Sju av åtta matcher från onsdagskvällens Topptipset hämtas från vårt avlånga land. Vi inleder dock utrikes, närmare bestämt i Baku, Azerbajdzjans huvudstad där finalen av Europa League går av stapeln. Två Premier League-lag slåss om titeln, precis som i Champions League-finalen så småningom. Nu jobbar vi för åtta rätt - häng med!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Chelsea - Arsenal X

Olympiastadion i Baku bjuder på Europa League-final, en riktigt oviss sådan! I ligaspelet har lagen varsin seger i inbördes möten där Chelsea inledde med 3-2 på sin hemmaplan, medan Arsenal vann sin hemmamatch med 2-0. I Europa League har Sarris mannar inte gjort bort sig och denna final tar de sig an med sju raka utan nederlag. Arsenal slår lite ur underläge, men ska absolut inte räknas bort på något vis. En helgardering är att rekommendera då detta kan gå hur som helst.

 

2. Rynninge - Carlstad 2

Över till Sverige och division 1-fotboll. I norraserien gästas botten av toppen när Carlstad United entrar gräsmattan på Grenadjärvallen. Gästerna har gått poänglösa ur en av de nio inledande matcherna och ser något vassare ut än sina motståndare. Värdlaget har inte nått upp till samma bedrift så här långt och noteras endast för två segrar av nio möjliga och defensiven har sina brister. Gästerna blir en favorit att lita på och vi väljer att lämna tvåan allena den här gången.
 
3. Forward - Akropolis 2

På Trängens IP i Örebro ska ett formsvagt hemmalag försöka bryta en negativ trend mot ett formstarkt gästande Akropolis. Om de lyckas? Högst tveksamt känner vi. Akropolis har öst in inte mindre än 13 fullträffar de tre senaste och har två raka trepoängare i bagaget. Senast vände de 0-1 till 3-1 borta mot Sylvia under första 45 och här spelar de för serieledning. Tvåan känns helt klart rimligast i Örebro.

 

4. Ljungskile - Utsikten 2

Nästa stopp gör vi på Uddevalla Arena där två formstarka lag möts. Ljungskile har blandat och gett under säsongsinledningen, men kommer närmast från två raka trepoängare, varav en hemma och en borta. Gästande Utsikten toppar Division 1 Södra efter nio omgångar och tappar sällan poäng. Hemmaseger ser ut att bli det troligaste om vi ser till streckfördelningen, men vi tror att gästerna fortsätter plocka poäng och väljer bort ettan då den känns något överstreckad. X2 lockar mest!

 

5. Värnamo - Torns IF 2

Värnamo trillade ur Superettan i fjol och har inledningsvis inte övertygat i Division 1 heller. Två segrar på de nio inledande matcherna för värdlaget är för dåligt. Torn har plockat poäng i samtliga fyra matcher på resande fot så här långt och har absolut poängchans här också. Tvåan garderas tidigt och X2 bör räcka här, men räcker stålarna så är en helgardering att föredra.

 

6. FC Trollhättan - Lindome 1

Trollhättan tog steget upp från Division 2 i fjol och som de har inlett säsongen! Det började dock med två raka förluster, men därefter har hemmalaget plockat poäng i sex av sju matcher och senast fick de 2-2 med sig från mötet med formstarka Skövde. Lindome är inte ofarliga, men formmässigt talar mycket för hemmaseger i detta möte. 1X bör räcka.

 

7. Gauthiod - Stenungsunds IF X

Näst sista stopp gör vi i Division 2 Norra Götaland där det vankas toppmöte. Gauthiod är denna series enda obesegrade lag efter åtta omgångar och mycket talar för att de förblir det även efter denna match. Stenungsund har bara gått poänglösa ur en match och har absolut poängchans, trots bortaplan. Krysset känns som ett rimligt utgångstecken, men garderas med hemmaseger.
 

8. Hudiksvalls FF - Valbo FF 1

Sist ut är Glysisvallen i Hudiksvall. Här finner vi kupongens kanske klaraste tecken, nämligen ettan. Hemmalaget har hittills “bara” segerjublat i fyra av åtta matcher, men tre av dessa är på hemmagräs. Valbo har tagit poäng i två av fyra på bortaplan, varav en av dessa är tre poäng. På resande fot noteras de för nio baklängesmål och frågan är om de räcker till här? Vi tror inte det och avslutar med en stark etta.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

   

Kassaskåpet! - Hudiksvalls FF

Går starkt hemma där de vunnit tre av fyra med en målkvot på finfina 11-2. Gästande Valbo har det inte lätt, speciellt inte på bortagräs...

 

Varningen! - Utsikten

Vi köper inte Ljungskiles stora favoritskap på hemmagräset i Uddevalla. Utsikten ska ha större chans här än vad streckfördelningen ger ett sken av.

 

Topptipset 32 rader

1. Chelsea - Arsenal 1X

2. Rynninge - Carlstad 2

3. Forward - Akropolis 2

4. Ljungskile - Utsikten X2

5. Värnamo - Torns IF X2

6. Trollhättan - Lindome 1X

7. Gauthiod - Stenungsund 1X

8. Hudiksvall - Valbo FF 1

 

Topptipset 144 rader

1. Chelsea - Arsenal 1X2

2. Rynninge - Carlstad 2

3. Forward - Akropolis X2

4. Ljungskile - Utsikten X2

5. Värnamo - Torns IF 1X2

6. Trollhättan - Lindome 1X

7. Gauthiod - Stenungsund 1X

8. Hudiksvall - Valbo FF 1

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100