Måndagens Topptips är av spretig sort och här gäller det verkligen att hålla koll på förutsättningarna. Fina spikar tornas upp i Brasilien medans kupongens tveklöst bästa skrälläge hittas i franska Ligue 2. Vi inleder med en riktig godbit från Goodison Park!

Spelstopp: 20:44

1. Everton - Arsenal 2

Arsenal höll sin vana trogen när de torskade mot ytterligare ett storlag, Manchester United, i förra veckan. Mot aktörerna från den nedre halvan har Artetas adepter däremot trivts bra. Saka, Martinelli och Aubameyang bör alla kunna hitta luckor mot ett för dagen formlöst Everton. The Toffees har mäktat med en poäng av de senaste 21 (!) möjliga, ett uselt facit som grundar sig i ett jobbigt skadeläge. Calvert-Lewin, Mina och Davies saknas troligtvis även här vilket gör att Arsenal ska ses med god segerchans. Tvåan är en tänkbar spik, men övervärdering gör krysset till komplement.

2. Getafe - Athletic Bilbao 2

Över till La Liga där en tight tillställning är att vänta utanför Madrid. Getafe har skärpt till sig under inledningen av vintern, men det faktum att värdarna besitter finrummets sämsta offensiv kvarstår fortfarande. Det tror vi kan lämpa sig illa mot ligans främsta defensiv. Athletic Bilbao är, tillsammans med Sevilla, bäst på att hålla tätt och med Unai Simón mellan stolparna är det inte svårt att förstå varför. Baskernas anfallsled är inte mycket att skriva hem om, men detta förlorar inte de rödvita. X2 räcker för grön bock. 

3. Cagliari - Torino 2

Viktig strid för Cagliari som efter bara en seger på 15 försök blir alltmer cementerade i bottenstriden. Tre raka poängplock vittnar om att Joao Pedro och hans kompisar inte gett upp, men med en skör defensiv går det inte att lita på sardinerna. Torino lider av en fullpackad rehabstuga där bland andra Andrea Belotti befinner sig. Anfallarens frånvaro är den enskilt största anledningen till att Tjurarna befinner sig på den nedre halvan. Detta är en lämplig uppgift för gästerna, men vi vill heller inte räkna bort ett hungrigt Cagliari. Gubben (etta-tvåa) är en sund lösning. 

4. Vizela - Belenenses 1

Bottenfight från Primeira Liga som ligger i farozonen för att lottas. Belenenses lyckades bara ställa nio man på banan mot Benfica efter ett massivt Corona-utbrott i truppen. Anders Anderssons gamla lag har ett fortsatt kärvt truppläge att förhålla sig till om kampen mot Vizela blir av. Värdföreningen lider i sin tur inte av samma problem vilket gör att 1X kan betraktas som en helgardering vid händelse av spel. Om tombolan avgör rekommenderas sen inlämning och en ordentlig titt på spelvärdet.

5. Girona - Leganés 2

Två förmodade topplag som inlett svajigt drabbar samman i Katalonien. Girona kommer från två segrar på de tre senaste, men mot Eibar blottades värdarnas stora svaghet, nämligen defensiven. 23 insläppta mål håller inte om Stuani och grabbarna ska upprepa fjolårets playoff-plats mot La Liga. Leganés redovisar 3-2-0 på deras fem senaste ligamatcher och grabbarna från Madrid ska inte undervärderas på det sätt de görs av tipparna. Med värdet solklart till höger är X2 rätt väg att gå. 

6. Niort - Toulouse X

Så till Frankrike och Ligue 2 där vi hoppas att det ska smälla rejält. Toulouse kvalade mot Ligue 1 i fjol, men till slut föll Ola Toivonens gamla lag på målsnöret. De lilavita har tagit ny sats denna säsong med raden 9-6-1 på 16 matcher, men till över 70 procent är det onekligen läge att dra i handbromsen. Niort vann motsvarande möte med 1-0 i fjol och Les Chamois ska inte underskattas denna gång heller. På sin hemmabana har värdarna betvingat topplaget Paris FC, en insats som befogar utrullning av heltäckningsmattan. Alla tecken ska med.

7. Atlético PR - Palmeiras 1

Överstreckningens moder förekommer i Curitiba där Atlético Paranaense och Palmeiras ska mäta svärd. Gästerna må vara nyblivna mästare i Copa Libertadores, men med säkrat spel i samma turnering till nästa säsong finns ingenting att spela för denna afton. Trots det går svenska folket bärsärk på tvåan vilket gör det enkelt att blicka åt andra hållet. Atlético Paranaense har förnyat kontrakt och framför allt en plats i Copa Sudamericana att kämpa för. Värdarna är således skyhögt motiverade och det finns bara ett val att göra i Curitiba. Spika ettan. 

8. São Paulo - Juventude 1

Exakt samma förutsättningar som för Atlético PR råder för både Sao Paulo och Juventude i kupongens sista akt. Nytt kontrakt såväl som Copa Sudamericana ligger i potten och vi viktar starkt åt värdarnas håll. Under säsongens gång har Sao Paulo bara förlorat tre matcher i egen borg. Lirare som Calleri och Rigoni ska se till att den starka trenden fortsätter mot Juventude. Gästerna bjuder inte på mycket åt något håll, men bara två bortasegrar på 18 försök vittnar om vart denna tillställning barkar. Stark och procentuellt trevlig etta. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100