Vi har Topptipset av klassiskt europeiskt snitt framför oss med lag med olika form i La Liga och italienare till bra värde. Grannländerna Belgien och Holland fyller på med kamper där hemmalagen får se upp för obehagliga överraskningar.

 

Till sist är det semifinal i den alltid lika heta danska cupen. Raka spåret mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Sevilla - Alavés 1

Täta Ramon Sanchez Pizjuan är arena nummer ett vi besöker, och här har värdarna revansch att utkräva efter 0-1 mot Valencia i helgen. Tuff start i debuten för burväktaren Javier Díaz Sánchez då både förste- och andremålvakten är skadade. Efter två fina månader kom reaktionen för Alavés; 0-4 mot Atlético var säsongens absoluta bottennapp för baskerna som trots allt är med i kampen om den så viktiga fjärdeplatsen. De blåvitrandiga är för närvarande ojämna och med Manu Garcia avstängd ska mycket till om Los Rojiblancos inte segrar!

 

2. Real Sociedad - Real Betis 1

Norr mot söder på Anoeta. Värdarna har gått segerlösa i ungefär sex veckor och William José har tappat sin startplats efter en måltorka på fem kamper. Börjar inte La Real segra snart kommer Europaplatserna missas i år igen. Ojämnheten själv, Betis, får tacka strikern Cristian Tello för den poängen mot nästjumbon Vallecano i söndags (1-1). Gästernas mittfältare Francis åkte på en misstänkt muskelskada mot Vigo och är inte helt återställd. Senaste mötet mot andalusiskt motstånd slutade i förnedring efter 2-5 mot Sevilla, dock är Los Béticos för opålitliga och då spikas den spelvärda ettan i San Sebastian!

 

3. Leganés - Valladolid 1

Viktiga poäng står på spel, särskilt för Valladolid som intrasslade i streckstriden. Besökarna är synnerligen brandskattade inför tillställningen i Madrids utkanter då Luisimi och Pablo Hervías är långtidsskadade, medan unga duon Anuar-Enes Ünal båda stannar hemma på grund av avstängning. Leganés å sin sida saknar sin danska virvelvind Martin Braithwaite i offensiven då landslagsmannen är avstängd. Dock vann Lega det lilla Madrid-derbyt mot Getafe (2-0) vilket kom i en period då formen var på väg nedåt igen. Bra värde på ettan, sannolik hemmatriumf på Estadio Municipal de Butarque.

 

4. Atalanta - Bologna 2

Över till kusinlandet Italien och “de mindre klubbarnas drottning” som Atalanta kallas för sin förmåga att ofta skaka storlag. Nu kommer emellertid ett mindre lag på besök, vilket dock kan orsaka problem för de blåsvartrandiga. Efter dåliga 1-1 mot Chievo vann “La Dea” mot Parma men det satt hårt inne. Nu saknas även skadade försvaren Rafael Toloi. Siniša Mihajlović verkar ha fått pli på sina gubbar efter maximala nio poäng i de tre senaste matcherna. Med den chilenske landslagsmittfältaren Erick Pulgar i målform (fullträffar i tre raka) har nu I Rossoblu chansen att skaffa sig ytterligare andrum i botten. Överstreckade Atalanta plockas med allra sist när vi streckar från höger!

 

5. Sassuolo - Chievo 1

Inför omgång 30 har grönsvarta Sassuolo sju poäng ner till strecket och behöver väl någon seger till för att helt säkra nytt kontrakt.  Efter en serie målsnåla matcher från värdarnas sida har “Gli Emiliani” spelat två målrika matcher. Bäst då har ivorianen Jeremie Boga varit med nätrassel i båda kamperna. Nådastöten för jumbon Chievo kom troligtvis i fredags när Cagliari segrade på Bentegodi med klara 3-0. Dessutom blev Italiens U21-landslagsmittfältare Fabio Depaoli utvisad på övertid och är således avstängd. Hyfsat pröjs på värdarna mot avsågade Chievo, 1X sitter då fint!

 

6. Anderlecht - Club Brügge 2

Mästerskapsrundan är igång i belgiska Jupiter League och den inledde värdarna med att åka på stryk i Genk med 0-3. Anderlecht och FCB möttes i Bryssel i slutet av februari och den tillställningen slutade 2-2 efter dubbla baljor av hemmalagets Yannick Bolasie. Evertonlånet har stått för fyra fullträffar på åtta kamper, och trivs enligt uppgift utmärkt i Belgien. 3-0 blev det för gästande Brügge hemma mot Gent i vad som verkar vara hemmalagens liga. I grundserien tog gästerna fyra poäng av sex mot Anderlecht och har ett psykologiskt övertag. Smarrigt värde på besökarna, stärk upp med kryss!

 

7. Feyenoord - Heerenveen 2

Den nederländska högstadivisonen är snart färdigspelad och Feyenoord ligger fyra poäng från tredjeplatsen som innebär Europa League-spel utan slutspel mot andra lag från Eredivisie. Svag form på de rödvitsvarta efter bara en poäng och två 2-3-förluster på de senaste tre omgångarna. Sam Larsson reducerade för sitt Feyenoord men föga hjälpte det, 2-3 mot Utrecht. Sedan februari månad är endast magplasket mot de Graafschap (0-3) den enda underkända prestationen Heerenveen stått för. Särskilt stark var insatsen mot Eindhoven, den gången var de blåvithjärtiga bara sekunder från att ta alla poängen. Rotterdamlaget är lite ökänt för sin klantighet, därmed streckar vi högerifrån!

 

8. Bröndby - Ålborg 1

Semifinal i danska cupen, vad bättre för att knyta ihop säcken? För den danska ligafyran Bröndby är detta den bästa chansen till en titel och kortaste vägen ut i Europa. Tillställningen i Köpenhamn blir de gulblås första inför hemmafansen under denna cupresa. Hilleröd, Marienlyst och senast ligakollegan Vendsyssel har alla fått smaka “Drengernes” anfallsspel där målskillnaden är 10-2. Första omgången i slutspelet om nedflyttning började illa för Ålborg; 1-2 hemma mot Randers efter att gästerna vänt underläge till seger. Klarade 3-3 på Bröndby Stadion för en knapp månad sedan, dock är det kristallklart att Jacob Rinne i Ålborg-målet släpper till alldeles för mycket. Trolig etta.

 

Kassaskåpet! - Sevilla

Andaluserna har en grym trupp som ska räcka till för att nå Champions League, och när Europa League nu är över ligger allt fokus på att slå ett ojämnt Alaves. Tre friska till sydspanjorerna!

 

Varningen! - Bologna

Så skönt för Bologna att äntligen få utdelning för en trupp som har alla kvaliteter för att hänga kvar. Atalanta har vid flera tillfällen denna säsong halkat på bananskal och formen är på väg ned. Jobba in skrällen, Sinisa and friends!

 

Topptipset 32 rader

1. Sevilla - Alavés 1

2. Sociedad - Betis 1

3. Leganés - Valladolid 1X

4. Atalanta - Bologna X2

5. Sassuolo - Chievo 1X

6. Anderlecht - C. Brügge X2

7. Feyenoord - Heerenveen X2

8. Bröndby - Ålborg 1

 

Topptipset 144 rader

1. Sevilla - Alavés 1

2. Sociedad - Betis 1

3. Leganés - Valladolid 1X

4. Atalanta - Bologna 1X2

5. Sassuolo - Chievo 1X

6. Anderlecht - C. Brügge X2

7. Feyenoord - Heerenveen 1X2

8. Bröndby - Ålborg 1X

  

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100