Onsdagens Topptipset drar igång med ett intressant möte i Supercupen mellan Liverpool och Chelsea. Vilket lag får representera Europa i klubblags-VM? Kupongen går sedan vidare med matcher från Damallsvenskan och norska Eliteserien. Mot åtta rätt! 

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Liverpool - Chelsea 1

Kupongen drar igång med Supercupen på Vodafone Park i Istanbul. Liverpool vann i premiären av Premier League utan större problem mot Norwich. The Reds dikterade spelet matchen igenom och avfärdade Kanariefåglarna med 4-1. Sadio Mané ska vara tillbaka i fullt slag nu. Chelsea hade en betydligt tyngre första match i det engelska finrummet. Det blå London-laget förlorade med 0-4 mot Manchester United och försvarsspelet såg stundtals horribelt ut. Frank Lampards mannar måste stå för en mycket bättre insats om denna drabbning ska bli spännande. Utgå från ettan men om pengarna finns ska det lågt streckade krysset med för att höja utdelningen.

 

2. Eskilstuna - Djurgården 2

Vidare till Sverige och det är Damallsvenskan som gäller på Tunavallen. Det är två formsvaga lag som ställs mot varandra i denna tillställning. Eskilstuna United har två nederlag i rad med sig till denna fajt där viktiga poäng står på spel. Gästande Djurgården har fyra förluster i följd men Joel Riddez förfogar över en väldigt vass trupp. Spelare som Ekroth, Diaz, Schough och Jalkerud är farliga att handskas med för alla lag i denna serie. De fyra senaste mötena mellan lagen har slutat med två segrar vardera, utgå därför från gaffeln(etta-tvåa) men plocka med krysset vid ett större system.

 

3. KIF Örebro - Kopparbergs/Göteborg 2

Nästa anhalt på resan är Behrn Arena där det vankas ett möte mellan trean och fyran i tabellen. KIF Örebro stod för en imponerande skräll senast mot fjolårets mästare Piteå, och vann med 1-0. Närke-laget har vunnit tre av de fem senaste drabbningarna och har under den tiden bara släppt in ett mål. Bortalaget Kopparbergs/Göteborg förlitar sig mer på sin offensiv och öser in mål framåt. Gästerna vann senast i derbyt mot Kungsbacka med 6-0 när både Pauline Hammarlund och Rebecka Blomqvist hamnade i målprotokollet. Denna duo ligger anmärkningsvärt etta och tvåa i skytteligan. Kryss-två blir valet vid ett mindre system men om lädret tillåter ska alla tecken med.

 

4. Kristianstad - Växjö 1

Växjö reser till Skåne utan lagets stjärna Anna Anvegård som har lämnat för spel i Rosengård. Anmärkningsvärt är att VM-liraren Anvegård stod för fyra mål på de fyra senaste tillställningarna. Gästerna från Småland var obesegrade i dessa fyra matcher men de är inte på samma nivå utan en sådan klasspelare. Kristianstad har en vassare trupp på pappret och har inte förlorat på de tre senaste tillställningarna. Ettan spikas och är fin om den står sig under 80 procent.

 

5. Piteå - Vittsjö 1

Den sista drabbningen i Damallsvenskan på detta tips sker i Norrland på LF Arena. Piteå vann Damallsvenskan förra säsongen men har inte kommit upp i samma klass denna säsong men kapaciteten finns fortfarande. I hemmaborgen har norrbottningarna varit starka och vunnit fyra av fem tillställningar. Gästande Vittsjö är obesegrade de fyra senaste fajterna men de två senaste segrarna har kommit i dubbelmötet mot bottenlaget Limhamn/Bunkeflo och det ska inte dras för stora växlar från de drabbningarna. Ettan spikas och är fin om den håller sig under 55 procent.

 

6. Kristiansund - Bodö/Glimt 1

Vi byter ut damfotbollen mot herrfotboll och destinationen är Norge. Kristiansund är obesegrade i de tre senaste matcherna och ligger stabilt i mitten av tabellen. KBK har varit starka hemma på sydkusten hela säsongen igenom och förlorade senast en match i hemmaborgen i augusti förra året. Dagens motståndare Bodö/Glimt ligger på andra plats i tabellen och jagar på i toppskiktet. Gästerna kommer dock få en riktigt tuff uppgift och då tvåan streckas lite väl hårt faller valet på halvgarderingen till vänster.

 

7. Stabaek - Vålerengen 2

Istället för västkusten är det östkusten som skutan styr till och ett möte på Nadderud Stadion. Stabaek med Marcus Sandberg i målet har inte haft någon vidare säsong  och är inne i en tung period just nu. Jan Jönssons mannar har fyra matcher i följd utan seger och har inte vunnit på hemmagräs sedan i april. Det ser bättre ut för gästande Vålerengen som har vunnit två av de fyra senaste drabbningarna och fått med sig sju poäng i protokollet inom detta spann. Kryss-två ska räcka långt i denna tillställning. 

 

8. Viking - Sarpsborg X

Raden avslutas med en dust på SR-Bank Arena. Nykomlingen Viking öppnade ligaspelet i Eliteserien riktigt starkt men har gått ner sig den senaste tiden. Hemmalaget har fem raka bataljer utan seger och är på väg nedåt i tabellen. Gästande Sarpsborg har inte heller någon vidare trend med sju matcher i följd utan triumf. Det ska dock sägas att krysset senast mot Rosenborg var ett fall framåt för bortalaget. Utgå från krysset men ta med den lågt streckade tvåan för att höja utdelningen! 

 

Kassaskåpet! - Kristianstad

Kristianstad jagar de högre positionerna i tabellen och är obesegrade de senaste tre drabbningarna. Hemmalaget ska inte ha några problem att avfärda Växjö som har sålt Anvegård till Rosengård. Ettan är kupongens säkraste spik.

 

Varningen! - Djurgården

Det är två formsvaga lag som möts på Tunavallen. Djurgården har en riktigt bra trupp och det kommer bli en jämn tillställning. Gästerna har stora chanser att få med sig en trepoängare så skrälltvåan ska med för att rensa kupongen!

 

Topptipset 32 rader

1. Liverpool - Chelsea 1

2. Eskilstuna - Djurgården 12

3. KIF Örebro - Kopp/Göteborg X2

4. Kristianstad - Växjö 1

5. Piteå - Vittsjö 1

6. Kristiansund - Bodö/Glimt 1X

7. Stabaek - Vålerengen X2

8. Viking - Sarpsborg X2

 

Topptipset 144 rader

1. Liverpool - Chelsea 1X

2. Eskilstuna - Djurgården 1X2

3. KIF Örebro - Kopp/Göteborg 1X2

4. Kristianstad - Växjö 1

5. Piteå - Vittsjö 1

6. Kristiansund - Bodö/Glimt 1X

7. Stabaek - Vålerengen X2

8. Viking - Sarpsborg X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100