Veckans första Topptips erbjuder en hel del matcher från Sverige, där Allsvenskan och Superettan står i fokus. Kupongen kompletteras sedan med två möten från Serie A och ett från La Liga. Denna veckan kan inte börja på ett bättre sätt! Mot åtta rätt!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. IFK Göteborg - AIK 2

Vi drar igång med ett möte i Allsvenskan på Gamla Ullevi. AIK var revanschsugna efter den tunga förlustmatchen mot Örebro. Det fick Häcken känna på, när Daniel Sundgren var segerkreatör med matchens enda mål. IFK Göteborg lyckades rädda en poäng mot Kalmar, efter att Andre Calisir kvitterat till 1-1 i minut 89. I Blåvitt är nyförvärvet Lasse Vibe och Junes Barny out med skador. Fjolårets mästare är starkare truppmässigt och ser dessutom ut att streckas för lågt. Tvåan spikas.

 

2. GIF Sundsvall - Falkenberg 1

På NP3 Arena drabbar två lag samman som har startat säsongen skakigt. Sundsvall ledde med 1-0 mot Helsingborg senast efter att David Batanero stått för en drömassist fram till Linus Hallenius. Det räckte tyvärr inte hela vägen till en trepoängare, då det röda skånelaget kvitterade i slutet av matchen. Falkenberg hade tre raka förluster med sig in till mötet med Sirius. Där lyckades falkarna bryta den tråkiga sviten genom att spela oavgjort i en match som slutade mållöst. 1X ska räcka långt här.

 

3. Örebro SK - Kalmar FF X

Örebro har inte börjat säsongen bra och innehar jumbopositionen i Allsvenskan för stunden. Hemmalaget mötte senast Elfsborg och förlorade med 4-2. Försvarsspelet i det mötet var under all kritik och Boråslaget gjorde mål på grova tavlor som ÖSK:s backlinje stod för. Gästande Kalmar är obesegrade i de fyra senaste matcherna och har kryssat tre av dessa, vilket bortalaget även gjorde senast mot Änglarna. Mahmoud Eid är avstängd för KFF. Använd krysset som utgång och gardera med tvåan. 

 

4. Östersund - Helsingborg 1

Sista tillställningen i Allsvenskan går av stapeln i Norrland på Jämtkraft Arena. Östersund vann senast mot AFC Eskilstuna med 1-0, efter att Dino Islamovic stått för matchens enda mål. Det var då en dyrköpt seger för ÖFK eftersom både Ravel Morrison och Jerell Sellers gick sönder och är tveksamma till spel i detta möte. Helsingborg lyckades rädda en poäng sent senast mot Sundsvall, efter att David Boysen fastställde slutresultatet till 1-1. Anmärkningsvärt är att Granens lag inte vunnit på bortaplan ännu denna säsong. Ettan är att föredra, men krysset ska med.

 

5. Öster - Norrby 1

Vi hoppar ner en division till Superettan. Norrby var obesegrade i säsongsinledningen, men det ändrades det på senast när gästerna smått häpnadsväckande förlorade med hela 1-7 mot Jönköping Södra. Öster har inte vunnit ännu denna säsong och trots det bara förlorat en match hittills. Hemmalaget förlorade senast mot Frej med 2-3, trots en spelmässigt bra match. Växjölaget vann båda mötena förra säsongen mot Norrby utan att släppa in mål, så det är dags för ÖIF att ta första segern här. Ettan spikas vid ett mindre system, men om stålar finns ska krysset med.

 

6. Atalanta - Udinese 1

Vi reser vidare till Italien och en tillställning i Serie A. Atalanta vände 0-1 till 2-1 senast mot Fiorentina i cupsemifinalen, efter att Josip Ilicic först kvitterat på en straff och sedan Papu Gomez fastställt siffrorna till 2-1 för laget från Bergamo. I ligaspelet har inte hemmalaget förlorat på de åtta senaste matcherna. Udinese har en betydligt sämre säsong och krigar i botten av tabellen. Gästerna har just nu fyra poäng ner till lagen under nedflyttningsstrecket. Ettan spikas av utan större tvekan. 

 

7. Fiorentina - Sassuolo 2

Nästa anhalt är Florens och Stadio Artemio Franchi. Fiorentinas form är inget vidare och det lila laget har inte vunnit sedan den 17 februari mot Spal. Det har gått elva raka matcher sedan den senaste trepoängaren inkasserades för hemmalaget. Sassuolo har inte förlorat på fyra matcher och kryssade mot topplaget Lazio med resultatet 2-2 nyligen. Det negativa för gästerna är att viktige mittfältaren Manuel Locatelli är avstängd. Lagens dagsform talar sitt tydliga språk, rita dit tvåan först och gardera med krysset. Om ett större system spelas kan alla tecken användas.

 

8. Real Betis - Espanyol 2

Kupongen avslutas i Spanien med ett möte i La Liga på Benito Villamarin. Dessa båda lag står på samma poäng i tabellen och det tyder på att det kommer bli en jämn tillställning. Real Betis har bara vunnit en match på de senaste sju drabbningarna och förlorade klart senast mot Levante med 0-4. Gästande Espanyol är istället i gott slag och har inte förlorat på de senaste fem kamperna. Oroväckande för katalanerna är att den gamle Real Madrid-spelaren Esteban Granero är avstängd. Tvåan spikas vid mindre system, men om plånboken tillåter ta med alla tecken.

 

Kassaskåpet! - Atalanta

Atalanta är i riktigt bra slag och ser nästan ut att inte kunna förlora för tillfället. Att hemmalaget tog sig till final i Coppa Italia stärker självförtroendet ännu mer. Spika ettan i Bergamo!

 

Varningen! - Sassuolo

Sassuolo har sett intressanta ut på slutet och formen tilltalar. Med tanke på hur dålig form Fiorentina har känns det långt ifrån omöjligt att laget tar med sig poäng från Florens. Det är riktigt bra spelvärde på skrälltvåan!

 

Topptipset 32 rader

1. IFK Göteborg - AIK 2

2. Sundsvall - Falkenberg 1X

3. Örebro - Kalmar X2

4. Östersund - Helsingborg 1X

5. Öster - Norrby 1

6. Atalanta - Udinese 1

7. Fiorentina - Sassuolo X2

8. Real Betis - Espanyol X2

 

Topptipset 144 rader

1. IFK Göteborg - AIK 2

2. Sundsvall - Falkenberg 1X

3. Örebro - Kalmar X2

4. Östersund - Helsingborg 1X

5. Öster - Norrby 1X

6. Atalanta - Udinese 1

7. Fiorentina - Sassuolo 1X2

8. Real Betis - Espanyol 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100