Champions League-gruppspelet går in i den sista omgången och stor dramatik väntas bland annat i Milano, Porto och Madrid. Gruppfinalen mellan Real Madrid och Inter blir verkligen spännande att följa. Därefter går kupongen i mål med två matcher från League One. Nu kör vi! 

Spelstopp: 20:44

1. Milan - Liverpool 1

Liverpool har asfalterat, massakrerat och fullständigt kört över allt som kommit i deras väg i detta Champions League-gruppspel. Förstaplatsen är säkrad sedan länge och med tanke på att Steven Gerrards Aston Villa gästar Anfield i helgen lär Klopp skruva på sin startelva i Milano. Det öppnar upp en fin möjlighet för ett tokmotiverat Milan. Vinner Rossoneri denna tillställning samtidigt som Porto inte vinner mot Atlético Madrid övertar Zlatan och company andraplatsen. Det är en morot god som någon och Pioli lät bland andra svensken vila i helgens skrattmatch mot Salernitana. Vi blir inte förvånade om Ibra avgör drabbningen på San Siro. Spikad etta till trevlig procent. 

2. Porto - Atlético Madrid 2

Måstematch för Atlético Madrid som är piskade att vinna för att ha chans på andraplatsen. Madrassmakarna har inte levt upp till förväntningarna i varken Champions League eller La Liga så här långt, men det finns otvivelaktigt stort kunnande i truppen. Antoine Griezmann är tillbaka från avstängning vilket gör under för offensiven. Porto har gjort det överraskande bra så här långt, men det hårt ansatta truppläget är inte till Drakarnas fördel. Uribe och Pepe är två blytunga avbräck. Fler än en pinne tar inte Conceicaos manskap. X2 räcker.

3. Real Madrid - Inter 2

Gruppfinal från Grupp D där Inter har revansch att utkräva från det vändande mötet. Trots en bra prestation tvingades Nerazzurri notera nederlag när Real Madrid lämnade modehuvudstaden med samtliga poäng. Sedan dess har Simone Inzaghis makaroner mognat oerhört i sitt spelsätt och kommer de bara upp i ansenlig nivå får Real Madrid problem. Marängerna ser ut att sakna Karim Benzema och det är ett avbräck som inte går att beskriva i ord. Fransmannen har flera gånger skjutit poäng åt värdarna på egen hand, utan honom blir det max en i denna akt. X2 spelas till tjusigt värde.

4. Ajax - Sporting X

Betydelselös tillställning från Grupp C där Ajax redan är klara gruppsegrare. Det hindrar emellertid inte svenska folket från att måla upp holländarna till enorma favoriter. Alldeles för stora i vårt tycke. Sporting har gått fram som en ångvält den senaste tiden där tolv (!) raka segrar i alla tävlingar talar för sig själv. Den senaste kom i derbyt mot Benfica där boosten från viktorian inte ska underskattas i Amsterdam. Ajax har en viktig match mot Jesper Karlssons AZ i helgen och kan därför rotera under tisdagen. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå. 

5. Dortmund - Besiktas 1

Besiktas har som bekant inte räckt till i detta gruppspel. Brakförlust efter brakförlust har också inneburit att turkarna inte räcker till någonstans för dagen. Blott en inspelad poäng på de sju senaste tävlingsmatcherna är anskrämliga siffror. På Signal Iduna Park lär de svartvita inte anstränga sig för att vända på den mörka trenden. Dortmund har lidit enormt av avsaknaden av Haaland, men baggen är nu tillbaka i spel och med honom i fören ska tyskarna kunna avsluta snyggt. Ettan är en tråkig, men ack så trolig spik.

6. Shakhtar Donetsk - Sheriff Tiraspol 1

Shakhtar Donetsk skrevs upp som en potentiell utmanare till Real Madrid och Inter om slutspelsplatserna, men ukrainarna har inte räckt till på långa vägar. En torftig poäng är vad som mäktats med, istället är det Sheriff Tiraspol som stört ordningen i Grupp D. Moldaverna är redan klara för vidare spel i Europa League, men det finns trots allt ett gäng härliga miljoner kvar att spela om i Ukraina. Shakhtar är rättmätiga favoriter, men med bristande motivation vågar vi inte lämna ettan allena. Gubben (etta-tvåa) är ett trevligt val.

7. Portsmouth - Sheffield Wednesday 1

The Championship brukar vanligtvis förgylla tillvaron när det vankas Champions League, men denna vecka får vi nöja oss med League One. Portsmouth är i vanlig ordning med i kampen om playoff-platserna. Värdföreningen litar starkt till sitt stabila spel i egen borg där en lirare som Marcus Harness sticker ut. Mittfältaren ser ut att få sällskap av John Marquis denna afton vilket innebär en dödlig offensiv duo för Pompey. Sheffield Wednesday trillade ur The Championship i fjol men ska kunna vara med och tampas om samma platser som tisdagens kombattanter. Gästerna från stålstaden får däremot finna sig i att slå ur underläge på Fratton Park. 1X räcker långt. 

8. Fleetwood Town - Bolton 2

Vi avrundar äventyret på Highbury Stadium där Fleetwood Town går i klinch med Bolton. The Cod Army, som värdarna kallas, är den undre halvans bästa offensiva lag med sina 31 mål, men 39 i brakan vittnar också om varför de befinner sig under giljotinen. Stabiliteten måste infinna sig snarast om det inte ska bli bottenstrid hela säsongen. Bolton är ett bättre lag i grunden, men vi vill också raskt kasta in en brasklapp för gästernas svaga spel på resande tass. Johan Elmanders gamla lag har torskat fyra raka utanför hemtrakterna. Då anser vi gubben vara ett lämpligt val. 

Singelstrecket! - Dortmund

Dortmund har varit en besvikelse så här långt, men mot ett för dagen tväruselt Besiktas ska tyskarna inte ha några problem. Given etta.

Kupongrensaren! - Sporting

Sporting kommer stärkta efter derbysegern mot Benfica och ska inte räknas bort mot ett avslaget Ajax. Högersidan är vital för alla med siktet inställt på de stora pengarna.

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100