Det finns 250.000 anledningar att sätta tänderna i måndagens Topptips. Kupongen är laddad med en kappsäck innehållandes samma summa och den allsvenska avslutningen får inte missas. Blir det Elfsborg eller AIK som kopplar greppet om en Europaplats? Svaret finner ni nedan!

Spelstopp: 18:59

1. Elfsborg - AIK 1

Den ödesmättade drabbningen på Borås Arena gör att det smakar mumma i gomseglen. Elfsborg ser ut att få klara sig utan 75 procent av den ordinarie backlinjen då Strand och Väisänen sitter i botbåset medans Jarjué brottas med en skada. Boråsarnas offensiv blir därför av extra vikt när AIK står på andra sidan. Sebastian Larssons helårsprenumeration på ostskivor innebär att flåbusen saknas på innebandyarenan i Knalleland. Det må vara ett tungt tapp för Gnaget, men i jämförelse med avbräcken på andra sidan är det inte. Båda aktörerna är i desperat behov av tre poäng vilket gör krysset sekundärt. Gubben (etta-tvåa) spelas.

2. Sirius - Häcken 2

Hösten har inte gått i Sirius favör. Blott en seger på de fem senaste är oroande läsning och än är faktiskt inte kontraktet säkrat. Det ska samtidigt till ett smärre mirakel för att grabbarna från Uppsala inte ska spela i Allsvenskan nästa säsong. Den våldsamt läckande defensiven behöver därför inte lappas igen när Häcken gästar innebandyrinken i universitetsstaden. Getingarna gav ett sällsynt smakprov på deras höga höjd när en pinne bärgades mot Malmö FF. Patrik Wålemark sätter bollen i nät även om han siktar utanför arenan och tillsammans med Jeremejeff ska U21-landslagsmannen kunna ha en rolig afton på Studenternas. Tvåan är en fin spik.

3. Mjällby - Örebro 1

Mjällby åkte till Jämtkraft Arena för uppesittarkväll och vände hem med tre poäng och säkrat kontrakt. Jacob Bergström kanaliserade sin inre Anja Pärson i snöovädret när anfallaren brunkade in båda målen i 2-0-triumfen. Bestialiske Bergström kan mycket väl terrorisera Örebros försvar, men Jimmie Åkessons favoritlag blir för stora favoriter. De redan degraderade närkingarna får tillbaka Walker och Mårtensson från avstängning, två spelare som ser till att jobbet görs trots att hissen till våningen under väntar. Krysset måste med när ettan nosar på 75 procent.

4. Osasuna - Elche 1

Osasuna inledde säsongen urstarkt och fanns med i diskussionen om en Europaplats, men mot slutet har formtåget tappat fart. Sevilla, Real Sociedad och Atlético Madrid har alla blivit övermäktiga, men det är inte mot dessa lag som pågarna från Pamplona ska ta sina poäng. Elche är däremot en opponent av överkomligt slag. Gästernas offensiv är lika slagkraftig som Per Bolund i en debatt och vi har svårt att se Elche hitta rätt på El Sadar. Ettan står stadigt på egna ben. 

5. Derby - QPR 1

Trots mängder av minuspoäng har Wayne Rooney och dennes Derby visat att de inte tänker lägga sig ner och dö. Fyra poäng mot Bournemouth och Fulham vittnar om att tabellen inte gör The Rams högstanivå rättvisa. I den egna borgen har värdarna presterat enligt 3-5-1, en rad som bortasvaga Queens Park Rangers får svårt att ändra på. Fem raka utan nederlag är förvisso starka papper från The Hoops, men utanför huvudstaden tappar de blåvita poäng i långt över hälften av matcherna så här långt. Så även här. 1X.

6. Vejle - Midtjylland X

Det var inte längesedan som allt var frid och fröjd för Midtjylland. Dubbelspelandet i Europa League har tagit ut sin rätt på Vargarna som förlorat två raka matcher. Fem insläppta mål under dessa fighter skvallrar om i vilken ände gästerna har sina problem. Trots det målar tipparna upp Andersson och Cajuste med flera som enorma favoriter borta mot Vejle. Det skriver vi inte under på. Vejle har vunnit tre av de fem senaste tävlingsmatcherna och jumbon kommer att sälja sig dyrt på den egna mattan. Alla tecken föredras där ettan skapar korsdrag bland kuponghögarna. 

7. Estoril - Santa Clara 1

Det finns nykomlingar och sedan finns det nykomlingar. Och nykomlingar. Och Estoril. Att Kanariefåglarna toppar tabellen bortsett Porto, Sporting och Benfica är inget annat än en rejäl bedrift. Raden 5-5-1 är siffror som talar sitt tydliga språk och den välorganiserade defensiven är stark nog för att detta ska kunna bära riktigt långt. Santa Clara har haft en hädisk säsong såhär långt där blott en seger innebär att öborna parkerar in som tabelljumbo. Broncos, som gästerna kallas, är normalt ett gäng utpräglade hemmakatter och ska vara mer än nöjda om de löser en pinne vid Atlantkusten. 1X är ett lås.

8. Eibar - Girona 1

I takt med att silverräven Cristhian Stuani vaknat till liv har Girona klättrat i tabellen. Fyra segrar på de fem senaste matcherna innebär god form hos katalanerna, men under måndagen finns hög risk för poängtapp. Eibar drattade ur La Liga i fjol, men baskerna ser redan ut att vara redo för återkomst i finrummet. Sedan slutet på augusti har Eibar bara förlorat en match och det skulle inte förvåna om värdarna lägger beslag på en av direktplatserna till La Liga i vår. 1X räcker hela vägen till grön bock. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100