget har besegrat ett väntat bottenlag och ett slitet Bröndby. Strecka från vänster på Jylland.

 

7. Sarpsborg - Bodö/Glimt 1

Vi byter Danmark mot Norge och det är Sarpsborgs Stadion som gäller. Sarpsborg var riktigt vassa i Europa League ifjol men har inte fått spelet att stämma denna säsong. Nollåttorna ligger näst sist i tabellen men besitter ett betydligt bättre lag än vad tabellen visar och det är bara en tidsfråga innan hemmalaget börjar att klättra i tabellen. Det ser betydligt bättre ut för Bodö/Glimt som har fyra raka segrar med sig in till denna match. Det ska dock sägas att det har varit mot svaga motståndare. Ettan spikas och är spelvärd om den står sig under 45 procent.

 

8. Spartak Moskva - CSKA Moskva 1

Raden avslutas med kampen om Moskva! Det kommer att bli en jämn tillställning i detta derby på Otkiritie Arena. Spartak Moskva har vunnit en av de tre senaste drabbningarna i ryska Premier League men slog i veckan övertygande ut FC Thun i Europa League-kvalet med sammanlagt 5-3. Ett dubbelmöte som gav hemmalaget en hel del självförtroende. Gästande CSKA har vunnit tre av de fyra senaste ligamatcherna men kommer få en tuff nöt att knäcka här. Hemmaplansfördelen brukar ha stor inverkan i just detta huvudstadsderby. Utgå från etta-kryss men om lädret har kapacitet ska alla tecken med i kupongens sista match!

 

Kassaskåpet! - Elfsborg

Formen är inte den bästa för Elfsborg men Boråsklubben stortrivs hemma på konstgräset där 16 av 21 poäng har bärgats. Thelins gubbar ska inte ha några problem att avfärda Östersund som har fyra matcher i följd utan seger. Ettan är kupongens säkraste spik.

 

Varningen! - Wolverhampton

Wolverhampton stod för en riktigt bra säsong ifjol och var ständigt ett hot mot topp sex-lagen. Wolves kryssade i premiären mot Leicester men har vunnit de två senaste mötena mot Manchester United. Satsa på skrällettan för att rensa kupongen!

 

Topptipset förslag 32 rader

1. Wolves - Man United 12

2. Djurgården - AFC Eskils. 1X

3. Elfsborg - Östersund 1

4. Helsingborg - Göteborg X2

5. Varberg - Brage 1

6. Aarhus - Horsens 1X

7. Sarpsborg - Bodö/Glimt  1

8. Sp.Moskva - CSKA Moskva X2

 

Topptipset förslag 144 rader

1. Wolves - Man United 1X2

2. Djurgården - AFC Eskils. 1X

3. Elfsborg - Östersund 1

4. Helsingborg - Göteborg X2

5. Varberg - Brage 1X

6. Aarhus - Horsens 1X

7. Sarpsborg - Bodö/Glimt 1

8. Sp.Moskva - CSKA Moskva 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100