Varierad kupong med kamper från alla möjliga av Europas hörn. Ett Madridlag ska för andra gången på kort tid ställas mot patriotiska basker, bra värde finns att hämta där. I Italien har ett rödblått gäng fått säga adjö till sin målkung och i Portugal dras flera lag med offensiva problem. För vem lossnar det först? Maxa måndagen, gå för åtta rätt!

Spelstopp: 19.59

1. Barnet - Brentford 2

Londonderby på The Hive Stadium i FA-cupen. Gästerna seriespelar i The Championship där de rödvita är inne i bra period med sex raka utan nederlag. I de två senaste matcherna har även ketchupeffekten kommit med 3-1 på Stoke och 4-2 mot Rotherham. Neal Maupay gjorde sitt nittonde mål på 26 omgångarna och fortsatt skytteligaledare i landets andradivision. Värdarna kommer från en 0-4-smäll mot Braintree Town i National League, division fem i seriesystemet. På den nedre halvan av tabellen sliter Barnet men formen är sådär med bara en pinne på två matcher. Klasskillnad på spelarna i de respektive trupperna, tvåan är given!

2. Alavés - Rayo Vallecano 2

Rayo spelade lika mot baskiska Real Sociedad (2-2) för en dryg vecka sedan och får nu alltså åter stångas mot basker i form av Alavés. Gästerna är i god form med tio poäng av tolv möjliga på de senaste fyra och strikern de Tomás är i målform; fyra baljor på fyra kamper och ett snitt på 0,5 mål per spelad match. Värdarna går inte av för hackor hemma på Mendizorrotza men 0-4 borta mot Getafe kan sitta i bakhuvudet. Dessutom saknas nu två mittfältare då Tomas Pina är avstängd och Ibai Gómez är såld till Bilbao. Det finfina värdet på tvåan får ej förbises, går för pengar och gardera med kryss!

3. Empoli - Genoa X

Värdarna slarvade bort två poäng mot Cagliari för en dryg vecka sedan när Diego Farias gjorde 2-2 på stopptid. Det var Empolis första poäng på flera veckor och toscanarna har inte hållit nollan sedan början på november. Inte konstigt att de blåklädda hotas av nedflyttning. 0-2 mot Milan följdes två dagar senare upp av ett kanske ännu tyngre besked; Målsprutan från Polen, Krzysztof Piątek, såldes just till Milan för att kompensera för Higuaíns övergång till. Genoa vet sin plats i näringskedjan men det gör inte läget enklare för ligurerna som har tre raka kamper utan mål och bara en intjänad pinne. Spelet på bortaplan är dessutom uselt. Båda har en dalande formkurva. Sätt krysset initialt och komplettera med en etta.

4. Hellas Verona - Cosenza 1

Med bara ett nederlag på Bentegodi i Serie B är värdarna ett av seriens skickligare hemmalag. De senaste två kamperna på hemmagräset har gett full pott och sju mål framåt, det tyder på att de blågula är seriösa i sin ambition att studsa tillbaka till Serie A direkt. Gästerna är fastklistrade i bottenstriden och när målproduktionen varit så skral (bara en fullträff på fem matcher) blir pressen inte mindre på unge forwarden Gennaro Tutino. Napoli-lånet har hittills smält in fem bollar men 22-åringen kan inte på egen hand lyfta de rödblå. Cosenza är bortasvaga och har bara två segrar utanför sin hemstad. Det blir ingen tredje här, banketta i norra Italien!

5. Troyes - Lens 1

I mittens rike i Ligue 2 finner vi Troyes som kämpar i motvind just nu men en vändning kan vara runt hörnet. Hemma i nordöstra Frankrike har värdarna under säsongen tagit fina skalper mot i sammanhanget större klubbar som Auxerre (1-0) och Lorient (2-0). Även om målskyttet är ett aber just nu, har de blåsvarta tidigare under hösten visat att de kan ösa in en hel del mål. Klassiska Lens är med uppe i toppen och längtar givetvis upp till finrummet de lämnade år 2011. Tre pinnar mot svaga Nancy var ett steg framåt för de gulröda men frågan är om “Blod och Guld” verkligen tagit sig ur formsvackan.

Troyes är inte oävet på hemmagräset och brukar rycka upp sig när det gäller. Svårbedömt här, strecka från vänster.

6. Moreirense - Nacional 2

Portugal och Primeira Liga väntar härnäst. Värdarna har fått bita i gräset två gånger om den senaste tiden. Först mot Vitoria Guimaraes (0-1) och sedan mot Sporting (1-2). Här blottades de grönvitas akilleshäl, offensiven som lätt kan gå i stå. Strikerparet Bilel Aouacheria och Nené har ingen vidare feeling ihop, trots mycket speltid, och endast tryckt in tre bollar tillsammans. Illa. Även gästerna har problem med mindre bra resultat men har i ärlighetens namn ställts mot Braga, Belenenses, Porto och Vitoria, samtliga från topp sex. Nacional gör i princip alltid mål på bortaplan, och många gånger fler än ett. Defensiven, med undantag i möten mot lagen i topp fyra, är hyfsad. Moreirense är mycket hårt streckade, gå för det fina värdet på tvåan istället. X2 kan räcka långt!

7. Tondela - Aves 1

Bottenmöte där värdarna har ett bättre utgångsläge än sina motståndare. De senaste fem kamperna har kännetecknats av förmåga att alltid kunna göra mål och plocka många poäng. Den riktiga prestationen var dock när man hemmabesegrade självaste Sporting Lissabon med 2-1 efter mål av Juan Delgaldo och Tomané. Än mer imponerande var att de gröngula var en man kort i 40 minuter på grund av Joao Jaquité röda kort. Gästande Aves tog förvisso tre poäng senast mot bottenkollegan Setubal, men innan det hade de rödvita åkt på smisk i fem ligakamper av sju. Besökarna räcker inte till, Tondela torde stå som segrare efter 90 minuter.

8. Feirense - Guimaraes 2

Sist ut är pressade Feirense mot vacklande topplaget Vitória Guimaraes. För värdarna ser läget väldigt tufft ut efter fyra kryss i rad och ingen fullpoängare sedan den 20 augusti (!). Defensivt är laget ok men offensivt skrämmer de inte livet ur någon med tragiska elva mål på 18 kamper, trots både inhemskt och sydamerikanskt i stora forwarduppsättningen. 0-1 mot Benfica på Estadio da Luz och 0-1 mot Belenenses är inte så mycket att snacka om för de svartvita gästerna men utifrån klubbens ambitioner är det lite för många poängtapp. Den nya zeeländske forwarden Tyler Boyd har inte motsvarat förväntningarna och står ännu på noll mål efter tio spelade matcher. Jämnt skägg, börja med tvåan och fyll med tecken så långt det går.

Kassaskåpet! - Brentford

Championshipklubben Brentford har en trupp som lilla Barnet bara kan drömma om, dessutom avslutade gästerna 2018 och inledde 2019 på ett förtroendeingivande vis. Kvalitet vinner i längden, Brentford vidare!

Varningen! - Nacional

Nacional vet att det är hårt arbete bakåt som gäller och det passar ett Moreirense med offensiva problem mycket dåligt. Gänget från Madeira är ok mot lag på sin nivå, så segerchanserna här är inte obefintliga. Kötta, Nacional!

32 rader

1. Barnet - Brentford 2

2. Alavés - Rayo Vallecano X2

3. Empoli - Genoa 1X

4. Hellas Verona - Cosenza 1

5. Troyes - Lens 1X

6. Moreirense - Nacional X2

7. Tondela - Aves 1

8. Feirense - Guimaraes X2

144 rader

1. Barnet - Brentford 2

2. Alavés - Rayo Vallecano X2

3. Empoli - Genoa 1X

4. Hellas Verona - Cosenza 1

5. Troyes - Lens 1X2

6. Moreirense - Nacional X2

7. Tondela - Aves 1X

8. Feirense - Guimaraes 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100