Veckans första kupong från Topptipset innehåller Svenska Cupen-matcher med viktiga poäng på spel, men samtidigt inte. Det är på Tele2 Arena allvaret utspelar sig och det är också där kupongen inleds. Bajen är storfavoriter och frågan är om det är med rätta? Vi tror det och väljer att inleda kupongen med en spik direkt. Nu kör vi!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Hammarby - Dalkurd 1

Förutsättningarna i gruppen är som sådana att Dalkurd toppar med 6 poäng, två före Bajen. Det betyder att hemmalaget måste vinna för att avancera och det tror vi de löser. Hemma på Tele2 körde de grönvita över Dalkurd med 4-1 i Allsvenskan i fjol och vi blir inte allt för överraskande om det blir en ny kross här. Dalkurd har fått en bra start på cupen med två raka segrar, men detta är mot betydligt klenare motstånd än vad som väntar här. Pressen ligger på Hammarby, men vi tror de har spets och kvalité nog för att leverera - speciellt i kraft av hemmaplan. Ettan är en vettig spik att inleda med.

 

2. Varberg - Eskilsminne 1

Andra och sista matchen från Svenska Cupen spelas på Påskbergsvallen i Varberg. Gruppens enda poänglösa lag så här långt är hemmalaget, men vi tror de löser ett trendbrott i kraft av hemmaplan. Poängen spelar ingen roll i slutändan då inget av lagen har chans på avancemang, men detta får ses som en bra träningsmatch där magkänslan säger att det är fördel hemmalaget. Ettan är vettigast som utgångstecken, men gardera gärna efter systemstorlek då vad som helst kan hända.   

 

3. Sheffield Wednesday - Sheffield United X

Över till de brittiska öarna där vi bjuds på Steel City derby. Matchen spelas på Hillsborough och även om hemmalaget visat sig starka på slutet så är det gästerna som bär favoritskapet. The Blades är involverade i kampen om ett Premier League-kontrakt och har tre poäng upp till andraplacerade Leeds. På hemmaplan har hemmalaget för kvällen inte förlorat sedan slutet av november i fjol, men här blir det nog tuffare än vanligt med tanke på förutsättningarna. Grundtanken är att gästerna inte går poänglösa, men frågan är om de plockar full pott? Gardera friskt är att rekommendera.

 

4. Leganés - Levante X

Vi förflyttar oss till spanska La Liga och Estadio Municipal de Butarque där två jämnstarka lag drabbar samman. Poängmässigt är de exakt lika efter 25 omgångar och båda lagen har sju poängs marginal till bottenstriden. I fjol vann Levante med 5-0 över två möten, 3-0 borta följdes upp med 2-0 hemma. Blir nog jämnare här och värdemässigt är ettan utesluten. Paco López fick se sitt Levante förlora med uddamålet mot Real Madrid senast, här tar de nog poäng. Krysset är en tänkbar chansspik. Måla på med ettan på större system.

 

5. Midtjylland - Nordsjälland 1

Över till Danmark där viktiga poäng står på spel för såväl hemmalag som bortalag. Nordsjälland har tre raka utan förlust i ligan och är med i kampen om en plats bland de sex främsta, vilket leder till slutspel istället för negativt kval. Midtjylland däremot slåss i toppen och på hemmaplan är de bäst i serien. Tio segrar på elva försök, varav ett kryss är utfallet på MCH Arena så här långt och detta med 33-7 i målskillnad. Gästerna har bara vunnit 2/11 på resande fot. Ettan troligast.

 

6. Vitória Guimaraes - Maritimo 1

Tabellmässigt skiljer det hästlängder mellan lagen. Nu är vi i Portugal och där är hästsporten inte så stor, vilket gör att större under har skett än vad som kanske inträffar här. Hemmalaget har nämligen en frånvarolista som heter duga. Tre skadade spelare, tre avstängda - och detta är inga dussinlirare precis. Gästerna slåss för att undvika nedflyttning och sköter de sina kort rätt här kan de möjligen skrälla till sig åtminstone en poäng. Ettan ska med trots avbräcken, men värdemässigt åker även X med, vilket bör räcka.

 

7. Le Havre - Metz 2

Näst sista anhalt är Stade Océane där det spelas fotboll från franska Ligue 2. Hemmalaget för dagen stod för en skräll i säsongens första möte mellan lagen genom att vinna i Metz med 1-0. Numera är Metz serieledare och slåss för en plats i Ligue 1. Formen är vass med sex raka i ligan utan poängtapp och vi tror att den trenden står sig. Tvåan ligger närmast, men säkra upp med en gardering då Le Havre har fördelen av att spela hemma och där tappar de sällan poäng. X2 är dock det som tilltalar mest då gästerna har spetskvalitén på sin sida.

 

8. Deportivo La Coruna - Alcorcón 1

Vi avslutar i Spanien och på Estadio Municipal de Riazor. Hemmastarkt möter bortasvagt och vi tror att favoriterna levererar enligt planerat. Deportivo har inte förlorat hemma sedan en träningsmatch i mitten av november i fjol. Det är sju raka hemmamatcher sedan dess utan förlust. Gästerna har däremot inte vunnit på resande fot sedan samma period och har därmed sex raka på bortagräs utan poäng. Ettan vettigast, men värdemässigt åker garderingen fram då ettan är streckad till höga 64% (ca).

 

Kassaskåpet! - Hammarby

Slåss för avancemang i cupen och i kraft av hemmaplan ska tre poäng vara inom räckhåll. Inget illa mot Dalkurd, men Hammarby är det bättre laget och en flermålsseger för Bajen är det troligaste scenariot.

 

Varningen! - Maritimo

Guimaraes är favoriter i kraft av hemmaplan, men också för att de är det bättre laget. Vi kan dock inte blunda för frånvarolistan och höjer ett varnande finger för gästerna som är i desperat poängbehov i sin bottenstrid.

 

32 rader

1. Hammarby - Dalkurd 1

2. Varberg - Eskilsminne 1X

3. Sheffield W. - Sheffield U. X2

4. Leganés - Levante X

5. Midtjylland - Nordsjälland 1

6. Guimaraes - Maritimo 1X

7. Le Havre - Metz X2

8. Deportivo - Alcorcón 1X

 

144 rader

1. Hammarby - Dalkurd 1

2. Varberg - Eskilsminne 1X

3. Sheffield W. - Sheffield U. 1X2

4. Leganés - Levante 1X

5. Midtjylland - Nordsjälland 1

6. Guimaraes - Maritimo 1X2

7. Le Havre - Metz X2

8. Deportivo - Alcorcón 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100