Här serveras en omgång av Topptipset av sällan skådat slag! Det blir en repris på fjolårets final i Champions League för damer, dessutom tre till kvartsfinaler ur den finaste av turneringar. Och även seriespel för herrar från Skottland, England och Chile. Plus Copa Libertadores. Denna Gott&Blandat-kupong ska leda till 8 rätt!

Spelstopp: 18.14

1. Wolfsburg D - Lyon D X

Som nämndes i ingressen har världens två bästa damlag dragit varsin nitlott i och med att de stöter på varandra redan nu i kvartsfinalen. Fjolårsfinalen slutade mållöst efter ordinarie matchtid och det krävdes förlängning för att skilja klubbarna åt. Det var Lyon som drog det längsta strået den gången då världens bästa spelare, Ada Hegerberg, stod för ett av målen. I förra veckans möte på fransk mark blev det 2-1 till Lyon, Nilla Fischer stod för tyskornas balja. Den matchen kunde ha slutat hur som helst och det är även känslan inför returen. Utgå från mitten och täck helst hela spektrat.

 

2. PSG D - Chelsea D 1

I kärlekens stad blir det desto mer spännande än vad som förväntades vid lottningen. Att Chelsea skulle segra med 2-0 i London var inte enligt fransyskornas beräkningar. Nu måste det bli full gas på Stade Jean Bouin. Chansen till vändningen är förhållandevis goda med tanke på hur hemmastarka PSG är, parisarna har gått obesegrade här sedan 2017 i både Champions League och den franska ligan. Den understreckade ettan måste få allt förtroende.

 

3. LSK Kvinner D - Barcelona D 2

I den norska huvudstaden arrangeras den finaste av fotbollstävlingar på Åråsen Stadion! På tal om att vara grymt starka hemma så kommer vi nu osökt in på LSK Kvinner, det har bara blivit ett enda nederlag för norskorna sedan 2017. Och ett kryss. Resten triumfer. Skapligt starka papper. Samtidigt är Barcelona ett bortalag som ej är att leka med, åtta vinster på de senaste nio resorna är facit. Barca segrade i förra veckans möte, med 3-0, och är utan tvekan det bättre laget. Hur det slutar i Lillestrøm denna onsdagsafton är dock desto mer tecken. Börja från höger men fyll på och jobba in skrällettan!

 

4. Bayern München D - Slavia Prag D 1

Sist men inte minst till München för en ytterst fascinerande fight. Vad som är fascinerande är hur mycket flax damerna från Prag hade på sin hemmaplan i förra veckan. 17-3 slutade det vad gäller målchanser, i tysk favör. Men matchen slutade 1-1. Detta lär Slavia Prag få sota för på FC Bayern Campus. Bayern München har ganska bra form. 16-3-0 på de senaste 19 är svårslaget. Däribland ryms triumfer med både 8-0 och 9-0. Riktigt så mycket ska det inte behöva bli i en CL-kvart men en handfull bollar får nog tjeckiskorna bereda på att släppa till. Dunderetta.

 

5. St. Johnstone - St. Mirren 1

Vi lämnar damernas mästarturnering för lite mer timid skotsk herrfotboll! Till McDiarmid Park i Perth skall jumbon komma på besök och försöka ställa till med något sällsynt. Gästerna har nämligen bara vunnit en enda bortamatch av 14 möjliga. 34 insläppta inom detta spann är inte heller smickrande. Nu väntar ett värdlag som plockat mer än dubbelt så många poäng och dessutom segrade St. Johnstone i lagens båda inbördes möten under hösten. 2-0 här hemma och även 1-0-triumf borta. Fatta pennan från vänster.

6. Harrogate - Salford 1

I England finns det fem stycken rikstäckande divisioner och nu är vi nere i den femte och borrar. National League innehåller 24 klubbar och inför säsongens slutspurt befinner sig båda dessa föreningar inom toppsextetten. Harrogate har nått sin placering tack vare ett fantastiskt målfyrverkeri. 71 strutar är solklart bäst i klassen. 48 insläppa är inte heller speciellt snålt på 39 omgångar. Gästande Salford har plockat tre pinnar extra och går för direktplats upp till League Two. Strecken för pennan till vänster men även krysset måste med.

 

7. Palestino - Audax 1

Nu är vi ute på tämligen outforskade marker, man vet aldrig vart Topptipset styr kosan! Det är den chilenska ligan som står för fiolerna i match 7. På Estadio Municipal de La Cisterna möts tabellsexan och nästjumbon. Det har förvisso bara gått fem matcher av serieliret men det går att skönja tecken redan vid det här laget. Som att Palestino är hemmastarka, allra hemmastarkast av samtliga lag i Primera Division. Och att gästerna vantrivs på resande fot, de tre bortamatcherna som avverkats har resulterat i en enda pinne. När ettan till råga på allt är understreckad finns inget annat starttecken att tänka på.

 

8. Cruzeiro - Deportivo Lara 1

Bienvenido a bailar samba! Det är Sydamerika som gäller och närmare bestämt Copa Libertadores! Under natten till torsdag, svensk tid, möts brasilianare och venezuelaner i Belo Horizonte i den andra rundan av gruppspelet. Cruzeiro kommer från 1-0 mot Huracán från Argentina. Deportivo Lara kommer från 0-0 mot Emelec från Ecuador. Formmässigt är det klart övertag för värdlaget, brassarna är nu uppe i 14 raka utan förlust. De fem senaste matcherna för Cruzeiro har slutat med seger och noll insläppta mål. På Mineirao är hemmatecknet både säkert och ytterst spelvärt!

Kassaskåpet: Bayern München Damer

Det är inte roligt att resa till München och heta Barbora Votikova. Slavia Prags målvakt släppte mirakulöst nog inte in fler än en balja i första mötet. Nu vet hon att Fridolina Rolfö och company kommer göra desto fler mål. Det blir svettigt i den tjeckiska buren för målfestrisken är överhängande!

Varningen: LSK Damer

Norskorna kommer vara fullt motiverade till att göra en god prestation inför sin hemmapublik, samtidigt som Barcelona löper risk att gå ner några procent i motivation med 3-0 i ryggen. En enda hemmaförlust sedan 2017 är värt respekt från topptipparna!

Topptipset 32 rader  

1. Wolfsburg D - Lyon D 1X

2. PSG D - Chelsea D 1X

3. LSK D - Barcelona D 12

4. Bayern M. D - Sl. Prag D 1

5. St. Johnst. - St. Mirren 1X

6. Harrogate - Salford 1X

7. Palestino - Audax 1

8. Cruzeiro - Deportivo Lara 1

 

Topptipset 144 rader

1. Wolfsburg D - Lyon D 1X2

2. PSG D - Chelsea D 1X

3. LSK D - Barcelona D 1X2

4. Bayern M. D - Sl. Prag D 1

5. St. Johnst. - St. Mirren 1X

6. Harrogate - Salford 1X

7. Palestino - Audax 1X

8. Cruzeiro - Deportivo Lara 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100