Aprils första helgupplaga av Topptipset är en salig mix av ligor. Åtta matcher från åtta olika länder är vad vi ska ta oss igenom och vi inleder med Premier League där titeljakten fortsätter. Först ut denna helg är Liverpool och här är det svårt att blunda för tvåan, oavsett hur högt streckad den blir. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Southampton - Liverpool 2

Vi inleder som sagt i Premier League och först ut är St. Mary's Stadium. På den här arenan har The Saints två raka segrar i ryggen och formmässigt har de ryckt upp sig på slutet. Bland annat en 2-1-seger mot Spurs i närminnet och vem vet, kanske kan de sätta käppar i hjulet för Klopps mannar? Liverpool kommer närmast från seger mot samma Spurs och detta tack vare ett snöpligt självmål som gav dem tre blytunga poäng hemma på Anfield. Även om hemmalaget stått för bättre prestationer på slutet är känslan att de inte räcker till mot ett helmotiverat bortalag. Tvåan spikas.

 

2. GAIS - Öster 2

Över till svensk mark då Superettan tar plats. På Gamla Ullevi i Göteborg är det dags för omgång två i den svenska andradivisionen och här är det två lag som jagar säsongens första seger. Makrillarna inledde säsongen med att spela 2-2 borta mot Trelleborg och för blåklädda Öster blev det 0-0 i premiären mot ex-allsvenska Dalkurd efter en tung straffmiss. Vi håller småländska Öster som det snäppet vassare laget och tar bort hemmasegern här då ettan verkar bli överstreckad. X2 känns bra!

 

3. Bordeaux - Marseille 2

På Nouveau Stade de Bordeaux gästas värdarna av ett Marseille som slåss om en Europa-plats. Gästerna har besökt Bordeaux 21 gånger i tävlingssammanhang sedan 1999 och faktum är att gästerna inte vunnit en enda gång. Ser vi till förutsättningarna inför den här omgången så finns det dock mer som talar för Marseille då de är mitt i en brinnande toppstrid om Europa-platserna. De har en även en formstark Balotelli att tillgå. Bordeaux har inte riktigt samma glöd och befinner sig i ett tryggt ingenmansland. Tvåan lockar mest, men garderas tidigt.

 

4. Mainz - Freiburg X

På Opel Arena gästas formsvagt av formstarkt och här finner vi tidigt tycke för gästerna. Freiburg har bara gått poänglösa ur en av lagets åtta senaste i Bundesliga, men samtidigt är det bara två av dessa som vunnits. På resande fot har de kryssat i tre av sina fem senaste och även om Mainz inte har formen på sin sida så är de långt ifrån uträknade på hemmagräs. Vi tror på en jämn match och krysset ligger nära. Gardera efter vad plånboken tillåter, men på mindre system är X2 att föredra!

 

5. Trabzonspor - Antalyaspor 1

Nästa stopp gör vi i Turkiet där Medical Park Stadium bjuder på ett intressant möte. Både hemmalag och bortalag återfinns på den övre halvan och det är hemmalaget som gått starkast av de här båda så här långt. 26 omgångar in i Süper Lig återfinns Trabzonspor på en kvalplats till Europa League, detta med åtta poängs marginal på blivande motståndare. Gästerna viker sällan ned sig på bortaplan där de spelat in fler poäng än hemma så här långt. Ettan känns högt streckad, men är svår att blunda för. Gardera gärna med den lågt streckade tvåan då Antalyaspor sällan kryssar på bortagräset. 

 

6. Horsens - Aarhus X

Över till vårt grannland Danmark där säsongen är i sitt slutskede. På Casa Arena ställs två lag i nedflyttningsgruppen emot varandra och det är gästerna som går starkast av de här båda. Horsens har historiskt sett trivts bra mot Aarhus och även om de inte är i bra slag sett till form så finns det chans till trendbrott på hemmagräset. Aarhus har en tajtare defensiv än sina motståndare och kanske är det den som säkrar poäng? 1X känns stabilt att inleda med.

 

7. Ross County - Dundee United 2

Näst sista anhalt är skotska Championship där vi bjuds på seriefinal. Hemmalaget toppar ligan med fem poängs marginal och är med det sagt i förarsätet om direktplatsen till finrummet i Skottland. Gästerna har dock två raka segrar mot serieledarna i närminnet och även om det är bortagräs som råder så är utmanarna om förstaplatsen understreckade. Tvåan rensar bra och är trevlig så länge den håller sig runt 25 procent.

 

8. Tenerife - Sporting Gijón X

Från skotska andra ligan till den spanska diton. På Estadio Heliodoro Rodríguez López är det två formstarka lag som drabbar samman. Sporting Gijón parkerar på den övre halvan, men har en bit att vandra för att blanda sig i topp 6-racet. Hemmalaget är på den nedre halvan, men ändå hyggligt säkra från att slippa undan bottenstriden. Tenerife kryssar mest i ligan, hela 16 av 32 matcher denna säsong har de delat på poängen. En anmärkningsvärd siffra. Spikkrysset är en rövare som är värd att testas!

 

Kassaskåpet! - Liverpool

Även om The Saints har ryckt upp sig på slutet så är det ett titeljagande Liverpool som gästar. Klopps mannar fortsätter visa klass!

 

Varningen! - Dundee United

Toppmatch i skotska andraligan där Dundee jagar sina motståndare. Gästerna har två raka i inbördes och om tvåan inte kliver upp över 25 procent så är det en bra kupongrensare att ta med.

 

Topptipset 32 rader

1. Southampton - Liverpool 2

2. GAIS - Öster X2

3. Bordeaux - Marseille X2

4. Mainz - Freiburg X2

5. Trabzonspor - Antalyaspor 12

6. Horsens - Aarhus 1X

7. Ross County - Dundee U. 2

8. Tenerife - Sporting Gijón X

 

Topptipset 144 rader

1. Southampton - Liverpool 2

2. GAIS - Öster X2

3. Bordeaux - Marseille 1X2

4. Mainz - Freiburg 1X2

5. Trabzonspor - Antalyaspor 12

6. Horsens - Aarhus 1X

7. Ross County - Dundee U. X2

8. Tenerife - Sporting Gijón X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100