Det är ett Stryktips-betonat Topptips som domineras av Premier League och The Championship under tisdagen. En semifinal från Coppa Italia tar dock även plats på raden då Lazio ställs mot Milan på Stadio Olimpico i den eviga staden. Nu kör vi!

Spelstopp: 20.44

1. Cardiff - Everton 2

Neil Warnocks Cardiff kommer som väntat att få slita hårt för att hänga kvar i det engelska finrummet. Inför omgång 28 återfinns The Bluebirds precis ovanför bottenstrecket. Walesarna torskade med hela 1-5 i helgen hemma mot Watford och nu väntar liknande motstånd hemma på Cardiff Stadium. Marco Silva har gott om spets i sin trupp. Everton underpresterar dock och inför det här mötet ser backlinjen något desarmerad ut. Zouma och Jagielka är out, dessutom sätts det frågetecken på Baines och Mina. Tvåan är dock mest trolig och när The Toffees ser ut att erbjuda fint spelvärde bör man strecka från höger – darrig tvåa.

2. Huddersfield - Wolverhampton 2

Ingenting stämmer för Hudds och allt talar nu för att The Terriers kommer att trilla ner i seriesystemet. Huddersfield är toksist och förlusten mot Arsenal i helgen var hemmalagets femte raka nederlag. Sett till de 14 senaste ligamatcherna har Hudds 0-1-13! Brutalt uselt. Portugis-kolonin Wolves befinner sig på den övre halvan av tabellen och gästerna är helt klart av en annan kaliber än Hudds. Espírito Santo har hela truppen intakt och vargarna är obesegrade i de åtta senaste matcherna. Trolig tvåa på The John Smith’s Stadium.  

3. Leicester - Brighton 2

The Foxes trivs bättre på bortagräs då Vardy & Co får mer användning av sitt frejdiga kontringsspel. I helgen gick Leicester på pumpen hemma mot Crystal Palace med hela 1-4 och Claude Puel har nu fått sparken. Brighton har också blek form men gästerna är något mer utvilade eftersom The Seagulls senaste match var för tio dagar sedan då gästerna besegrade Derby i FA-cupen. Ett litet minus för Chris Hughton är att March och Andone är out. På King Power Stadium har dock Brighton blivit alldeles för överdrivna underdogs. Gå för skrällen och strecka från höger!

4. Newcastle - Burnley X

Rafa Benítez skator har distanserat sig något från bottenstrecket. Newcastle vann bottenmötet hemma på St James’ Park i helgen mot Huddersfield vilket var de vitsvartas tredje raka hemmatriumf. Burnley kommer i sin tur från en övertygande seger hemma på Turf Moor mot Tottenham där Barnes gjorde det avgörande målet i den 83:e minuten. Sean Dyche har däremot fortsatt ett par skador på mittfältet och på resande fot vinner The Clarets sällan. Summa summarum känns 1X ganska tryggt i norra England.

5. Lazio - Milan X

Den första semifinalen av två i Coppa Italia spelas på Stadio Olimpico. Lazio är inne i en dyster period för tillfället. De himmelsblå örnarna torskade förra veckan mot Sevilla i Europa League vilket var romarnas tredje raka nederlag. Milan är betydligt mer harmoniskt. Piatek har snabbt blivit en publikfavorit i Milano och I Rossoneri har den senaste tiden radat upp fina prestationer. Gennaro Gattusos gäng har inte förlorat sedan i Supercupen mot Juventus som var i mitten av januari. I det här dubbelmötet bör det vara knapp fördel de rödsvarta. I Rom blir dock krysset utgången.

6. Bristol City - Birmingham 1

I helgen stannade Bristols segertåg på perrongen. Förlusten borta mot serieledarna Norwich (2-3) i lördags var The Robins första nederlag i ligaspelet sedan den 24:e november. Innan förlusten mot The Canaries hade de rödvita sju raka ligasegrar i bagaget. Birmingham har sämre form och Garry Monks manskap befinner sig ett par pinnar efter Bristol i tabellen. Lägg därtill att hemmalaget besegrat de blåvita vid de två senaste tillfällena. 1X bör stå sig.

7. Hull - Millwall X

Nigel Adkins tigrar har stagnerat och försvarsspelet ser riktigt darrigt ut för tillfället. I lördags åkte Hull på däng med hela 1-5 borta mot Brentford. Det finns även fortsatt ett par skador i backlinjen, bland annat på den viktige holländaren De Wijs. London-laget Millwall vinner generellt sett sällan på bortagräs men faktum är att lejonen har vunnit de två senaste bortamatcherna – mot Derby och Wimbledon (FA-cupen). Räkna med en tät tillställning på KCOM Stadium. Det bör vara en knapp fördel för värdarna men krysset känns ändå bäst att utgå från.

8. QPR - Leeds 2

The Hoops har sjunkit som en sten i ligan. Förlusten mot Middlesbrough i lördags var QPR:s sjätte raka nederlag i The Championship. Med den dystra formen kommer det givetvis att bli tufft att ställas mot topplaget Leeds. Marcelo Bielsas lag har tappat greppet om direktplatserna till Premier League men The Whites har trots detta vunnit de två senaste ligamatcherna. Dessa två triumfer har dock varit hemma på Elland Road. På resande fot är inte Pontus Jansson & Co lika övertygande men på den här här raden fungerar Leeds utan tvekan som en spik!

Kassaskåpet! - Wolverhampton

Wolves är stabila men det är inte Espírito Santos vargar som lockar fram dagens lås. Det är nämligen motståndet. Hudds har torskat 13 av de 14 senaste fajterna i Premier League. Det räcker gott och väl för att spika ett helt intakt Wolves!

Varningen! - Brighton

Leicester är inne i en mycket dyster period och Claude Puel har nu fått sparken. Trots att The Foxes endast har tagit en poäng i de sex senaste ligamatcherna blir ettan en väldigt tydlig favorit i det här mötet. Obefogat! Brighton kan utan tvekan skrälla!

32 rader

1. Cardiff - Everton x2

2. Huddersfield - Wolves 2

3. Leicester - Brighton x2

4. Newcastle - Burnley 1x

5. Lazio - Milan x

6. Bristol C. - Birmingham 1x

7. Hull - Millwall 1x

8. QPR - Leeds 2

144 rader

1. Cardiff - Everton x2

2. Huddersfield - Wolves 2

3. Leicester - Brighton 1x2

4. Newcastle - Burnley 1x

5. Lazio - Milan x2

6. Bristol C. - Birmingham 1x

7. Hull - Millwall 1x2

8. QPR - Leeds 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100