Det blir mycket italienskt på tisdagens Topptips. Serie A och Serie B bidrar tillsammans med fem duster där det ska bli extra spännande att se om Juventus kräftgång fortsätter. Premier League och skotska Premiership finns också representerade. Avanti!

Spelstopp: 20:29

                                                             

1. Leeds - Crystal Palace 1

En fartfylld tillställning är att vänta på Elland Road där Leeds och Crystal Palace ska mäta svärd. Marcelo Bielsa har haft problem med att få igång sitt vitklädda manskap på alla cylindrar där bara två segrar innebär att värdarna skuggar bottenstriden. Bamford och Ayling är fortfarande borta, men i Raphinha, Rodrigo och Harrison finns tillräcklig spets för att såra Palace. Besökarna kommer från en knapp förlust mot Aston Villa, men sett till matchbilden var Vieira och company det bättre laget. Lyckas Örnarna hitta upp i samma nivå denna tisdag går Leeds inte säkra. Gubben (etta-tvåa) liras.

2. Newcastle - Norwich 1

Eddie Howe återfanns på tränarbänken när Newcastle inkasserade säsongens sjunde förlust efter 0-2 mot Arsenal. Spelmässigt förtjänade Skatorna inga poäng, men det var samtidigt ett steg i rätt riktning jämfört med tidigare prestationer. Schemat lättar framöver och Norwich på St. James’ Park ska ses som en klart överkomlig uppgift. Dean Smith har inlett sitt äventyr i Norfolk med fyra av sex möjliga poäng, men Kanariefåglarna agerar knappast som ett gäng som löser nytt kontrakt i vår. Newcastle har spets i lirare som Saint-Maximin och Wilson och vi blir inte förvånade om den sistnämnda ordnar tre poäng. Spikad etta.

3. Salernitana - Juventus 2

Över till pastastöveln där Juventus har förtvivlat svårt att prestera över tid. Brakförlusten mot Chelsea följdes upp av 0-1 i ändan mot Atalanta. Den gamla damen ser inte ut som ett Champions League-lag för dagen och med sju poäng upp till fjärdeplatsen börjar goda råd redan att bli dyra för Allegris mannar. Salernitana är normalt en opponent som ska städas av utan större problem, men i rådande dagsform går det inte att lita på Juve till över 80 procent. Nykomlingarna kommer att lämna sina själar på planen och krysset till låg procent är ett måste. X2.

4. Hellas Verona - Cagliari X

Den gamla mittbacken Igor Tudor har visat sig vara rätt man på rätt plats i Hellas Verona. Kroaten har så här långt lotsat värdföreningen till en plats i mittens rike, men är det något Gialloblu inte behärskar är det att föra en matchbild. Det syntes inte minst i helgens förlust mot Sampdoria. Cagliari har stått för en mörk säsong så här långt, men två raka poängplock vittnar samtidigt om att formkurvan kan vara på väg åt rätt håll. På Bentegodi finns större skrällchans än vad tipparna tycks tro. Alla tecken och injobb av högersidan är rätt väg att gå. 

5. Motherwell - Dundee United 1

Vi gör en avstickare till Skottland där viktiga poäng står på spel i toppstriden. Motherwell och Dundee United har båda kapacitet för att utmana bakom Rangers och Celtic. Motherwell litar mycket till målkungen Tony Watt som med sina sju strutar är en aspirant till skytteligatiteln. Dundee United saknar i sin tur en ordentlig målskytt och med bara en seger på de fem senaste är formen inte heller mycket att skriva hem om. Värdarna har däremot vunnit två av de tre senaste och när strecken ser ut att hamna jämnt fördelade lockas vi av att ta ställning. Ettan är en fräck spik. 

6. SPAL - Lecce 2

SPAL var ett habilt mittenlag i fjol och mycket pekar på att en liknande placering är att vänta i årets tabell. Marco Borriellos gamla lag presenterar i det närmaste identiska resultatrader på hemma- och bortaplan, siffror som går i god för värdarnas medelmåttighet. Lecce spenderade fjolårssäsongen i toppstriden och Antonio Cassanos gamla gäng är definitivt en möjlig uppflyttningskandidat även den här säsongen. Raden 6-7-1 skvallrar högt om Lecces stabila organisation och mycket ska till för att gästerna ska torska denna tillställning. X2 räcker.

7. Vicenza - Benevento 1

På en relativt svårspikad kupong tenderar tipparna att leta efter singelstreck med hjälp av tabellen. Ett sådant exempel hittas på Romeo Menti. Vicenza har inlett mörkt med bara sju inspelade poäng på 14 försök, men vi blir inte förvånade om värdarna grejar nytt kontrakt med god marginal under våren. Benevento har siktet inställt på att ta sig upp i Serie A, samma serie de i fjol trillade ur, men tre förluster på de fyra senaste gör inte streckningen rättvisa. Till över 50 procent är tvåan ett enkelt avslag till förmån för värdet i väst. 1X spelas.

8. Reggina - Ascoli 1

Reggina hade inte mycket att sätta emot Benevento i förra omgången. 0-4 i brakan var ord och inga visor, men redan under tisdagen ges chans till revansch när Ascoli gästar Oreste Granillo. På sin hemmabana är 40-taggaren German Dénis och company normalt ett svårhanterat manskap. Ascoli ska med det sagt inte underskattas. Utanför hemtrakterna finns hög trivselfaktor och 4-2-1 på resande tass är siffror som inte skojas bort i första taget. Federico Dionisi är en potentiell matchvinnare för Ascoli. Gubben ramar in detta väl. 

Singelstrecket! - Newcastle

Newcastle stod för en klart godkänd insats mot Arsenal och säsongens första seger ligger nära till hands när Norwich kommer på besök. Wilson avgör till Skatornas fördel.

Kupongrensaren! - Cagliari

Hellas Verona trivs inte som bäst när de förväntas föra matchbilden. Cagliari är bättre än vad tabellen visar och högersidan får inte missas.

96 rader

1. Leeds - Crystal Palace 12

2. Newcastle - Norwich 1

3. Salernitana - Juventus x2

4. H.Verona - Cagliari 1x2

5. Motherwell - Dundee U 1

6. SPAL - Lecce x2

7. Vicenza - Benevento 1x

8. Reggina - Ascoli 12

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100