Tisdag och veckotopptips med sex matcher från Premier League att bemästra. Både den röda och den ljusblåa sidan av Manchester är i farten där både Ole-Gunnar Solskjaers United och Guardiolas City går för nionde raka segern! Avslutningsvis hittar vi två cupmatcher från Italien samt Spanien där bland annat Milan och Napoli ställs mot varandra för andra gången på tre dagar, 0-0 i ligan senast, vem spräcker nollan här då en segrare i kvartsfinalen måste utses? Analysen är klar, dags att rulla igång.

Spelstopp: 20.44

1. Arsenal - Cardiff 1

Det var en trevlig tillställning för den neutrala alternativt Unitedsupportern när Manchester gästade Emirates och Arsenal i FA-Cupen i fredags. En välspelad tillställning med ett sprakande United som verkligen lyser av självförtroende mot ett något passivt Gunners. Emerys rödvita gäng får dock en perfekt uppgift här för att åter hitta tillbaka till ett vägvinnande spel då Cardiff ska vara en munsbit för Londonlaget. Mkhitaryan fortfarande osäker hos de rödvita samtidigt som bland annat Koscielny ser ut att saknas efter käkskadan mot United sist. Cardiff var chanslösa mot Newcastle på St James´Park för två veckor sedan där walesarna förlorade med 0-3. Möjligen att vilan kan ha varit positiv för Warnock och hans mannar. En tvåa som streckas runt 5% är allt för bra för att hållas utanför och plockas med på bägge systemen. Jobba in skrällen!  

2. Manchester United - Burnley 1

Kupongens kanske allra bästa singelstreck finner vi i Manchester där Nilsson-Lindelöfs United tar emot Burnley på Old Trafford. Energiboosten och spelglädjen hos Solskjaers grabbar är på högsta nivå för tillfället och laget verkar inte kunna förlora. 3-1 segern borta mot Arsenal i FA-Cupen går inte att ifrågasätta och vår svenske fältherre där bak ser enormt bra ut och lyser av självförtroende. Burnley besökte Manchester redan i lördags för Cupmatch mot City. En match där Sean Dyches grabbar var chanslösa och utslagna efter solklara 0-5. Tisdagens match blir troligen lika svår för gästerna där   United inte förlorat mot Burnley på hemmagräs sen 1962! En solklar spik.

3. Newcastle - Manchester City 2

Skatorna från Newcastle har bara fem segrar hittills i ligaspelet och har satt sig i en ganska prekär situation. Cardiff flåsar de svartvita i hasorna i den absoluta botten och Benitez har en hel del att fundera på. 3-0 segern i förra omgången var mer än välkommet då lagets hemmaspel denna säsong varit allt annat än bra. Nu stöter man på patrull i form av Guardiolas ljusblåa maskin som haft en helt galen period där City vunnit sina åtta senaste matcher och har den förkrossande målskillnaden 33-2! 2005 var senaste året Newcastle besegrade The Sky Blues och det mesta talar för att den trenden håller i sig. Tvåa!    

4. Huddersfield - Everton X

Det släpper inte för Everton. Laget har fortsatt stora problem att hitta en vinnande rytm och nu åkte laget dessutom ur FA-Cupen efter en tuff drabbning med Millwall. Huddersfield ligger hjälplöst sist i ligan och har faktiskt bara vunnit en match så långt på hemmagräs samtidigt som The Toffees bara kan stoltsera med två vinster på resande fot. Med andra ord ett ångestmöte i dess rätta bemärkelse. Marco Silva förfogar över en något bättre trupp här och gästerna ska råda som rättmätiga favoriter. Krysset garderas med i första hand en tvåa.   

5. Fulham - Brighton 1

Londonlaget Fulham har haft en tuff återkomst till Premier League och ligger på en 19:e plats i tabellen just nu. De är i desperat behov av trepoängare om inte sejouren i högstaligan ska bli ettårig. The Cottagers har stora bekymmer med målskyttet och släpper in klart mest mål av samtliga lag vilket fått många “förståsigpåare” att ifrågasätta både målvakter och den trebackslinje som Ranieri fortsatt envisas med. Brighton blir dock en perfekt motståndare här när hemmalaget hoppas på en nystart efter över en veckas ledighet. Gästerna reser till London med en 0-0 match i FA-Cupen och ett kommande omspel mot West Bromwich. The Seagulls kunde inte förvalta någon av de 24(!) avsluten laget hade och får nu en tuff uppgift att vinna mot The Baggies på bortagräs. Men först Fulham på Craven Cottage för Hughtons mannar vilket blir en mycket tuff uppgift. 1X spelas på det mindre systemet men samtliga tecken kritas ner på det större.         

6. Wolverhampton - West Ham 1

Wolves tar emot ett skadeskjutet West Ham hemma på Molineux Stadium. Gästerna har en uppsjö spelare som inte kan delta och detta ställer så klart till det en del för Pellegrini. Hammers åkte dessutom ur FA-Cupen mot League One-jumbon Wimbledon i helgen. Wolverhampton har varit aningen ojämna på slutet men ligger på en åttondeplats i tabellen efter 23 omgångar vilket såklart får anses klart godkänt för nykomlingen. Hemmalaget singelstreckas på det mindre systemet men får med sig ett kryss på det större.

7. Milan - Napoli 1

Kvartsfinaldags i Italienska Cupen och återigen får Napoli vända tillbaka till Milano då lagen möttes på Giuseppe Meazza så sent som i lördags, då i ligan. En jämn tillställning då där lagen bytte chanser med varandra, men där 0-0 stod på tavlan efter 90 spelade minuter. Napoli ligger tvåa i ligan, elva poäng efter omöjliga Juventus, men med ett fast grepp om en europaplats inför kommande säsong. Både Milan och Napoli kommer med största sannolikhet ta kvartsfinalen på allvar och med hemmafördelen hos Milanolaget spelas 1X på bägge systemen.     

8. Valencia - Getafe X

Returmöte i Copa del Rey där Getafe har 1-0 att gå på efter den första drabbningen lagen emellan. I mötet på Coliseum Alfonso Perez ägde Valencia en hel del boll men det var Azulones som skapade de bästa lägena och hade faktiskt bud på ytterligare mål. Ett högst troligt scenario här blir ett defensivt hållet Getafe som kommer ställa om i sina blixtsnabba kontringar där dessutom 0-0 räcker för Bordalás gäng. Valencia har dock ruggig form på Mestalla där laget inte förlorat sen början av november. Utgå från krysset men måla på med tecken efter behag. Starta från vänster.     

Kassaskåpet! - Manchester United

Valet kunde bli på vilket av Manchesterlagen här men United hemma mot Burnley är en riktigt bra spik där gästerna alltså inte vunnit på Old Trafford på över 50 år! Ingen anledning att slösa tecken där.

Varningen! - Cardiff

Lite ledighet kan mycket väl gjort gott för Warnock och hans walesiska lag. Arsenal har två förluster på de tre senaste matcherna och har dessutom några avbräck i truppen. Kul skräll!

32 rader

1. Arsenal - Cardiff 12

2. Man. United - Burnley 1

3. Newcastle - Man. City 2

4. Huddersfield - Everton x2

5. Fulham - Brighton 1x

6. Wolves - West Ham 1

7. Milan - Napoli 1x

8. Valencia - Getafe 1x

144 rader

1. Arsenal - Cardiff 12

2. Man. United - Burnley 1

3. Newcastle - Man. City 2

4. Huddersfield - Everton x2

5. Fulham - Brighton 1x2

6. Wolves - West Ham 1x

7. Milan - Napoli 1x

8. Valencia - Getafe 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100