Semifinalerna i Champions League-kvalet är igång och samtliga av Topptipsets bidrag hittas härifrån. Det är dags för returmöten och segrarna avancerar till den avgörande omgången. Här hittas gott om spelvärde vilket gör denna kupongen riktigt lockande!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Rosenborg - Maribor 2

Vi inleder i Norge där Rosenborg ska försvara en 3-1-ledning från bortamötet. Värdarna kunde tack vare en fin insats i andra halvlek lämna med strålande förutsättningar till returen. Formstarka Alexander Söderlund öppnade upp målskyttet och stod även för 2-0-målet. 32-åringen, som inledde säsongen svagt, har kommit igång ordentligt och sett strålande ut den senaste månaden. För Maribor väntar en extremt tuff uppgift och det krävs en felfri insats om slovenerna ska lösa avancemang. Här gäller dock en uddamålsförlust som seger för norrmännen och vi utgår från spelvärda tvåan.

 

2. FC Köpenhamn - Crvena Zvezda 2

I den danska huvudstaden är det lite andra förutsättningar och värdarna ska vara oerhört nöjda med 1-1-resultatet från första mötet. Crvena Zvezda dominerade på Stadion Rajko Mitić och hade bud på både ett och två mål till. Istället fick FCK en straff i matchens slutskede och fick med sig ett oerhört viktigt bortamål. Nu måste de rödvita göra minst ett mål för att ha möjligheten till avancemang. Här väntas dock en annorlunda matchbild och det krävs ytterligare en stark insats från Vladan Milojevic mannar. Framförallt behöver stjärnan Marko Marin, som gjorde en imponerande prestation senast, leverera återigen. Detta möte kan gå åt båda håll och här bör det garderas. Spelvärdet åt höger måste dock synas.

 

3. Ajax - PAOK 1

Vi fortsätter till nästa huvudstad då Amsterdam är skådeplats när fjolårets stora succélag bjuder in de gamla grekerna till en strid. Ajax fick med sig 2-2 från Toumba Stadium och går in i hemmamötet med goda förutsättningar. Värdarna, som var ytterst nära en finalplats i fjol, har förvisso tappat nyckelspelarna Matthijs de Ligt och Frenkie de Jong men är ett klart bättre lag på pappret. PAOK stod för en stabil insats i hemmaborgen men nu är det helt andra förutsättningar och detta ska holländarna lösa utan problem. Ettan spikas!

 

4. Celtic - Cluj 1

Vidare till Skottland och Celtic Park där Cluj ska försöka ta sig an Celtic. Värdarna fick med sig 1-1 från bortamötet efter en jämn batalj. Här väntar en helt annan matchbild och de grönvita går in som tydliga favoriter. Tom Rogic, som även missade första mötet, är dock fortsatt skadad och missar även detta möte. Cluj har föga förvånande inlett starkt i rumänska Liga 1 men Celtic är klart bättre på pappret. Nyförvärvet Mario Rondon har dock imponerat under Champions League-kvalet och 33-åringen är en nyckelfigur här. Ettan är ett givet utgångstecken men spelvärdet österut lockar vilket fullbordar gaffeln(etta-tvåa).

 

5. Dynamo Kiev - Club Brügge 1

På Olympiastadion i Kiev väntar en spännande batalj när Club Brügge ska försöka försvara sin 1-0-ledning. Simon Mignolet fick hålla nollan i sin debut och med bortamål i spel kan det mycket väl bli avgörande. Om gästerna gör mål här måste Dynamo Kiev vinna med minst två kassar för avancemang. Värdarna åkte dessutom på en blytung förlust mot ligarivalen Shakhtar senast och ett uttåg i Europaspelet hade varit en tuff inledning på säsongen. Viktor Tsygankov, som hade en strålande säsong i fjol, har inte haft någon övertygande start på denna säsong och 21-åringen behöver komma igång illa kvickt. Procentfördelningen indikerar ett helt öppet returmöte men här ska ettan gälla som favorit. Här är gästerna dessutom nöjda med en uddamålsförlust förutsatt att belgarna gör mål. Ettan spikas!

 

6. Ferencváros - Dinamo Zagreb 2

Dinamo Zagreb lär inte vara särskilt nöjda med hemmamötet som slutade 1-1. Nu har kroaterna kniven mot strupen och gästerna måste göra mål. Dani Olmo är dock fortsatt kvar i klubben och han stod för en fin insats senast. Här blir 21-åringen återigen en nyckelfigur och kan spanjoren stå för ännu en imponerande insats har gästerna goda chanser till avancemang. Ferencváros stod för en imponerande insats på Stadion Maksimir men lär trots det få svårt mot Dinamo som faktiskt vann sin grupp i Europa League förra säsongen. Här understreckas tvåan rejält och vi utgår österut.

 

7. LASK Linz - Basel 1

LASK Linz går in i returmötet med fantastiska förutsättningar efter 2-1-seger på St. Jakob-Park. Gästerna måste därmed göra minst två mål för att ha möjlighet till avancemang vilket är en oerhört tuff uppgift. Österrikarna är dessutom svårslagna i sin hemmaborg och gick obesegrade här genom hela ligaspelet i fjol. Basel har dessutom tappat den pålitliga målskytten Albian Ajeti som lämnat för spel hos West Ham. Strecka från vänster.

 

8. Olympiakos - Istanbul Basaksehir 2

Sista bidraget hittas på Georgios Karaiskakis Stadium där Olympiakos går in i mötet med en 1-0-seger i bagaget. Det första mötet bjöd på en rejäl tillställning med chanser åt båda håll. Gästerna lär dock gräma sig över 1-0-resultatet då de bland annat missade en straff på övertid. Basaksehir får istället ladda om och det är vinna eller försvinna som gäller här för turkarna. Okan Buruk förfogar över en trupp som är kapabel att vända det här och när gästerna dessutom understreckas rejält så är tvåan ett givet utgångstecken.

 

Kassaskåpet! - Ajax

Ajax fick “endast” med sig 2-2 i bortamötet men går in som storfavoriter hemma på Johan Cruijff Arena. Värdarna tog sig hela vägen till semifinalerna i fjol och ska givetvis inte ha några problem att ta sig till gruppspelet denna säsong.

 

Varningen! - Basaksehir

Basaksehir fick oturligt lämna hemmamötet mållösa efter flera vassa målchanser och de missade dessutom en straff på övertid. Turkarna är dock tillräckligt bra för att kunna besegra Olympiakos även på resande fot och här understreckas tvåan rejält vilket måste synas!

 

Topptipset förslag 32 rader

1. Rosenborg - Maribor X2

2. Köpenhamn - Crvena 12

3. Ajax - PAOK 1

4. Celtic - Cluj 12

5. Dyn.Kiev - Club Brügge 1

6. Ferencváros - D.Zagreb 2

7. LASK Linz - Basel 1X

8. Olympiakos - Basaksehir X2

 

Topptipset förslag 144 rader

1. Rosenborg - Maribor 1X2

2. Köpenhamn - Crvena 1X2

3. Ajax - PAOK 1

4. Celtic - Cluj 12

5. Dyn.Kiev - Club Brügge 1

6. Ferencváros - D.Zagreb X2

7. LASK Linz - Basel 1X

8. Olympiakos - Basaksehir X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100