Kvartsfinalerna i Champions League drar igång och öppnar tisdagens kupong på Topptipset! Äntligen fortsätter Europas bästa klubblagsturnering. Först ut är Liverpool - Porto och Tottenham - Manchester City. Tipset fortsätter sedan med sex kluriga drabbningar i engelska The Championship. Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 20:44

 

1. Liverpool - Porto 1

Liverpool har endast förlorat en match på Anfield den här säsongen och det var den 26:e september. Jürgen Klopps mannar ser starka ut i ligaspelet, men hade en del problem i Champions Leagues gruppspel. Det ska dock nämnas att det enbart var bortaspelet som The Reds var darriga i. Gästande Porto slog ut ett formsvagt Roma i deras Champions League-åttondelsfinal. Det portugisiska laget är formstarkt för tillfället och har inte förlorat på de sex senaste matcherna. Dock är Primeira Liga en betydligt svagare liga än Premier League. Ettan spikas oavsett streckning.

 

2. Tottenham - Manchester City 2

Manchester City gästar den nya arenan Tottenham Stadium. Det ljusblåa bortalaget har 14 raka vinster och ser dominanta ut för stunden. Pep Guardiolas lag har avfärdat motståndarna den senaste tiden utan större besvär. Spurs var inne i en liten formsvacka i ligaspelet, men lyckades vända den trenden i den senaste ligamatchen när London-derbyt mot Crystal Palace vanns med 2-0. Säsongens tidigare möte mellan dessa båda lag slutade med en 1-0 triumf för Manchester-laget. City är närmast ostoppbara just nu och tvåan är att föredra.

 

3. Blackburn - Derby 2

Vidare till Championship och Ewood Park. Gästande Derby har fem raka matcher utan att ha förlorat, det ska dock tilläggas att det vita laget kryssar en hel del. I helgens möte med Brentford tappade The Rams in 3-3 i slutet av matchen. Skyttekungen Harry Wilson gjorde två mål för Frank Lampards lag då och har stått för sammanlagt tolv fullträffar i ligaspelet. Det ser betydligt tyngre ut för hemmalaget Blackburn, som bara har vunnit en av lagets tolv senaste matcher och har den skotske lagkaptenen Charlie Mulgrew tveksam till spel. Utgå från tvåan, men ta gärna med krysset.

 

4. Bolton - Middlesbrough 2

Det tidigare topplaget Middlesbrough är inne i en förfärlig formsvacka och har förlorat sex matcher i rad. Har bortalaget glömt bort hur man vinner en fotbollsmatch? The Boro måste vända trenden fortast möjligt om inte deras chanser till att ta sig tillbaka till Premier League ska rinna dem ur händerna. Tony Pulis gubbar har en fin chans till att få med sig poäng hem när det röda laget reser till University of Bolton Stadium. Bottenlaget Bolton ligger näst sist i tabellen och ska inte ha mycket att sätta emot. Strecka från höger.

 

5. Bristol City - West Bromwich 1

Niclas Eliassons Bristol är formstarka med fyra fina insatser den senaste tiden, bland annat besegrades topplaget Sheffield United med 3-2. Hemmalaget kommer ställas inför en tuff uppgift när topplaget West Brom gästar Ashton Gate. Birmingham-laget hade fyra imponerande insatser i följd innan förlusten i helgen mot bottenlaget Millwall. Tillställningen kommer att bli jämn och minst sagt intressant när båda lagen är med i kampen om topplaceringarna i The Championship. Ettan är spelvärd och lockar mest, men ta gärna med krysset.

 

6. Preston - Leeds 2

Leeds reser till Deepdale för ett möte med Preston. Marcelo Bielsas lag åkte på en förvånande 1-0 förlust mot Birmingham i helgen på bortamark. The Whites lär vilja studsa tillbaka i denna batalj, men vårens överraskningslag ska inte underskattas. The Lilywhites såg fruktansvärt bra ut innan hemmalaget förlorade de två senaste matcherna. Pontus Jansson & Co jagar andraplatsen i The Championship, vilket innebär en direktplats till nästa säsongs upplaga av Premier League. Utgå från tvåan, men snåla inte med garderingarna i denna uppgörelsen.

 

7. Sheffield Wednesday - Nottingham

Sheffield Wednesday hade ett 1-1 resultat med sig till den 90:e minuten i helgens möte med Aston Villa, dessvärre släppte The Owls in två mål och slutresultatet skrevs till 3-1 i Villas favör. Därmed stannade Steve Bruce lags svit vid tolv matcher utan förlust. Bortalaget Nottingham är otroligt svaga i bortaspelet och har enbart vunnit tre matcher på bortaplan. Kan The Forest utnyttja den stundande besvikelsen hos hemmalaget och snygga till statistiken på bortamark? Börja med tvåan, men använd alla tecken om pengarna finns.

 

8. Swansea - Stoke

I Wales, på Liberty Stadium, avslutas kupongen med ett möte mellan Swansea och Stoke. Hemmalaget har lyckats ta två meriterande segrar på slutet mot Brentford och Middlesbrough. Har Graham Potters mannar vad som krävs för att bygga vidare på den stundande formen? Gästande Stoke har inte riktigt levt upp till förväntningarna denna säsong, men vill självklart avsluta den på bästa möjliga sätt. Anmärkningsvärt är att The Potters inte släppt in mål på de senaste sex matcherna. Riktigt starkt! En målsnål match att vänta där hemmalaget har knapp fördel. Strecka från vänster.

Spela Topptipset här hos Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Liverpool

Liverpool är riktigt bra hemma på Anfield och lär inte ha några problem att avfärda Porto. The Reds form är riktigt bra och hemmalaget lär inte stöta på någon mina här. Säker etta!

 

Varningen! - Nottingham

Nottingham Forest är fortfarande ett topplag och ser sin chans att snygga till sitt bortafacit. Martin O'Neills lag har fortfarande en rimlig chans att nå kval till Premier League. Chansa på skrällen för att rensa kupongen!

Topptipset 32 rader

1. Liverpool - Porto 1

2. Tottenham - Man. City 2

3. Blackburn - Derby X2

4. Bolton - Middlesb. 2

5. Bristol City - WBA 1X

6. Preston - Leeds X2

7. Sheffield W. - Nott. X2

8. Swansea - Stoke 1X

Topptipset 144 rader

1. Liverpool - Porto 1

2. Tottenham - Man. City 2

3. Blackburn - Derby X2

4. Bolton - Middlesb. X2

5. Bristol City - WBA 1X

6. Preston - Leeds 1X2

7. Sheffield W. - Nott. 1X2

8. Swansea - Stoke 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100