Sju av åtta matcher på dagens Topptipset är hämtade från svensk mark. Det är en salig mix av Superettan, Division 1 samt Division 2 och som avslutning blickar vi mot en internationell träningslandskamp i Sydamerika där värdnationen är ett glasklart tecken, även om det bara är en träningslandskamp. Nu ska åttlingen jobbas in, häng med!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Öster - Brage 2

Vi inleder i Växjö, närmare bestämt på Myresjöhus Arena, där kvällens enda match från Superettan spelas. Värdlaget Öster noteras för en seger på de fem senaste och blickar vi ännu längre bakåt så har smålänningarna bara lyckats producera sex mål framåt på de tio senaste. Brage föll i Jönköping senast med 2-0, men efter vad lagen presterat hittills gillar vi att testa skrällen först då gästerna rankas lite väl lågt i vårt tycke. Fatta pennan från höger och strecka efter vad plånboken tillåter. 

 

2. Nyköping - Forward X

Över till Rosvalla IP där det vankas bottenmöte i Division 1 Norra. Brian Clarhaut har sett sitt Nyköping gå ifrån fyra av fem på hemmagräs med poäng och detta med en målkvot på 9-10, vilket vittnar om sevärda matcher. Gästerna från Örebro har än så länge inte segerjublat på bortagräs och att nästjumbon löser mer än max en pinne i denna viktiga match känns långsökt. 1X känns stabilt.

 

3. IFK Umeå - Umeå FC Akademi 2

Över till Division 2 Norrland där vi har ett derby att följa. På Vildmannavallen IP ska två segersugna gäng mötas i säsongens första derby. Formen talar för gästerna då de har tre segrar på de fem senaste jämfört med värdarnas en. På hemmagräs har dock IFK Umeå bara tappat poäng i en av de fem senaste. Gästerna föll med hela 7-1 hemma mot Piteå senast och lär vara sugna på snabb revansch. Känns vidöppet så ju fler tecken ni får med här desto bättre helt enkelt.

 

4. Huddinge - Arameisk-Syrianska 1

På Källbrinks IP i huvudstaden är värdlaget knappa förhandsfavoriter när det vankas derbystämning. Gästerna från Stockholmsförorten Norsborg har visat prov på stabilitet på resande fot så här långt då man endast noterats för sex baklängesmål på fyra matcher. Huddinge går sällan poänglösa framför sina trogna följare och får förtroendet i kraft av hemmagräs. Knapp etta som bör garderas med åtminstone krysset också.
 

 

5. IFK Malmö - Rosengård 2

Vidare till Skåne där det bjuds på nästa derby, den här gången på Stadion i Malmö. IFK Malmö har öst in nio mål på de tre senaste och vunnit samtliga. Ser vi till de fem senaste har de bara torskat en och vunnit den andra, vilket resulterar i fyra segrar av fem möjliga. Gästerna föll hemma mot serieledande Ängelholm senast med 3-0 och kan mycket väl hitta tillbaka till vinnarspåret snabbt. Tvåan knapp favorit som bör tas med.

 

6. Newroz - Aspudden 1

Giannis Tsombos har fört sitt Newroz till full pott på hemmagräs så här långt och detta med mäktiga 18 fullträffar på fyra matcher. Gästerna har inte gjort bort sig på resande fot, men formen är inget vidare med bara två poäng på de fyra senaste och här tror vi att Topptipparna är rätt ute som streckar upp hemmalaget som klara favoriter. Ettan är värd att lämna allena.

 

7. Älmeboda/Linneryd - Karlskrona 2

Matchen lottas med fördelningen 2-3-11. Det innebär en procentuell chans på cirka 12-19-69. Så håll koll på procenten framåt spelstopp. Tvåan kan alltså vara en bra värdemässig spik om den håller sig under 70 procent.   

 

8. Colombia - Panama 1

Avslutar gör vi med en träningsmatch från Sydamerika. På Estadio El Campín i Bogotá, Colombias huvudstad, ska värdnationen ha mer än god chans mot lilla Panama. Nationerna har inte drabbats samman sedan så sent som 2007, även då i en träningsmatch, som Colombia vann med 4-0. Mycket talar för att det blir något liknande här och ettan är en glasklar spik att avsluta med. 

 

 Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Colombia

Även om det bara är en träningsmatch så är det klasskillnad på de här nationerna. Colombia ska lösa seger på hemmagräs utan att förta sig.

 

Varningen! - Brage

I Växjö tycker vi att Öster blir streckade som alldeles för stora favoriter. Smålänningarna sliter i offensiven och Brages starka defensiv kan absolut leda till poäng trots bortagräs.

 

Topptipset 32 rader

1. Öster - Brage X2

2. Nyköping - Forward 1X

3. IFK Umeå - Umeå Akad X2

4. Huddinge - Arameisk-S. 1X

5. IFK Malmö - Rosengård X2

6. Newroz - Aspudden 1

7. Ä./Linneryd - Karlskrona 2

8. Colombia - Panama 1

 

Topptipset 144 rader

1. Öster - Brage X2

2. Nyköping - Forward 1X

3. IFK Umeå - Umeå FC X2

4. Huddinge - Arameisk-S. 1X2

5. IFK Malmö - Rosengård 1X2

6. Newroz - Aspudden 1

7. Ä./Linneryd - Karlskrona X2

8. Colombia - Panama 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100