Vilken kupong! En målgalen colombian, en bortastark småklubb, en öklubb som vägrar att förlora: Topptipset bjuder på en mängd olika profiler och sviter vars betydelse inte ska underskattas. Endast den påläste klår de som famlar i mörkret - nu kör vi för alla rätt!

Spelstopp: 18.59

1. West Ham - Liverpool X

1-1 hemma mot The Foxes var inte vad Jürgen Klopp hade räknat med, och spelet övertygande inte till 100 procent. The Reds har inför omgång 25 fortfarande fem poängs försprång på Peps City men ingenting kommer gratis. För The Hammers är det som det brukar vara: varierande resultat kryddat med ett par fina prestationer mot de stora drakarna. På London Stadium har fansen fått jubla över tre poäng mot United, en mot Chelsea och senast The Irons lirade hemma såg Declan Rice till att Arsenal kammade noll (1-0). Chanskrysset är ändå intressant, gardera upp det med en tvåa på stora systemet.

2. Rayo Vallecano - Leganés 1

Madridderby och bottenmöte på samma gång; en konstig mening att både läsa och skriva. Sett fem omgångar bakåt är Vallecano lika formstarka som självaste Barcelona; tretton poäng av maximala femton inhåvade. För denna Madridklubb ser läget nu betydligt ljusare ut än i slutet av december och med Gael Kakuta tillbaka i träning kan Rayo slippa förlita sig helt på de Tomás längst fram. För Madridklubb nummer två är det jobbigare och det är väl normalläget denna säsong. Upphämtningen mot Eibar (2-2) var en klar förbättring jämfört med 1-3 mot Barcelona, men var de blåvitrandiga står formmässigt är dock svårt att veta. Hemmalaget får ses som favorit men inled streckandet från vänster.

3. Las Palmas - Real Zaragoza 1

För Las Palmas finns det mer att glädja sig åt än “bara” världens bästa klimat. Efter att 2018 lades till handlingarna har de gulblå verkligen lyft sig och har raden 2-2-0. Hedersomnämnande till målvakten Raúl som sluppit kröka rygg i tre av dessa kamper, säsongs bästa period för veteranen. Ett par tabellplaceringar nedanför värdarna återfinns gästande Zaragoza som nu är inne på sin tredje tränare för säsongen. Den ende som verkar ha hittat någon form av kontinuitet i denna karusell är forwarden Álvaro Vásquez som med sex mål på 17 kamper är “lejonens” målkung. Struligt värre ändå, och då säger magkänslan att Las Palmas med sina noll hemmanederlag löser biffen. Därmed lämnas ettan till fin procent ensam.

4. Frosinone - Lazio 2

Cupmötet på San Siro i torsdags kväll drog ut på tiden då kvartsfinalen gick till förlängning och straffar. Känslorna svallade då Icardi kvitterade på stopptid och Radu blev utvisad. Trots detta missade Nainggolan den avgörande för Inter och nu väntar semi mot Milan. Just storlag är vad Lazio fått ställas mot den senaste tiden och då är det inte konstigt att Simone Inzaghis lagbygge tappat ett par poäng. Europaplatserna är dock fortfarande inom räckhåll för de ljusblå. Frosinone kämpar och sliter men har inte lyckats hemmavinna i ligaspelet sedan den 16 juni. 0-5 blev det mot Atalanta senast hemmafansen bänkade sig på Benito Stirpe, och 4-0-segern mot i Bologna för en dryg vecka sedan känns som en ren tillfällighet. Huvudstadslaget tar alla poängen här!

5. Cagliari - Atalanta 2

Vilken storklubb har inte ögonen på Atalantas juvel Duván Zapata? Colombianen har stått för över hälften av de blåsvartas målskörd den senaste tiden. Till stor del är 27-åringen anledningen till att gästerna nu åter har kontakt med toppen och att Bergamoklubben ska spela semifinal i Coppa Italia. Hemmakära Cagliari gick på en riktig mina i Sassuolo, 0-3. Bara tre skott på mål på 90 minuter duger inte och streckstriden närmar sig om inget händer. Ingen enkel match för Atalanta som ändå får ses som favoriter. Börja med tvåan och bygg på.

6. Palermo - Foggia 1

Serie B väntar härnäst med Palermo vars senaste två kamper gett noll poäng. Serieledningen är inför omgång 21 fortfarande intakt och hemma på Renzo Barbera har de rosasvarta tagit minst en poäng i alla kamper förutom en. Både Moreo och Nestorovski ska enligt uppgift vara redo för spel, och med dessa två strikers tillgängliga ska det inte behöva bli som mot Cremonese (0-2). Foggia är ett typiskt bottenlag som inte får arbetsro då positiva resultat följs upp av negativa. Hemma mot Crotone släppte Cordaz in två mål första kvarten och den uppförsbacken blev för mycket för de rödsvarta. Väsenskilda lag, sannolik fullpoängare för Siciliens örnar!

7. St. Pauli - Union Berlin 1

Över till norra Tyskland, och Hamburgkvarteret St. Pauli. Klubben har legat i 2. Bundesliga sedan 2012 och har nu en bra chans att ta klivet upp i Bundesliga igen.

Mittfältsankaret Johannes Flum gör inte skäl för sitt namn då han med stor koncentration rensar upp fint i mittens rike. Med tre segrar av fyra är formen bra hos svartrödvita. För Union är bortaspelet ett stort aber då de många kryssen (sju till antalet) inte lyckats blir fler segrar. Med lite mer killer instinct hade berlinarna kunnat toppa serien utan problem. Säsongens hittills enda trepoängare på bortagräs kom den 1 oktober mot Ingolstadt och frågan är om huvudstadsgänget undviker förlust här. Värdarna torde slå ett mentalt blockerat Berlin.

8. Lens - Beziers 2

Avslutningsvis beger vi oss till Ligue 2. Värdarna, och deras trogna supporterskara, ser sig som ett Ligue 1-lag men med bara två segrar på de senaste elva omgångarna i serien ser det ut som att de gulröda kan missa uppflyttningen i år igen. Bättre var det i början av säsongen då defensiven var ramstark och målvakten Jean-Louis Leca inte att “leca” med; sju nollor på de nio första omgångarna är numera tre nollor på fyra månader. Besökarna från Rivieran är glada för denna resa då tolv bortakamper blivit fem segrar, vilket kan jämföras med de noll de har på hemmaplan. Kämpainsatsen mot Paris (0-1) var bara minuter från att ge en pinne, trots det fick laget beröm för insatsen. En skrälltvåa som betalar sig bra mot ett Lens på nedgång - X2 är rätt väg att gå i jakten på utdelning!

Kassaskåpet! - Lazio

För ett Lazio som i de senaste tre tävlingsmatcherna mött Napoli, Juve och Inter ska det bli skönt att nu ställas mot ett lag från den andra ändan av tabellen. Med noll hemmavinster denna säsong ska Frosinone inte kunna sätta emot något här.

Varningen! - Beziers

Lilla Beziers är rätt farliga på resande fot då de gillar att ligga och kontra. Bra prestation mot uppflyttningskanditaten Paris för en vecka sedan, och då Lens har problem just nu kan gästerna mycket väl skrälla på Stade Bollaert-Delelis!

32 rader

1. West Ham - Liverpool X2

2. Vallecano - Leganés 1X

3. Las Palmas - Zaragoza 1

4. Frosinone - Lazio 2

5. Cagliari - Atalanta X2

6. Palermo - Foggia 1

7. St. Pauli - U. Berlin 1

8. Lens - Beziers X2

144 rader

1. West Ham - Liverpool X2

2. Vallecano - Leganés 1X2

3. Las Palmas - Zaragoza 1

4. Frosinone - Lazio 2

5. Cagliari - Atalanta 1X2

6. Palermo - Foggia 1X

7. St. Pauli - U. Berlin 1X

8. Lens - Beziers X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100