Topptips med en synnerligen blandad kompott med cupfotboll i Nederländerna, Danmark och Spanien. Ligaspel hittar vi i Turkiet, Italien och England medan en damlandskamp bryter mönstret. Med en rad som denna behöver man nästan inte längta till helgmatcherna!

Spelstopp: 18.59

1. Valencia - Real Betis 2

Kungens cup i Spanien, med en avgörande semifinalmatch på den soliga medelhavskusten. Det första mötet slutade 2-2 efter att Valencia kämpat sig tillbaka från 0-2-underläge. Fransmannen Kevin Gameiro tryckte in kvitteringen och tog lite revansch för en annars blek säsong för 31-åringen. Annat som är lite blekt är Valencias form mot spanska lag där segern uteblivit sedan slutet av januari. Besökande Betis ligger några poäng före i tabellen och är på gång i seriespelet efter fyra poäng på matcherna mot Atlético (1-0) och Alavés (1-1). När Gayá verkar saknas hos värdarna på grund av en nässkada finns bra chanser för de grönvita gästerna. Bra pröjs på tvåan, vi kör på den och kryssgarderar på större system.

2. Willem II - Alkmaar 1

Nytt land, men fortfarande cupspel. För Alexander Isak, numera utlånad till Willem II, och hans nya kamrater ser läget bra ut inför denna tillställning. Lagen möttes i ligaspelet i söndags och då vann värdarna välförtjänt med 2-1 hemma i Tilburg. Sjukstugan är dessutom nästan tom, vilket ytterligare talar för hemmaseger. AZ var fram till förlusten i söndags i riktigt bra form med fem raka triumfer och 16-0 i målskillnad. De flesta av dessa kamper har emellertid varit mot lag placerade under Willem II i tabellen. Den norske landslagsbacken Jonas Svensson saknades på Koning Willem II Stadion och lär missa även denna kamp. Ettans låga procent lockar, sätt dit ett kryss om pengar finns.

3. Vendsyssel - Bröndby 2

Och nästa cupkamp går av stapeln på Jylland mellan två lag från danska Superligaen. Ligatrean Bröndby slog Randers enkelt hemma i Köpenhamn (2-1) där reduceringsmålet kom i matchens sista minut. De blågula har nätat i varje tävlingsmatch sedan mitten av november, och i Stuttgartfostrade mittbacken Benedikt Röcker har gästerna ett nästan två meter långt fyrtorn som är viktigt defensivt såväl som offensivt. Moses Opondos ledningsmål på Parken räckte till en pinne när bottenlaget Vendsyssel fick spela med en man mindre i en halvlek. Frågan är om det var tur då FCK hade tio skott på mål men bara fick in en boll. BIF har endast cupen som realistisk titel i år, spika tvåan!

4. Frankrike D - Tyskland D 1

I Laval i nordvästra Frankrike ska en vänskapskamp spelas mellan två stormakter som är rankade trea och tvåa respektive i världen. Fransyskorna har åtta raka segrar, där den senaste var en urstark prestation mot världsettan USA för en månad sedan; 3-1 och två mål PSG:s striker Kadidiatou Diani. Partnerskapet med OL:s Eugénie Le Sommer fungerar utmärkt och duon brukar lirka upp de flesta försvar. Tyskorna, som kommer att träningsspela mot Sverige i april, har vilat sedan november då det blev mållöst mot Spanien. Det var Merle Frohms första nolla på ett par kamper, så allt är inte perfekt hos gästerna. Les Bleus är bra, 1X torde räcka en bra bit!

5. Antalyaspor - Ankaragücü 2

Turistorten Antalya bjuder på mer än sol, bad och inkastare utanför restauranger. Stadens stolthet Antalyaspor slog Sivasspor med 2-1 i lördags men det var inte frågan om någon solid prestation från Bülent Korkmaz manskap som fick svettas ordentligt i slutet. Innan de tre poängen hade de rödvitandiga sju omgångar utan segerjubel. Besökarna från huvudstaden Ankara förefaller har lämnat formdippen bakom sig och har sju poäng på de senaste tre fajterna. Starkt att betvinga BB Erzurumspor i den sista minuten efter Dever Orgills segermål (2-1). Svenske målvaktsdoldisen Johannes Hopf kan nog inte “hopfas” på speltid, del på grund av sin skada och dels att konkurrenten Bayindir gjort det bra. Tvåan måste nästan in så bra värde som den har. Komplettera med kryss!

6. De Graafschap - Haag 1

Eredivisie brukar innebära full fart framåt och generösa försvar. Det syns bland annat på gästerna som tog ledningen hemma mot Ajax i förra omgången genom offensive Abdenasser El Khayati. Lyckan blev kortvarig då Amsterdamlaget drämde in fem bollar bakom målisen Zwinkels. Nästjumbon De Graafschap har lyckats få kontakt med konkurrenterna ovanför strecket via 3-0 borta mot Zwolle. “Superbönderna” som de också kallas är att hyfsat hemmalag, och ska kunna ha en chans mot mittenlaget från Haag. Strikern Fabian Serrarens är avstängd men vi sätter hemmasegern först, sedan klämmer vi in största möjliga antal tecken.

7. Leeds - West Bromwich 2

Vidare till The Championship och klassiska Elland Road. När lagen möttes i november utklassade West Brom värdarna med klara 4-1 efter en makalös laginsats i andra halvlek med fyra olika målskyttar. The Baggies ligger fyra poäng efter Leeds och är seriens bästa bortalag. De vitklädda hemmagunstlingarna åkte på en onödig förlust mot QPR (0-1) efter en bättre period av Bielsas krigare. Sylvasse Kemar Roofe saknas i anfallet på grund av en knäskada, så Pontus Jansson och hans lagkamrater får nog dra ett extra lass. Synnerligen öppet möte mellan två kombattanter som här får spela sitt spel. Kör på tvåan och fyll på därifrån.

8. Cagliari - Inter 2

På fredagskvällen får italienare äran att avsluta vår rad. De senaste åren har det alltid varit målrikt mellan dessa två lag på Sardinien, samtidigt som milanesarna alltid flugit hem med alla poäng. För Spallettis lag är detta chansen att reparera skadan efter en fin prestation men bara en poäng mot Fiorentina (3-3). Icardiaffären börjar nu lyckligtvis hamna i skymundan. Cagliari har bara skrapat ihop en trepoängare under 2019, och det var en sen och knapp hemmaseger mot ett vekt Parma (2-1). Den egna produkten Alessandro Deiola, som nyligen kämpat till en startplats, är avstängd och ser matchen från läktaren. Inter har börjat visa mer nu och ska vinna på bortagräset. Vi spikar tvåan på Sardegna Arena!

Kassaskåpet! - Inter

Där Cagliari har svårt att näta har det lossnat för gästerna. En av de bredare trupperna i Italien och en Champions League-plats att försvara räcker och blir över för att bärga en seger på Medelhavsön. Forza Inter!

Varningen! - Betis

Real Betis klarade 0-0 i Valencia i höstas, och har tidigare under säsongen vunnit i fotbollsmeckan som Milano och Madrid. De grönvita är luriga och kan mycket väl chocka ett lite såsigt hemmalag!

32 rader

1. Valencia - Real Betis 2

2. Willem II - Alkmaar 1X

3. Vendsyssel - Bröndby 2

4. Frankrike D - Tyskland D 1X

5. Antalyaspor - Ankaragücü X2

6. De Graafschap - Haag 1X

7. Leeds - West Bromwich X2

8. Cagliari - Inter 2

144 rader

1. Valencia - Real Betis X2

2. Willem II - Alkmaar 1X

3. Vendsyssel - Bröndby 2

4. Frankrike D - Tyskland D 1X

5. Antalyaspor - Ankaragücü X2

6. De Graafschap - Haag 1X2

7. Leeds - West Bromwich 1X2

8. Cagliari - Inter 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100