Landslagen har spelat färdigt för den här gången, vi hälsar klubblagsfotbollen välkommen tillbaka till Topptipset. West Brom ska akta sig för högmod, Leverkusen har ett glödhett anfallspar och två “Moussoas” i Frankrike och Belgien visar var skåpet ska stå. Nu är de europeiska ligorna tillbaka, och vi får en ny chans att sätta åtta rätt!

 

Spelstopp: 20.29

 

1. West Bromwich - Birmingham 1

Vi sparkar igång i strax utanför Birmingham och ett derby i The Championship. Svackan är nu ett minne blott för WBA efter sju poäng på tre omgångar som i praktiken säkrat en play off-placering. En liten chans finns att kunna nå direktplatsen, men då måste resultaten verkligen gå The Baggies väg. Samma sak gäller för gästande Birmingham, och deras chanser att nå playoff. Formen är emellertid svag med noll intjänade poäng de senaste veckorna. Fortfarande osäkert om Birmingham hinner få tillbaka den franska backklippan Maxime Colin. Dock fick The Blues 1-1 i höstderbyt vilket visar att detta är ett osäkert möte. Brom är (överstreckade) favoriter men detta är ändå ett derby, så säkra upp med så många tecken som plånboken tillåter!

 

2. Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2

Med bara tre fullpoängare i Bundesliga sedan slutet av november huserar nu Hoffenheim i mitten av tabellen. 1-1 i sydvästderbyt mot Stuttgart var ingen höjdare för de blåklädda. Dessutom är Tysklands hjälte i Amsterdam Nico Schulz avstängd och spelar således inte på värdarnas mittfält. 2019 har för Leverkusen mestadels inneburit segerkamper i seriespelet där prestationerna är mycket jämna. 1-3 mot Bremen var en missräkning, men det hemliga (nåja) vapnet är anfallsduon Butler-Volland som nätat i fem raka matcher. Formen avgör för Die Werself, och vi vågar oss på en spik till trevlig procent!

 

3. Chievo - Cagliari 1

Serie A-fotboll stå på programmet härnäst med jumbon Chievo som griper efter de sista halmstråna i jakten på överlevnad. De gulblå fick med sig en moralhöjande pinne från Bergamo (1-1). Kan de få igång snart 40-årige Sergio Pellissier finns det hopp för Verona-laget. 1-3-10, så lyder Cagliaris dystra bortafacit denna säsong vilket gör ö-laget till seriens näst sämst i den tabellen. Leonardo Pavoletti som målade för Gli Azzurri  häromdagen spelar inte på grund av avstängning. Stort avbräck. Tuff batalj där 1X känns rimligast.

 

4. Girona - Athletic Bilbao 2

Vidare till La Liga. Katalanska Girona borde kanske fundera på att förlägga sina hemmakamper på bortaplan då endast Valladolid är sämre på att göra de egna fansen nöjda. 2-3 mot Valencia senast det begav sig på Montilivi, detta trots att rutinerade Cristhian Stuani fortsätter att ösa in mål. Inför omgång 29 är Bilbao endast sex poäng från den sista Europaplatsen, vem hade trott det när Athletic i höstas var ett lag i fritt fall? 2-0 på Atlético innan landslagsuppehållet var ett styrkebesked. Ytterligare ett mål av den kvicke Iñaki Williams kom då, och guldklimpen kan bli tungan på vågen för ATH. Jämna odds och streckning, dock känns gästerna hetare. Baskerna borde bortasegra!

 

5. Rennes - Lyon 2

Ligue 1 och intressant kamp om Europaplatser. Hemmatränaren Julien Stéphan lägger troligtvis pannan i djupa veck för att pussla ihop en slagkraftig elva då ordinarie trion Ramy Bensebaini, Benjamin Bourigeaud, och Hamari Traoré alla är avstängda. Dålig tajming för ett skakigt Rennes. Moussa Dembélé, där har vi namnet på en populär herre i Lyon. Fem av gästernas tio baljor de senaste tre ligaomgångarna har kommit via den franske U21-landslagsmannen. För bra för OL och Ligue 1? Luften har gått ur Rennes och därmed spikar vi tvåan på Roazhon Park!

 

6. Standard Liège - Royal Antwerp 1

Den första omgången i mästerskapsrundan i den belgiska högstadivisonen spelas i Liege. Innan uppehållet stod Standard för en sinnessjuk upphämtning mot Waasland-Beveren när ett 0-3-underläge vändes till 4-3 på 25 minuter. Den unge maliern Moussa Djenepo stod för en solid insats med dubbla baljor. Besökarna slår ur underläge, men inte så stort som man kan tro. De rödklädda kommer med två raka nederlag men är ett formidabelt bortalag vilket László Bölönis manskap visade prov på den 4 oktober. Då besegrades Standard med 2-0 i Liège. Ettan väger lite lätt så stärk upp detta så mycket det bara går!

 

7. Livingston - Hibernian 1

Hemmastarka Livingston bjuder hem oss till ett mittenmöte i skotska Premier League. Två raka segrar för värdarna på Almondvale Stadium där den stark trepoängaren mot Kilmarnock (1-0) imponerar. En annan som imponerar är den lille offensive mittfältaren Craig Sibbald vars mål- och assistform lyft laget den senaste tiden. Gästerna från Edinburgh är i gott slag med och hoppas kunna hålla ut dessa tre sista omgångar och därmed sluta topp sex. Bortaspelet är ett dock ett aber, och de grönvita har faktiskt bara en poäng på de två möten lagen emellan tidigare på säsongen. Sannolik etta i denna jämna tillställning!

 

8. Málaga - Sporting Gijón 2

Mars har varit en fantastisk månad för Segundalaget Gijón som radat upp fyra triumfer med segern i Navarraderbyt mot Oviedo (1-0) som kronan på verket. Helt plötsligt har de rödvitblå häng på lagen på playoff-platserna. Betis-lånet Álex Alegría har fått en flygande start i sin nya klubb med tre nätrassel på fem kamper. Det krävdes 72 spelminuter, men till slut lyckades formsvaga Málaga ta sin andra seger på två månader efter att Daniel Pacheco avgjort med matchens enda mål. De blåvita har fortfarande förtvivlat svårt att få in bollen, vilket kan leda till att i slutändan missar playoff-platsen. Värdet på Gijón får en att tappa andan, kläm in X2 på La Rosaleda!

 

Kassaskåpet! - Lyon

Ung, spännande, men framför allt presterande trupp; får Lyon behålla sina spelare kan de på allvar utmana PSG om nästa säsongs mästartitel. Rennes uttåg mot Arsenal tog troligtvis knäcken på nordfransmännen. OL tar alla poäng här!

 

Varningen! - Gijón

Fin form, tajta i försvaret och nytt hopp om att nå Primera; att ställas mot ett sådant gäng önskar sig ingen, inte minst Málaga som är på gränsen till kris. Tvåan ligger och lurar, och den tar vi!

 

32 rader 

1. WBA - Birmingham 1X

2. Hoffen. - Leverkusen 2

3. Chievo - Cagliari 1X

4. Girona - Athletic B. 2

5. Rennes - Lyon 2

6. St.d Liège - Antwerp 1X

7. Livingston - Hibernian 1X

8. Málaga - Sp. Gijón X2

 

144 rader

1. WBA - Birmingham 1X2

2. Hoffen. - Leverkusen 2

3. Chievo - Cagliari 1X

4. Girona - Athletic B. X2

5. Rennes - Lyon 2

6. St.d Liège - Antwerp 1X2

7. Livingston - Hibernian 1X

8. Málaga - Sp. Gijón X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100