Topptipset med åtta matcher från lika många ligor. I Sverige är säsongen ung medan övriga närmar sig slutet. I England tågar Liverpool på mot första ligatiteln sedan 1990 och är veckans säkraste spik medan vi hittar en fin skräll i tyska Bundesliga.

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Liverpool - Huddersfield 1

I titelstriden mellan Liverpool och Manchester City skiljer det alltjämt endast en poäng mellan lagen. Då hemmalaget har en sämre målskillnad än ettan i tabellen finns det ingen anledning att ligga på latsidan här utan det kommer vara full fart framåt från avspark. Huddersfield som är överlägset sist i år har sju raka förluster och inget att spela för, även om det i teorin finns en liten chans att komma näst sist. Men med The Reds här och Manchester Utd i nästa match är det osannolikt. Omgångens första match är omgångens säkraste spik.

 

2. Augsburg - Bayer Leverkusen 1

Augsburg körde över Stuttgart senast och vann med hela 6-0. Bästa målskytten i laget, isländska Finnbogason, är fortsatt skadad vilket naturligtvis är ett avbräck för laget men man kan näta även utan honom. Hemma har Dortmund slagits och Bayern München pressats. Frågan för Augsburg är var fokus är inför de avslutande fyra matcherna, tabellmässigt finns inget mer än en bättre placering att kämpa för. Bayer Leverkusen har betydligt mer att vinna här. Det finns fortfarande chans att ta sig till Champions League och man har efter tre raka förluster vänt den negativa trenden och börjat vinna igen även om det varit mot två lag i botten. Skrällen på Topptipset jobbas in på WWK Arena!

 

3. Bordeaux - Lyon 2

I franska Ligue 1 har Bordeaux endast två segrar på de senaste 10 matcherna. Förutom förlusten mot St Etienne med 3-0 har det i övriga nederlag endast skiljt ett mål. Paulo Sousas mannar har spelat jämnt och tight och har ett snitt på runt ett insläppt och gjort per match. Lyon inledde 2019 bra och var obesegrade efter de första sju matcherna (Coupe de France inkluderat) men har efter det förlorat lika många drabbningar som dom vunnit. Bortalaget har inte på de senaste fem mötena lagen emellan lyckats knipa tre poäng vilket aldrig är ett gott tecken. Spelvärdet ligger på en tvåa men krysset ska med fort.

 

4. Royal Antwerp - Standard Liège X

I Belgien har man kommit halvvägs in i slutspelet som avslutar säsongen. Royal Antwerp har tagit poäng i samtliga matcher förutom i den första, då man torskade mot just Standard Liège, och börjat klättringen i den lilla och täta tabellen. Nackdelen för hemmalaget är att man i snitt inte producerar mycket mer framåt än man släpper in. Men det blåser positiva vindar i Antwerpen. Standard Liège har en match mindre spelad eftersom mötet mot Anderlecht fick avbrytas på grund av kastade bengaler efter 30 minuter. Vid den tidpunkten ledde Rouches med 2-0 och hade matchen fått spelas klart så hade man legat före hemmalaget nu. Vid förlusten senast hade Liège spelet och vann skotten. Kupongens svåraste match kräver en helgardering på Topptipset.

 

5. Örgryte - Västerås 1

I årets Superetta har ÖIS fått en lysande start med tre vinster och en oavgjord. Viktor Sköld är i fin form och har gjort tre mål på fyra matcher. Senast mot Degerfors fick man avsluta sista 40 minuterna med en man mindre men lyckades på övertid ta hem segern. Västerås har spelat väldigt jämnt och har 4-4 i målskillnad på sina fyra matcher. Efter inledande segern har det blivit svårt för de grönvita att få sina skott på mål. Totalt sex stycken på 270 minuter är alldeles för dåligt om det ska bli fler vinster. Hemmapubliken på Gamla Ullevi får jubla här om inte Anton Fagerström spikar igen.

 

6. Sylvia - Nyköping 2

I Division 1 norra skrällde nykomlingen Sylvia senast och vann i bottenmötet mot Team TG FF. Norrköpingslaget hade en fin säsong förra året i tvåan men här är det hårdare emot. Nyköping har inlett året bra med sju poäng på tre matcher. Mittfältaren Oscar Karlsson har hittat målform och nätat två gånger. Nyköping är ett etablerat lag i ettan och är numret större än hemmalaget. Tvåan är även efter de tidiga tipsen en spelvärd spik på Topptipset.

 

7. FC Trollhättan - Utsikten 2

Trollhättan lyckades kvala sig in till Division 1 Södra inför denna säsongen men har haft en tuff inledning på året. Två gjorda mål på tre matcher och endast en poäng. Däremot är förlusterna inte större än ett mål och defensiven har sett bra ut. Utsikten har segrat hemma men torskat på bortaplan. Borta har det visserligen endast spelats en match och den mot serieledande Lindome. Amar Muhsin har gjort tre mål varav två senast i segern mot Lund. Mötet kommer bli jämnt spelat men det är fördel för Göteborgslaget då de är vassare framåt.

 

8. Numancia - Deportivo La Coruna 2

Topptipset avslutas i Spanska andradivisionen med två lag med tveksam form. Numancia ligger farligt nära strecket och vinner i snitt knappt var fjärde match. Däremot har åtta av årets nio vinster tagits här på Nuevo Estadio Los Pajaritos. Ett stort avbräck blir att backklippan Medina är avstängd här efter två gula kort senast. La Coruna har bara en vinst på de senaste 10 matcherna men fem oavgjorda. Bortalaget kommer från tre raka förluster trots spelmässigt övertag och behöver vända den negativa sviten för att kunna avancera till playoff som är klart inom räckhåll. Två lag med lika mycket att kämpa för men Quique har varit sylvass i år och leder skytteligan med 15 fullträffar och kan vara den som avgör här.

 

Kassaskåpet! - Nyköping

Nyköping åker till Norrköping och hämtar hem tre poäng på bortaplan.Trots bättre inledning på säsongen och mer rutinerat lag i Division 1 verkar de bli understreckade och spiken får om det håller i sig ett fint spelvärde.

 

Varningen! - Augsburg

Augsburg vann senast med ishockeysiffror och är trots tabelläget inte redo att lägga ner spelet än. Richter och Max är på spelhumör och leder laget till skrällseger på hemmaplan!

 

Topptipset 32 rader

1. Liverpool - Huddersfield 1

2. Augsburg - Bayer L. 1

3. Bordeaux - Lyon X2

4. Antwerp - St. Liège X2

5. Örgryte - Västerås 1X

6. Sylvia - Nyköping 2

7. Trollhättan - Utsikten X2

8. Numancia - Deportivo X2

 

Topptipset 144 rader

1. Liverpool - Huddersfield 1

2. Augsburg - Bayer L. 1

3. Bordeaux - Lyon X2

4. Antwerp - St. Liège 1X2

5. Örgryte - Västerås 1X

6. Sylvia - Nyköping 2

7. Trollhättan - Utsikten X2

8. Numancia - Deportivo 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100