Veckans första upplaga av Topptipset är en intressant kupong. Vi inleder med europeisk toppfotboll, mellanlandar på svensk mark med Allsvenskan och Superettan för att sedan avsluta ute i Europa igen. Favoriter finns i vanlig ordning, men är de pålitliga?
Nu kör vi, mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Manchester City - Leicester 1

Första stoppet gör vi på Etihad Stadium i Manchester. Den ljusblåa delen av staden går en stenhård titelkamp med Liverpool. Eftersom Klopps mannar gjorde jobbet i helgen så är det nu upp till City att leverera och här tror vi sannerligen att de gör det. Formmässigt är The Foxes bra just nu under ledning av Brendan Rodgers, men här lär de få det ovanligt hett om öronen då det är en Premier League-titel på spel för värdlaget. Ettan bör vara ett givet tecken och oavsett steckningsgrad är detta kupongens bästa spik!

 

2. Milan - Bologna X

Serie A härnäst och då hamnar vi på San Siro. Milans jakt på en positionering bland de sex främsta fortsätter där mot ett Bologna som har ryckt upp sig. Gästerna såg länge ut att vara ett lag för bottenstriden, men tack vare enbart en förlust på de fem senaste är Bologna nu fem poäng från nedflyttningsracet. Det innebär att de kan pusta ut, i alla fall lite. Milan däremot har en pinne upp till sjätteplatsen och tre till femte. Formen är inget vidare. Chansa bort favoritettan på mindre system för chans på den fetare utdelningen.

 

3. Elfsborg - IFK Norrköping X

Över till Sverige. Borås gästas av IFK Norrköping och i staden där det nästan alltid regnar bjuds vi på en finfin fotbollsmatch. “Peking” har sett till förhandstipsen inte presterat i takt med förväntningar, men vägrar samtidigt att förlora. Fyra kryss och en seger på de fem senaste vittnar om att Norrköpings-laget sällan viker ner sig. Elfsborg kommer närmast från ett målkalas i Uppsala mot Sirius där de hade 4-1 redan innan halvtid. Känns vidöppet och ju fler tecken ni placerar här, desto bättre helt enkelt.

 

4. Helsingborg - Djurgården 2

Nykomlingarna Helsingborg tar emot Djurgården på Olympia och här får stockholmarna finna sig i att bli favoriter. Skåningarna har inlett säsongen helt okej för att vara nykomlingar, men de är långt ifrån de allra bästa. Djurgården är inte bland de bästa, men de är åtminstone i toppen och det räcker för att bli favoirtstreckade mot nykomlingar. Inbördes möten vittnar om att HIF trivs sisådär mot DIF då de åtta senaste mötena lagen emellan slutat utan seger för skåningarna. X2 bör räcka.

 

5. Linköping - KIF Örebro 1

Över till Damallsvenskan. Två lag som inlett säsongen hyggligt jämnstarkt drabbar samman på Arena Linköping och här tror vi hemmalagets målform blir avgörande. Örebro har på säsongens tre första matcher “bara” mäktat med fyra mål. Jämför vi de siffrorna med motståndet som stundar så är det dubbelt upp för värdinnorna. Då har fem av dessa gjorts på hemmagräs och detta i 5-0-krossen mot Växjö i premiären. Ettan ska med, men säkra gärna upp om stålarna räcker.

 

6. IK Frej - Trelleborg X

På Vikingavallen i Täby avslutas det svenska deltagandet på denna kupong. Två lag som inlett svagt är vad som väntar och gästerna bär ett knappt favoritskap. En varsin seger är vad lagen mäktat med så här långt och då har vi hunnit med fem omgångar. Frej vann hemma, Trelleborg vann också hemma. På resande fot har skåningarna förlorat klart i Varberg och kryssat i Västerås. Stockholmarna har ställts mot Trelleborg tre gånger under åren och det första mötet spelades i en cupmatch 2012, det är också enda gången Frej vunnit mot TFF. Det känns vidöppet så strecka friskt är att rekommendera!

 

7. Viking Stavanger - Vålerengen 1

Näst sista anhalt är Viking Stadion i Stavanger. Värdlaget har genomfört två hemmamatcher, båda har slutat med seger. 4-1 är målskillnaden och på hemmagräs känns det som att de har hygglig poängchans, vilket också streckfördelningen vittnar om. Gästerna har tagit poäng i en av tre på resande fot så här långt och defensiven imponerar icke. Strecka från vänster och fyll sedan på. 1X känns stabilt.

 

8. Cádiz - Málaga 1

Sist ut är Estadio Ramón de Carranza och då är vi i den spanska andraligan där det vankas toppmöte. Värdarna har formen på sin sida med fem raka utan nederlag och i samma formtabell är gästerna inte bättre än på en 16:e plats. En seger är vad Malaga mäktat med på de fem senaste. 0-1-förlusten mot toppkonkurrenten Mallorca på hemmagräs senast var blytung. Av 18 framträdanden hemma har Cadiz bara tappat poäng en gång. Ettan ska med, men säkra gärna upp!

 

Gör din kupong här hos Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Manchester City
Guardiolas ljusblåa lag går en stenhård titelkamp med Liverpool. Hemma på Etihad lär de inte tappa poäng, även om Leicester presterar bra för tillfället. Ettan är glasklar!

 

Varningen! - Bologna

Synar vi formtabellen är Bologna seriens fjärde bästa lag - sett till de fem senaste. Milan har i samma formtabell bara en seger och här finns det fina skrällchanser.

 

Topptipset 32 rader

1. Man. City - Leicester 1

2. Milan - Bologna X2

3. Elfsborg - Norrköping X2

4. Helsingborg - Djurgården X2

5. Linköping - KIF Örebro 1

6. IK Frej - Trelleborg X

7. Viking - Vålerengen 1X

8. Cádiz - Málaga 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Man. City - Leicester 1

2. Milan - Bologna 1X2

3. Elfsborg - Norrköping 1X2

4. Helsingborg - Djurgården X2

5. Linköping - KIF Örebro 1

6. IK Frej - Trelleborg 1X

7. Viking - Vålerengen 1X

8. Cádiz - Málaga 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100