Tisdagens Topptipset bjuder oss på en salig mix. Champions League, Superettan, asiatiska Champions League och sen till sist avslutar vi med Copa Libertadores. Mix var ordet, nu kör vi och jagar åtta rätt på en minst sagt svårtippad kupong.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Liverpool - Barcelona 2

Liverpool föll tungt i det första mötet på Camp Nou. Katalanerna har en 3-0-seger med sig till Anfield och detta till stor del tack vare en suverän Lionel Messi. En spelare gör inget lag, men en spelare kan göra skillnad och det gjorde Messi. Nu ska Liverpool försöka stå för en skräll utöver det vanliga då de får ta sig an den här returen utan lirare som Salah, Keita och Firmino som är frånvarande i Klopps rödklädda lag. Om Liverpool vinner på Anfield är det bra gjort, men vi tror Barca är bra nog att följa upp med en ny seger, trots bortaplan.

 

2. Ajax - Tottenham 1

Succélaget i årets Champions League-upplaga fick med sig ett fantastiskt resultat från bortamötet. På Tottenham Hotspurs Stadium stod Donny van de Beek för matchens enda mål, vilket betyder att holländarna vänder hemåt med en seger i bagaget. På hemmagräset i Amsterdam är de sannerligen inte lätta att tas med och här lär Tottenham få jobba hårt för att stå emot ett segersuget hemmalag. Ajax ser ut att bli högt streckade och det är förståeligt med tanke på insatsen senast. Räcker stålarna så bör ni säkra upp här.

 

3. Degerfors - Brage 1

Under tisdagskvällen ska en match från Superettan hinnas med också. Degerfors tar emot Brage på hemmagräs och även om streckfördelningen vittnar om ett jämnt möte så tror vi mycket på Degerfors här. I fjol tog Brage en pinne här efter att ha spelat 2-2, men det var första gången som gästerna faktiskt tog poäng på Stora Valla i tävlingssammanhang. Värdlaget har två raka nederlag i bagaget, men här tror vi de studsar tillbaka. Ettan lämnas allena i det mindre systemet, men garderas om plånboken håller när fler tecken placeras.

 

4. Al Rayyan - Al Ittihad 2

Gruppspelsmatch i asiatiska Champions League. Gästerna från Saudiarabien vann rond ett med 5-1, då på sin hemmaplan. Nu vankas returmöte på Jassim Bin Hamad Stadium i Doha och här får gästerna finna sig i att bära favoritskapet på nytt. Al Ittihad har med fem omgångar avklarade parkerat som grupptvåa och löser de poäng här är avancemanget nära. Värdarna har bara mäktat med tre poäng på de inledande fyra matcherna och återfinns som tabelljumbo med en målkvot på 7-12 så här långt. Gästerna har mer att spela för och det ligger till grund för att tvåan klickas först.

 

5. Al Zawra’a - Zobahan 2

Vi fortsätter i Asien och hamnar härnäst på Karbala International Stadium i Irak. Värdlaget här har på fyra matcher noterats för lika många poäng som matcher, vilket gör dem till trea i denna grúpp. Gästerna ser desto starkare ut och har än så länge inte gått poänglösa ur detta CL-gruppspel. Fortsätter Zobahan plocka poäng är snart första platsen säkrad, vilket vi tror de gör. Tvåan känns rimlig, men säkra upp om stålarna räcker.

 

6. Alianza Lima - Palestino 1

Nu till de sydamerikanska inslagen på denna kupong. På Estadio Alejandro Villanueva i Lima ska tabelljumbon försöka mäta sina krafter med ett slutspelsjagande Palestino. Gästerna vann hemmamötet med stabila 3-0 och är tämligen stora favoriter på nytt. Ser vi till gästernas spel på resande fot har de bara två segrar på de tio senaste borta. Den resultatraden vägs in och med lite flyt är skrällen ett faktum då vi hugger på samtliga tecken här!

 

7. River Plate - Internacional X

Näst sista anhalt är Buenos Aires och då är vi i Argentina. River Plate och Internacional har båda redan säkrat sina slutspelsplatser så här finns det risk för att vi bjuds på en avslagen historia, eller? När Internacional agerade hemmalag bjöds vi på fyra mål i en oavgjord historia och sett till lagens prestationer så här långt är offensiven vass åt båda håll. Krysset lockar!

 

8. Nacional URU - Cerro Porteno 1

Estadio Gran Parque Centra är sist ut denna gång och här vankas det gruppfinal. Nacional föll med 1-0 i det första mötet mellan de här båda lagen, men på hemmaplan har de absolut chans på revansch. På hemmagräs har uruguayanerna fem raka trepoängare i ryggen, vilket lovar gott inför denna gruppfinal. Gästerna är inte dåliga de heller, men här få de finna sig i att slå ur underläge. 1X bör räcka.

 

Kassaskåpet! - Al Ittihad

Ser ut att vara åtminstone en klass bättre än sina motståndare. I jakten på avancemang som gruppetta gör de inga misstag mot ett avsågat motstånd, trots bortagräs!

 

Varningen! - Alianza Lima

Alldeles för lågt streckade för att agera värdlag. Tre poäng här gör att hoppet om avancemang lever och på hemmagräs är de långt ifrån chanslösa.

 

Topptipset 32  rader

1. Liverpool - Barcelona X2

2. Ajax - Tottenham 1X

3. Degerfors - Brage 1X

4. Al Rayyan - Al Ittihad 2

5. Al Zawra’a - Zobahan 2

6. Alianza Lima - Palestino 1X

7. River Plate - Internacional X

8. Nacional - Cerro Porteno 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Liverpool - Barcelona X2

2. Ajax - Tottenham 1X2

3. Degerfors - Brage 1X

4. Al Rayyan - Al Ittihad 2

5. Al Zawra’a - Zobahan X2

6. Alianza Lima - Palestino 1X2

7. River Plate - Internacional X

8. Nacional - Cerro Porteno 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100