Veckans första Topptipset innehåller åtta matcher från sex nationer. På Gamla Ullevi ska Blåvitt försöka få stopp på ett formstarkt Falkenberg och det andra bidraget från Allsvenskan hittar vi på Guldfågeln i Kalmar där Örebro gästar. Vi hoppas att skrällarna vi riktar in oss på levererar.
 

Spelstopp: 18.59

 

1. IFK Göteborg - Falkenberg X

Gamla Ullevi är först ut. Gästande Falkenberg har med deras mått mätt en god form då de noteras för två raka utan poängtapp. 2-0 hemma mot Sundsvall följdes upp med 1-1 mot Helsingborg och nu väntar första bortamatchen sedan 4-0-torsken i Örebro. Änglarna gör en bra mycket bättre säsong än i fjol och har under helgen förstärkt laget med hemvändande Tobias Sana samt Östersunds Hosam Aiesh. Gästerna är i kraftigt poängbehov och inledningsvis finner vi värde i att gardera med skrällen i Göteborg.

 

2. Kalmar FF - Örebro 1

På Guldfågeln Arena i Kalmar ställs Magnus Pehrssons KFF mot ett Örebro som verkar ha prickat in målformen. ÖSK har tio mål framåt på de tre senaste och tack vare ett par fina insatser i rad har de klättrat upp på en mittenplacering. Värre är det för värdarna som just nu återfinns på kvalplats och med det sagt är de rödklädda i störst poängbehov, vilket bör visa sig på motivationen. Smålänningarna såg dessutom riktigt bra ut både mot Elfsborg och Hammarby. Inled från vänster och fyll på efter vad plånboken tillåter.

 

3. Kristianstad - Eskilsminne 1

Division 1 Södra härnäst och här vankas det bottenmöte. Fotbollsarenan i Kristianstad är vad som gäller och här gästas nästjumbon av jumbon. Tre poäng skiljer dessa lag åt och för gästerna är spelet på resande fot allt annat än bra. Tre oavgjorda och fem förluster med en målskillnad på 6-15 lovar inte gott. Värdarna har förvisso bara två segrar på hemmagräs, men här får de agera knappa favoriter och vi köper det. 1X känns tillräckligt inledningsvis. 

 

4. Sönderjyske - Aarhus 2

Haderslev Football Stadium är näst ut och då hamnar vi i Danmark. Aarhus har fått en tung säsongsinledning och noteras endast för en poäng på fyra matcher. Värdarna har vunnit hälften av kamperna så här långt, men mot AGF trivs de allt annat än bra. Gästerna har fem raka i inbördes möten och ytterligare två utan förlust. Senaste gången hemmalaget vann detta möte var 2017 och sedan dess har lagen ställts mot varandra sju gånger. Tvåan streckas lägst och är det tecken som lockar mest!

 

5. Lilleström - Mjöndalen 1

Nu till Norge. På Åråsen Stadion ställs nykomlingarna Mjöndalen inför en tuff uppgift. Jörgen Lennartssons Lilleström har inklusive en träningsmatch på hemmagräs tre raka segrar i ryggen och detta med 8-1 i målskillnad. Gästerna har gått segrande ur en av åtta matcher på resande fot och här bedöms de få en tuff uppgift. Ettan ska gälla som utgång men Mjöndalen är absolut inget oävet gäng. Formen är dessutom god hos de svårslagna gästerna som senast spelade 2-2 borta mot Tromsö. Räcker stålarna så rekommenderar vi att plocka med krysset också.

 

6. Rostov - Kryliya Sovetov 1

På Rostov Arena spelas det Premier League-fotboll, rysk sådan. Värdarna har startat säsongen piggt och är ihop med serieledande Zenit ligans enda obesegrade lag efter fyra omgångar. Gästerna kvalade sig kvar i fjol och sett till hur de inlett seriespelet finns det risk att de får sikta in sig på bottenstrid även denna säsong. Kvaliteten talar för Rostov vars lagkapten är gamle SM-guldmedaljören Ragnar Sigurdsson som dessutom briljerade i EM 2016 för sitt Island. Ettan är vettigast och känns stark nog för att lämnas allena.

 

7. Vitória Setúbal - Tondela 1

Portugal nästa och då hamnar vi på Estádio do Bonfim. Dessa lag gör ligapremiär och har varsin cupmatch i bagaget inför premiären av Primeira Liga. Gästerna föll något överraskande mot Penafiel som normalt tillhör den portugisiska andraligan. För värdarna slutade det med seger mot Moreirense på hemmagräs. Att döma av senaste inbördes möte råder klasskillnad, Tondela hade inte ett enda skott på mål vid vårens besök på Estádio do Bonfim. Etta.

 

8. Fylkir - Grindavik 1

Avslutningsvis stannar vi till på Fylkisvöllur där det vankas bottenmatch i isländska Pepsideild. Värdarna har två poängs marginal till godo gentemot gästerna, vilket också innebär att de har två poäng ner till nedflyttningsplats. Fylkir trivs gott i huvudstaden, här hemma i Reykjavik har elva av 17 poäng spelats in så här långt. Gästerna har tagit poäng i fyra av sju på resande fot och samtliga gånger med oavgjort resultat. 1X känns tryggt att avsluta med.

 

Kassaskåpet! - Rostov

Har inlett säsongen stabilt och bör rimligtvis ligga bäst till då de gått obesegrade ur tio av lagets elva senaste på hemmagräs.

 

Varningen! - Falkenberg

Är i kraftigt poängbehov och även om de sällan levererar borta så kan de sprattla till då Blåvitt har hela tre spelare avstängda.

 

Europatipset förslag 32 rader

1. Göteborg - Falkenberg X2

2. Kalmar FF - Örebro 1X

3. Kristianstad - Eskilsminne 1X

4. Sönderjyske - Aarhus 2

5. Lilleström - Mjöndalen 1X

6. Rostov - Kryliya Sovetov 1

7. Vitória Setúbal - Tondela  1

8. Fylkir - Grindavik 1X

 

Europatipset förslag 144 rader

1. Göteborg - Falkenberg X2

2. Kalmar FF - Örebro 1X2

3. Kristianstad - Eskilsminne 1X2

4. Sönderjyske - Aarhus X2

5. Lilleström - Mjöndalen 1X

6. Rostov - Kryliya Sovetov 1

7. Vitória Setúbal - Tondela  1

8. Fylkir - Grindavik 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100