Måndagens kupong erbjuder ett London-derby i Chelseas jakt på topp fyra i Premier League. Några toppmatcher i Norden fyller ut tipset med bland annat tre drabbningar från Allsvenskan. Topptippade IFK Norrköping och AIK, ställs mot varandra och vill studsa tillbaka efter missräkningar i premiären. Nu kör vi igång!

 

Spelstopp: 18.59

1. Chelsea - West Ham 1

Ett London-derby går av stapeln på Stamford Bridge, där lokalkonkurrenten West Ham kommer på besök. Chelsea har hittat tillbaka formen efter två stabila insatser, den senaste tiden mot bottenlagen Cardiff och Brighton. The Blues är högst delaktiga i kampen om Champions League-platserna. The Hammers som gästar, har en del blandade resultat på slutet. I bortalaget är Felipe Anderson och Samir Nasri tveksamma till spel. Noterbart är att senast Manuel Pellegrinis lag vann på Stamford Bridge var 2002. Den sviten bryts inte i den här matchen, spika ettan.

 

2. IFK Norrköping - AIK 1

AIK gästar Nya Parken! Mästarlaget fick endast med sig en pinne från premiären hemma mot Östersund. Vilket är ett resultat Gnagarna inte lär vara nöjda med. Intressant i detta möte är att AIK:s nyförvärv Kolbeinn Sigthorsson, som var Islands hjälte mot England i EM 2016, förväntas göra debut. Norrköping förlorade sin första match för säsongen borta mot nykomlingen Helsingborg, trots att Peking förde spelet. Det är två topptippade lag som ställs mot varandra, matchen kommer att bli jämn. Hemmafördelen gör att ettan blir förstavalet, men gardera tidigt och friskt.

 

3. Sirius - AFC Eskilstuna 2

Vidare till Uppsala. Sirius imponerade i premiären mot Kalmar och vann med 2-0 efter mål av Karl Larson och Sam Lundholm. Nykomlingen AFC har varit skrällaget under den Svenska Cupen som Nemanja Miljanovićs lag tog sig till final i. Eskilstuna gjorde ingen besviken i den första omgången heller då Blåvitt slogs med 3-1. Bortalaget bygger vidare på den fina formen och kommer bli tuffa att slå denna säsong. Utgå från tvåan, men krysset ligger nära till hands.

 

4. Örebro - Djurgården 2

Sista matchen i Allsvenskan på denna kupong är på Behrn Arena. Örebro förlorade senast mot Falkenberg med 1-0, efter att Björkengren gjorde matchens enda mål. Ett mer glädjande besked är att nyförvärvet Carlos Strandberg gör debut på lån för Malmö FF. Djurgården tappade en 2-0 ledning som Kevin Walker och Buya Turay gett stockholmarna mot Sundsvall. Slutresultatet skrevs till 2-2. Järnkaminerna kommer vara revanschsugna till detta möte och det kommer närkingarna att få sota för. Rita dit tvåan först, krysset kan tas med vid större system.

 

5. Norrby - Mjällby 2

Nu hoppar vi ner en division till Superettan. Mjällby reser till Borås för att få med sig ett bättre resultat än i premiären, då det gula laget förlorade med 1-0 mot Varberg. Norrby fick med sig en pinne från västkustmötet med starka Örgryte, efter att ha kämpat sig till en sen kvittering. Hemmalagets mål gjordes av Richard Yarsuvat, ett mål som redan kan vara en kandidat till årets mål i Superettan. Det blåklädda Borås-laget är på förhand lite starkare, men det är svårt att avgöra i början av säsongen. Gå för skrälltvåan, men här ska det inte snålas med tecken. 

 

6. Nordsjälland - Bröndby 2

Resan tar oss söderut till Danmark där det vankas en match i Mästerskapsrundan. Nordsjälland stod för några imponerande insatser i ligaspelet mot lag som FC Köpenhamn, Bröndby och Midtjylland där The Wild Tigers gick obesegrade mot samtliga dessa topplag. Nu är det annorlunda när Europaplatserna ska delas ut. Svensklaget Bröndby med Simon Hedlund och Simon Tibbling är lite vassare. Det gula laget har inte förlorat på fyra matcher och har goda chanser att inte gör det här heller. Strecka från höger.

 

7. Club Brügge - Standard Liège 1

Nästa stopp är i Belgien, där det också vankas Mästerskapsrunda. De belgiska mästarna Club Brügge har övertygat och vunnit de första två matcherna mot Gent och Anderlecht. Standard har inte lyckats vinna borta mot dagens motståndare sedan 2013 på Jan Breydel-stadion. Liége var även svaga i bortaspelet under säsongen och vann endast fem av 15 tillställningar på resande fot. Hemmalaget ska inte ha några problem med att avfärda Standard Liége. Spika ettan och använd tecknen på andra matcher.

 

8. Rosenborg - Odd 1

Kupongen avslutas i Norge med mesta mästarna Rosenborg. Den norska Elitserien har precis börjat och hemmalaget fick inte den starten de hade önskat sig. Premiären mot Bodö/Glimt, förlorades med 2-0 och mästarna kommer garanterat vara heltaggade, för att vända på den trenden så fort som möjligt. Motståndarlaget Odd vann sin premiär mot Brann efter en jämn batalj som vanns med resultatet 3-2. Ettan är den mest rimliga utgången i denna tillställning, men ta med krysset som rensar en del.

 

Kassaskåpet! - Chelsea

Det blåa laget är i jakt på Europaplatserna och Sarris mannar kommer vara väldigt motiverade när de får besök av lokalkonkurrenten. Varje match som är kvar kommer att vara väldigt viktig för Chelsea om laget ska tas sig ut i Europa nästa säsong. Spika ettan.

 

Varningen! - Mjällby

Det är svårt att veta hur lagen står sig tidigt på säsongen och skrällarna duggar tätt. Mjällby är det något svagare laget i detta möte, men här kan allt hända. Gå för tvåan och hoppas på ännu en skräll i säsongsupptakten!

 

Topptipset 32 rader

1. Chelsea - West Ham 1

2. IFK Norrköping - AIK 1X

3. Sirius - AFC Eskilstuna X2

4. Örebro - Djurgården 2

5. Norrby - Mjällby X2

6. Nordsjälland - Bröndby X2

7. Club Brügge - St. Liège 1

8. Rosenborg - Odd 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Chelsea - West Ham 1

2. IFK Norrköping - AIK 1X2

3. Sirius - AFC Eskilstuna X2

4. Örebro - Djurgården X2

5. Norrby - Mjällby 1X2

6. Nordsjälland - Bröndby X2

7. Club Brügge - St. Liège 1

8. Rosenborg - Odd 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100