Åtta kamper i åtta olika länder på Topptipset där matcher om diverse åtråvärda Europaplatser kramar ut de sista krafterna ur spelarnas ben. Turinderby där storebror som brukligt väntas dominera och i Premier League ska en jättedödare spela mot ett mindre lag. Spanien, Tyskland, Frankrike, Belgien, Turkiet samt Moder Svea utgör resterande nationer som besöks i jakten på alla rätt!

 

Spelstopp: 18:59

 

1. Everton - Burnley 1

Match 1 går mellan två lag vars säsong är över, så motivationen är lika bra (eller dålig) hos bägge kombattanterna. Positiva vindar blåser på Goodison Park efter The Toffees fina vårmånader med segrar mot Chelsea (2-0), Arsenal (1-0) och United (4-0). Islänningen Sigurdsson har varit framträdande i offensiven med flera mål och assist. På motsatt sida var 0-1 mot City helt väntat; Burnley hade bara 30 procent bollinnehav och inga skott på mål. I skrivande stund är det fantastiskt bra betalt på Everton, så kläm dit 1X i Liverpool!

 

2. Juventus - Torino 1

I Serie A ska det spelas “il Derby della Mole”, och för ett Juventus som redan bärgat sin 35:e Scudetto kunde det varit en slapp inställning mot Inter senast, men Allegri och hela klubben tar alla matcher på allvar; ordinarie manskap fältades och de svartvita fick med sig 1-1 från Meazza efter Ronaldos kvittering. Torino hoppas på ett historiskt spel i Champions League, dock har “i granata” enkom ett derbyjubel på de senaste 25 tillställningarna mot Den gamla damen. Juve sätter gärna käppar i hjulen för lillebror och då blir det hemmaseger på Allianz Stadium. Gött värde på ettan gör inte saken sämre!

 

3. Sevilla - Leganés 2

På något sätt har Sevilla inför omgång 36 lyckats kravla sig upp på en femteplats, bara inbördes möten skiljer mot Getafe på den sista Champions League-platsen. Vägen dit har emellertid varit mycket knölig med tre nederlag på sina senaste ligaomgångar, varav 0-1 mot Girona i söndags kom efter en minst sagt medelmåttig insats. Som det inte räckte åkte Éver Banega på ett rött kort och står över denna kamp. En seger till, sedan kan gästerna andas ut helt. De målsnåla “gurkodlarna” klarade 0-0 mot formlaget Celta och har dessutom en nästan fullt frisk trupp. Värdarna har förlorat Daniel Carrico för den här säsongen, den portugisiske mittbacken har åkt på en lårskada. Gå för större utdelningen via tvåan som snabbt fylls på hela vägen!

 

4. Mainz - RB Leipzig 2

Hur hanterar ett lag det faktum att det inte finns något att spela för, men samtidigt har matcher kvar? Mainz är i den sitsen vilket synts i de senaste kamperna där Robin Quaisons och lagkamrater varit klart ojämna efter 3-1 mot Düsseldorf och 0-1 mot jumbon Hannover. Eftersom hemmalaget är utan viktige mittfältaren Danny Latza som är borta av personliga skäl, känns de rödvita ännu skakigare. På motsatt planhalva står vår svenske stjärna Emil Forsberg som med sitt avgörande mål mot Freiburg (2-1) förlängde en angenäm svit; fem matcher på raken med tre poäng blev sex. Champions League-spel i höst är nästan säkrat, så det är för tidigt för sommarlov i Leipzig. Trolig tvåa i Rheinland-Pfalz!

 

5. Strasbourg - Marseille 2

Svältfödda fans i Strasbourg fick beskåda 0-0 i Amiens och östfransmännen har fortfarande bara en ynka trepoängare sedan den 26:e januari (!). Ludovic Ajorque med sina åtta mål är lagets bästa målskytt, vilket visar att de blåvita skulle behöva en kraftfull avslutare. Det svänger om OM då de ljusblå verkligen lyft sig efter januari månad. 1-2 mot Nantes var en missräkning, men Mario Balotelli - en värvning som är mitt i prick. Nytt mål mot de gulgröna, och italienaren är nu uppe i åtta baljor på tolv kamper för Marseille. Rivieralaget har mer att kämpa för sig, så banka in tvåan med dess fina värde!

 

6. Genk - Royal Antwerp 1

Fem segrar av sex möjliga i mästerskapsrundan för Genk som dessutom har den tajtaste backlinjen med enkom fyra mål i baken för australiern Danny Vukovic i mål. Något svårare med både defensiv och offensiv har gästande Antwerpen, och de rödklädda fick verkligen slita för triumfen mot formsvaga Standard Liège (2-1). Trots sitt namn är Amara Baby ett erfarenhet rivjärn på mitten, och har även lyckats delta lite i anfallsspelet. 0-0 på Luminus Arena i grundserien, men nu är Genk i gott slag. De blåklädda torde ta ytterligare en seger!

 

7. Sivasspor - Istanbul Basaksehir 1

Muhammet Demir - där har ni namnet på en av få spelare som sänkt Basaksehir innevarande säsong. Sivassporspelaren stänkte in 1-0 i början av december, och totalt har 27-åringen gjort tre baljor. Få men viktiga. Länge såg det ut som att gästerna skulle ta sin första trofé utan problem, men svag form den senaste tiden har öppnat upp kampen om mästartiteln igen. 0-2 hemma mot bottenlaget Göztepe för en vecka sedan tyder på frossa för en klubb som är ovan vid denna typ av situation. Intressant värde på skrällsegern, strecka från vänster och fira med kebab om det går vägen!

 

8. Norrby - Brommapojkarna 1

Superettan knyter ihop säcken, och 1-7 mot J-Södra var troligtvis den väckarklocka Norrby behövde då boråsarna, via 19-årige Abdelrahman Saidi, på övertid tog alla poängen på Myresjöhus Arena i måndags. 2017, senast lagen möttes, sänkte Jesper Brandt stockholmarna, och då mittfältaren är kvar i klubben kan en repris vara möjlig. Omstarten i landets andradivision har var varit svår för BP med tre nederlag på de fem första omgångarna. Gudskelov lyckades de svartröda vända underläge till seger mot HBK på Grimsta i lördags. Då var Alexander Nilsson instrumentell med sitt viktiga kvitteringsmål, det var mittfältarens tredje fullträff för säsongen. Enormt jämn streckning, men västgötarna känns lite mer på hugget, då passar 1X som handen i handsken!

 

Kassaskåpet! - Juventus

Inga spelare behöver vilas, och skulle unga talanger få chansen kommer de att gå för fullt. Torinos nyblivne landslagsman Vittorio Parigini missar derbyt, så det allra mesta talar för Juve!

 

Varningen! - Leganés

Formen är på väg upp för gästerna vars burväktare Ivan Cuellar släppt in väldigt lite på sistone. Sevilla är ombytligare än vädret på västkusten så det lilla Madrid-laget har en fin chans att chocka Ramón Sánchez Pizjuán!

 

Topptipset 32 rader

1. Everton - Burnley 1X

2. Juventus - Torino 1

3. Sevilla - Leganés X2

4. Mainz - RB Leipzig X2

5. Strasbourg - Marseille 2

6. Genk - Royal Antwerp 1

7. Sivasspor - Basaksehir 1X

8. Norrby - Brommapojkarna 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Everton - Burnley 1X

2. Juventus - Torino 1

3. Sevilla - Leganés 1X2

4. Mainz - RB Leipzig X2

5. Strasbourg - Marseille 2

6. Genk - Royal Antwerp 1X

7. Sivasspor - Basaksehir 1X2

8. Norrby - Brommapojkarna 1X

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100