Fredagens Topptips innehåller i vanlig ordning spridda skurar.

Åtta olika länder ska besökas i jakten på åtta rätt och i skrällväg är det främst mot La Liga som ögonen vänds. Granada ska inte räknas bort mot ett tandlöst Bilbao. Vi sätter full fart mot åtta rätt! 

Spelstopp: 19:59

1. West Bromwich - Nottingham 1

West Bromwich tippades tidigt som en av kandidaterna att ta sig direkt upp i Premier League, men då behöver de prestera bättre fotboll än vad som varit fallet mot slutet. Motståndarna har läst sönder Valérien Ismaëls manskap som ser tämligen bleka ut i offensiv riktning. Hemma på The Hawthorns finns normalt en stabilitet, men Nottingham ska inte stå utan poängchans. Steve Cooper har förvandlat Sherifferna till en playoff-aspirant och då ettan ser ut att sticka iväg behövs garderingar. 1X liras.

2. Athletic Bilbao - Granada X

Real Sociedad, Athletic Bilbao och Alavés har alla två grejer gemensamt. Samtliga är från Baskien och samtliga har också problem i offensiv riktning. Trots ett starkt spelarmaterial har Bilbao bara gjort elva mål under säsongens gång. Det är en notering som hör hemma bland de sämsta i klassen. Värdföreningen torskar förvisso inte ofta, men ska de ha chans på Europaspel behöver baskerna släppa på tyglarna. Granada hade en vråltuff inledning, men mot slutet har andalusierna sett allt bättre ut. I grunden skiljer det inte särskilt mycket mellan dessa manskap vilket får oss att rynka på näsan när ettan övervärderas. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Lens - Angers 1

Att Lens är ett gäng utpräglade hemmakatter står utom de flesta tvivel. Tre raka vinster och tio gjorda mål på egen matta är urstarka siffror, men lika usla är tre raka nederlag och sju insläppta på bortabana. Till slut kommer instabiliteten att sätta sig i hjärnorna hos de rödgula och med en överstreckad etta garderar vi för att yrsel kan förekomma redan under fredagen. Angers skuggar Europaplatserna efter bara tre nederlag så här långt och gästerna ska definitivt inte räknas bort på Stade Bollaert-Delelis. Den värdemässigt fina tvåan är ett tidigt komplement. 

4. Cagliari - Salernitana 1

Serie A-tabellen börjar att sätta sig efter 13 avverkade omgångar och vi kan redan nu slå fast en sak. Salernitana är för dåliga för denna nivå. Martin Åslunds gamla lag har mäktat med att spela ihop sju poäng och det är ett facit som tidigt skvallrar om att Serie B hägrar nästa säsong. Cagliari är inte ett dugg bättre, åtminstone inte resultatmässigt, men sardinerna har betydligt högre högstanivå i truppen. Pedro och Baldé är bara några av de potentiella matchvinnarna i värdarnas trupp. Vi blir inte förvånade om duon skjuter gästerna från Salerno i sank. Spikad etta.

5. Stuttgart - Mainz 2

Det luktar surströmming om Stuttgarts form. Fyra raka förluster alla kategorier är usla siffror och det ser inte lovande ut i någon ände av planen för de vitröda. Defensivt är värdarna ett av Bundesligas klart sämsta lag och mot ett välorganiserat Mainz kan den trenden absolut fortsätta. Bo Svensson gör underverk med ett begränsat material och allra bäst är Jonathan Burkardt på topp. Ynglingen har redan ådragit sig intresse från större klubbar och han kan på egen hand förlänga lidandet för Stuttgart. X2 är ett klockrent val.

6. NEC Nijmegen - Cambuur 1

Vi skiftar fokus mot tulpanriket där två positiva överraskningar ska tampas i Gelderland. NEC Nijmegen parkerar in strax under kvalplatserna mot Europaspelet och raden 5-4-4 är mer än godkänt för ett lag av värdarnas mått. Cambuur har gjort det två poäng bättre, men gästerna besitter inte alls samma stabilitet som fredagens kombattanter. 7-0-6 är ett kvitto på detta och då ska det också föras till protokollet att Cambuur trivs betydligt bättre på egen matta än på villovägar. NEC Nijmegen förlorar inte detta. Ettan streckas sunt och vi hämtar därför hammaren.

7. Moreirense - Gil Vicente 1

Sömnpillret Primeira Liga härnäst där Moreirense och Gil Vicente väntas göra upp i en målsnål historia. Precis som alla andra historier från detta finrum. Gästerna är ett gäng med tillräckligt hög högstanivå för att kunna utmana om en Europaplats, men mot ett Moreirense som kommer att bomma igen allt - såväl sitt eget mål som kioskerna på arenan - får besökarna problem att hämta hem tre poäng. Moreirense är i störst poängbehov och löser minst en pinne denna fredag. 1X räcker för grön bock. 

8. Waterford - UC Dublin 1

Det ska kvalas mot finrummet på Irland där Waterford tar emot UC Dublin. De förstnämnda tillhörde som bekant Premier Division under säsongen som gick, men trots en poäng mo tabelltvåan St. Patrick’s i den sista omgången blev det ändå kval för värdarna. Lyckas de visa upp samma stabilitet här får gästerna från huvudstaden inte mycket att säga till om. UCD avrundade andradivisionen med att lägga Bray på rygg med 2-0, men detta blir betydligt tuffare. 1X är ett lås på små som stora system.