Semifinaler i Champions League och uppsamlingsmatcher i Frankrike och England är det som gäller på tisdagens Topptipset. Det börjar närma sig slutet på säsongen och i flera av matcherna är det sikte på kval och uppflyttning.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Tottenham - Ajax 2

Tottenham tog sig vidare på fler gjorda bortamål efter målkalaset mot Manchester City för knappa två veckor sedan. Harry Kane är skadad och Son Heung-Min, som spelade en avgörande roll senast, är avstängd. I Premier League har Spurs endast gjort ett mål på sina tre senaste matcher vilket är oroväckande. Ajax har varit årets stora överraskning och slagit ut Real Madrid och Juventus i slutspelet. Det här laget har alla förutsättningar för att ta en trippel i år. Etta i Eredivisie, final i KNVB Beker och i Champions League finns inget annat än en finalplats i sikte hos bortaspelarna. Spik!

 

2. Barcelona - Liverpool 1

Barcelona har 31 raka matcher utan förlust på Camp Nou i Champions League. Manchester Utd nollades i kvartsfinalen och i år har det bara släppts in två mål här hemma. Messi leder årets skytteliga med 10 fullträffar och leder även skytteligan i La Liga. Precis som Ajax kan Barcelona ta en trippel i år. Liverpool har inte vunnit Champions League sedan 2005 och har senaste tiden sett ostoppbara ut. The Reds har faktiskt inte torskat sedan 7/1 i FA-cupen. Parallellt med jakten på guldet är titelracet i Premier League i full fart och frågan är hur mycket bortalaget egentligen orkar. Firmino är skadad men Salah och Mané kan ordna en fördel för engelsmännen här. Kupongens svåraste match kräver gardering.

 

3. Montpellier - PSG 1

Montpellier närmar sig, efter senaste två vinsterna, toppen av tabellen och kan om allt vill sig väl knipa en plats i Europa League nästa säsong. I bägge segrarna har det östs skott mot mål och här är det full fart framåt som gäller. PSG, med en match mindre spelad än tvåan, leder ligan med 16 poäng. Två av lagets tre förlorade matcher i år har varit på de senaste bortamatcherna med totalt 8 insläppta mål och frågan är hur mycket glöd som finns kvar. Ligan är redan avgjord vilket blir enda titeln i år. Montpellier har allt att vinna och kan skrälla här.  

 

4. Millwall - Bristol City 2

I Championship säkrade Millwall i lördags nytt kontrakt efter 0-0 mot Stoke. Det var lagets fjärde oavgjorda match de senaste fem omgångarna. Under den tiden har det som mest blivit ett mål åt varje lag. Det är 255 spelade minuter sedan lejonen lyckades näta senast. Bristol City får vid vinst här hålla tummarna för att Derby förlorar dagen efter om det fortfarande ska vara möjligt att få kvala till Premier League. Dock är laget inne i en negativ trend och har bara knipit en pinne på de fyra senaste matcherna. Även City har fått gå mållösa i två raka. Bortalaget har mer att spela för och då tvåan är understreckad av de tidiga spelarna är det en mycket trevlig spik för den som vågar. Krysset är dock inte fel att plocka med.

 

5. Fleetwood - Sunderland X

I League One finns fyra lag som har två matcher kvar att spela. De två första möts på Highbury Stadium. Fleetwood har fem raka matcher utan vinst. Fyra av de fem senaste drabbningarna på hemmaplan har slutat oavgjort. Sunderland har fortfarande en teoretisk chans att knipa en direktplats till Championship och har bara en (!) förlust på de senaste 23 matcherna i ligan. 12 av dessa har dock slutat lika och trots att bortalaget har betydligt mer att spela för kommer krysset före tvåan.

 

6. Portsmouth - Peterborough 1

De andra två på 44 matcher har mycket att spela för. Hemmalaget är hack i häl på Barnsley för en direktplats till Championship, det skiljer fyra poäng, och bortalaget är lika många pinnar från playoff. Portsmouth har efter en segerlös februari gått från klarhet till klarhet och har åtta vinster på de senaste 10 matcherna. På Fratton Park har Kenny Jacketts mannar endast tre förluster i ligan i år. Peterborough har hamnat i en svacka och förlorade stort senast mot bottenlaget Walsall. Annars har bortaspelet sett helt ok ut under säsongen. Pompey ser ut att bli överstreckade men är i betydligt bättre form och vinner här.

 

7. Newport - Oldham 1

Även i League Two är det fyra lag som har två kamper kvar innan sommarlovet börjar. Vid seger lämnar Newport de andra tre lagen på 67 poäng och lägger sig på kvalplats. I de åtta senaste matcherna har de tagit poäng och i fem av de sex senaste har Joe Day hållit nollan. Oldham tappade i lördags chansen till kval i och med nederlaget mot Exeter och får infinna sig i att få så bra tabellposition som möjligt. Två vinster på de senaste tio kamperna borta (FA-cupen medräknat) är inte tillräckligt bra och här blir det troligtvis ytterligare en förlust.

 

8. Tranmere - Bury 1

Ett toppmöte i engelska fjärdedivisionen avslutar kupongen. Tranmere är tvingade att vinna ikväll om det fortfarande ska finnas en chans att flyttas direkt upp till League One. James Norwood leder skytteligan med 27 fullträffar men har inte nätat alls senaste fem matcherna. The Rovers spelar väldigt tight på Prenton Park och har på hemmaplan släppt in minst mål i ligan av alla. Bury, som i år nätat flest gånger av alla i serien, har bara en poäng mer än trean och fyran i tabellen och vid oavgjort här säkras spel i League One nästa säsong. Vid förlust kan vad som helst hända i den sista omgången. Senaste månaden har laget haft en del motgångar med fyra förluster och endast två vinster. Två lag med tveksam form men mycket att vinna. Här krävs gardering men fördel Tranmere i form av hemmaplan.

 

Kassaskåpet! - Portsmouth

Portsmouth har varit näst intill ostoppbara senaste tiden och är svårslagna på hemmaplan. Formen avgör och ettan är kassaskåpssäker!

 

Varningen! - Montpellier

Montpellier har vid vinst här endast fem poäng kvar upp till en plats i Europa League. Hemmalaget har allt att vinna och kan mycket väl skrälla mot ett omotiverat PSG som redan joggat hem ligatiteln.

 

Topptipset 32 rader

1. Tottenham - Ajax 2

2. Barcelona - Liverpool 12

3. Montpellier - PSG 12

4. Millwall - Bristol City X2

5. Fleetwood - Sunderland X2

6. Portsmouth - Peterb. 1

7. Newport - Oldham 1

8. Tranmere - Bury 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Tottenham - Ajax 2

2. Barcelona - Liverpool 1X2

3. Montpellier - PSG 12

4. Millwall - Bristol City X2

5. Fleetwood - Sunderland X2

6. Portsmouth - Peterb. 1

7. Newport - Oldham 1X

8. Tranmere - Bury 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100