Fredagen bjuder på ett riktigt härligt Topptips där fina möten från England, Italien, Spanien, Portugal, Belgien och Frankrike tar plats på kupongen. Det finns ett par intressanta potentiella skrällar på den här raden så utdelningen vid 8 rätt kan mycket väl ge oss bra klirr i kassan!

Spelstopp: 20.29

1. Aston Villa - Sheffield United 1

The Championship bjuder på ett möte mellan mittenlaget Villa och den lilla överraskningen Sheffield United. Gästerna ligger inför omgång 31 trea i tabellen och har tre poäng upp till direktuppflyttningsplatsen. Blandade resultat de senaste veckorna dock på grund av bortamatcherna som är ett aber för The Blades. För Aston Villa har säsongen varit en besvikelse men allt är inte förlorat. Med fyra poäng till playoff-platserna finns mycket att spela för Dean Smiths manskap. Torskar sällan på Villa Park men nätar alltid. 2-1-2 i inbördes tävlingsmöten sedan 2011 och det mesta pekar på tät historia här. Knapp fördel för The Villans, strecka från vänster.

2. Chievo - Roma 1

De flygande åsnorna från Verona har under de senaste fyra omgångarna i Serie A visat att hopp finns för jumbon. Förutom 0-3 mot omöjliga Juve har de gulblå tagit säsongens första seger efter 1-0 mot Frosinone, spelat jämnt med Fiorentina (3-4) samt klarat 2-2 borta mot ett okej Empoli. Nu väntar bipolära Roma vilket passar som handen i handsken. Romarna fick 1-1 hemma mot Milan i söndags, poängräddare då blev 19-årige Nicolo Zaniolo med sitt tredje mål för klubben. Vargarna har annars spelat en rad märkliga kamper som den tappade 3-0-ledningen mot Atalanta (3-3) och sanslösa 1-7 i Florens. Då de gulröda knappast är en naturkraft på bortagräs slopar vi favorittvåan helt och kör på 1X.

3. Real Valladolid - Villarreal 1

Bottenlag i dålig form på José Zorrilla. Ronaldo-ägda Valladolid ligger inför La Ligas 23:e omgång två poäng ovanför strecket. 0-4 mot jumbon Huesca var riktigt uselt men i matchen innan dess vände de lilavita underläge mot bottenkonkurrenten Celta till 2-1, där var Óscar Plano tongivande med ett mål och en målgivande passning. Tio långa ligaomgångar har passerat sedan hemmatriumfen mot Betis den 25 november (2-1), och nu ligger Champions League-semifinalisten från 2006 näst sist. Dock är de gulklädda svårslagna och lyckas ganska ofta få med sig en poäng. Ordinarie mittfältaren Manu Trigeiros är tveksam till spel, ett avbräck. Svårbedömt här men det är fördel för värdarna, börja där.

4. Mainz - Bayer Leverkusen 2

Stjärnsmäll för Robin Quaisons Mainz senast mot Augsburg, 0-3 och bara fem avlossade skott, varav inget på mål. Inför hemmafansen går det något bättre, men bara om det är mot lag från den nedre halvan. Bayer 04 Leverkusen har Europa League-platserna inom räckhåll, och än finns en realistisk chans att nå fjärdeplatsen. Fyra segrar av fem den senaste tiden, där 3-1 mot självaste Bayern München fick en och annan supporter att le. Målen gjordes av den offensiva trion Bailey-Volland-Alario, allt i andra halvlek efter att ha legat under i paus. Gästerna besegrade Mainz med 1-0 i höstas, trolig Leverkusen-vinst på Opel Arena!

5. Dijon - Marseille 1

Den franska senapens huvudstad bjuder på ett möte från Ligue 1. Fyra raka hemmakamper utan nollpoängare för Dijon vars tabelläge förbättrats betänkligt. 2-0 på Monaco i den senaste matchen på Stade Gaston Gérard visar att de rödklädda inte räds stjärnor. OM är med och slåss om Europaplatserna men bortaspelet är en sorglig historia för Marseille: sedan slutat av september slutar varannan tillställning utanför Stade Velodrome i nederlag. Burväktarna Mandanda och Pelé har trots sin sammanlagda ålder på 69 år inte lyckats hålla nollan mer än två gånger på tolv bortakamper. Nice värde på Dijon som har goda segerchanser här, då är 1X är en bra lösning.

6. Moreirense - Porto 2

Guimarães-laget Moreirense befinner sig precis efter den “givna” topp-fyran i Primeira Liga men det är trots allt hela 16 poäng upp till serieledarna Porto. Inför fredagens batalj sätts det ett frågetecken kring den rutinerade anfallaren Nenê som har problem med en lårskadad. Sérgio Conceiçãos Porto ser otroligt stabila ut även fast man kryssade i Guimarães så sent som förra helgen då det slutade mållöst mot Vitória. 11-2-0 sett till de 13 senaste ligamatcherna vittnar ändå om att de blåvita drakarna stundtals är en klass för sig på den sydvästra delen av den Iberiska halvön. Mot Moreirense har Porto vunnit fyra av de fem senaste matcherna mot. Tvåan i Guimarães är radens bästa spik!

7. Genk - Standard Liège 1

I höstas imponerad Genk i Europa League där De Smurfen vann gruppen före Malmö FF. De blåvita har även sett oerhört fina ut i Jupiler League den här säsongen, faktum är att Genk toppar serien före de regerande mästarna Club Brügge med hela nio poäng. Det är framförallt offensiven som stuckit ut denna säsong där Malinovskiy, Trossard och Samatta presterat på en oerhört hög nivå. Den sistnämnde toppar skytteligan med sina 17 fullträffar. Storklubben Standard Liège är elva poäng efter värdarna i tabellen men gästerna har bra form och Les Rouges ska inte alls underskattas. Försvararen Fai är dock avstängd i det här mötet. 1X bör stå sig.  

8. Sporting Gijón - Osasuna X

Raden avslutas med ett väldigt ovisst Segunda-möte i Gijón. Sporting har varit lite av en besvikelse den här säsongen. Hemma på El Molinón som är beläget vid Asturiens nordkust har dock Gijón endast torskat två av tolv ligamatcher den här säsongen. Osasuna är hetare än värdarna och gästerna har även fin form med tre raka ligasegrar i bagaget. På resande fot imponerar dock Pamplona-laget sällan och faktum är att Osasuna inte vunnit en bortamatch mot Gijón under hela 2000-talet. Därmed känns krysset som en smart utgång i match 8. Gardera sedan efter storleken på lädret.

Kassaskåpet! - Porto

Moreirense är absolut ingen slagpåse i serien. Serieledarna Porto är dock hela 16 poäng före hemmalaget i tabellen och Dragões har besegrat de grönvita vid fyra av de fem senaste tillfällena. Tvåan i Guimarães är radens tryggaste spik!

Varningen! - Chievo Verona

Med Pellegrini, Ünder och nu också Manolas och Olsen out känns inte alls romarna som något storfavorit att luta sig mot. Chievo har trivts bra mot topplagen och skrällettan känns således väldigt intressant på Bentegodi i Verona!

32 rader

1. Aston Villa - Sheffield U. 1X

2. Chievo - Roma 1X

3. Valladolid - Villarreal 1X

4. Mainz - B. Leverkusen 2

5. Dijon - Marseille 1X

6. Moreirense - Porto 2

7. Genk - Standard Liège 1X

8. Sp. Gijón - Osasuna X

144 rader

1. Aston Villa - Sheffield U. 1X2

2. Chievo - Roma 1X

3. Valladolid - Villarreal 1X

4. Mainz - B. Leverkusen 2

5. Dijon - Marseille 1X

6. Moreirense - Porto 2

7. Genk - Standard Liège 1X

8. Sp. Gijón - Osasuna 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100