Spansk-svenskdominerat Topptipset med söder mot norr vid Öresund, och öster mot väster vid Östersjön. Starka hemmalag i Andalusien och Baskien, och i Madrid ska ett viktigt derby spelas med värde på värdarna. Coppa Italia och Eredivisie kompletterar raden när vi rör oss mot destination Åtta Rätt!

 

Spelstopp: 18.44

 

1. Djurgården - IFK Norrköping 1

Konstgräset på Tele2 skall brukas av det första paret ut på banan, och så uppskrivna Peking har verkligen inte infriat förväntningarna. Nederlag mot nykomlingarna HIF (1-3), med tappad ledning två gånger om mot KFF (2-2), och mot Falkenberg hemma i Norrköping krävdes det en målvaktstavla för att bärga den knappa segern (4-3). Hemmalaget leder Allsvenskan efter fyra omgångar, och förmågan att ta alla poängen trots sämre spel mot Göteborg, och flera nyckelspelare borta mot Häcken imponerar. Högerbacken Johan Andersson utgick skada senast men kanske hinner tillbaka i tid. Stockholmarna har bra momentum och segrar sannolikt här!

 

2. Helsingborg - GIF Sundsvall 2

Insatsen på Annandag Påsk på Nya Ullevi var blek från Helsingborgs sida, 1-3 och väldigt lite skapades framåt från Per-Ola Ljungs mannar. Inte heller en rutinerad herre som Andreas Granqvist stod att känna igen. Sundsvall hade, likt HIF, en fin start med seger mot MFF (3-1) bland annat, men nu har formen dalat lite. Linus Hallenius och Peter Wilson är dock en habil striker-duo så norrlänningarna är fortsatt farliga. Landgren och Liverstam är fortsatt skadade och kommer inte till spel för skåningarna. Frånvarande spelare och form talar mer för Giffarna X2, lägg till finfint värde på tvåan och X2 i Sundets Pärla sitter som en smäck på Topptipset!

 

3. Kalmar FF - IFK Göteborg 1

Vid Östersjökusten kommer KFF till spel med lite vind i seglen efter en stark match mot fjolårstvåan Norrköping (2-2) och tre poäng i den svåra bortamatchen i Sundsvall (2-1). Smålänningar på G. Mot Helsingborg tog Kamraterna ytterligare ett stort kliv framåt spelmässigt i den finfina 3-1-segern. Lasse Vibe har tagits emot som något av en messias i de blåvita leden, och i sin första start sedan återkomsten nätade dansken efter passning av Sebastian Ohlsson. I bortaspelet syns det dock att det är ett ungt lag och då är höga toppar och djupa dalar inte ovanliga. De rödvita har klar plusstatistik på Änglarna de senaste åren, troligtvis blir det hemmaseger (med bra utdelning) på Guldfågeln!

 

4. Atalanta - Fiorentina 2

Semifinal i Coppa Italia där Fiorentina behöver pressa på efter 3-3 i Toscana i det första mötet i februari. En vecka senare stångades lagen på nytt, då i Bergamo, 3-1 till Atalanta. Målrikt mellan lagen med andra ord. En viola-spelare som trivs mot de blåsvarta är Luis Muriel som hittat rätt både i cupen och i ligaspelet. Nikola Milenkovic gjorde 1-0 på Juventus Stadium i helgen då hela laget stod en bra första halvlek, och den tar bortalaget med sig. Fem poäng på tre kamper för värdarna, där insatsen i Neapel var ett styrkebesked. Nytt mål av succén Duván Zapata, men Napoli kan dock ha varit lite omotiverade. Gå för utdelningen och satsa på Viola! Streckas från höger.

 

5. Getafe - Real Madrid 1

La Ligas sista Madrid-derby spelas på Coliseum Alfonso Pérez och med bara fem omgångar kvar ligger kometen Getafe på en fjärdeplats och bara tio poäng efter Real Madrid. Vem hade trott det för ett år sedan? Hemmafansen förefaller ha en stor del i de blåkläddas framgångar då lag som Bilbao (1-0), Betis (2-0), och senast Sevilla (3-0) alla fått åka hem med svansen mellan benen. Jorge Molina och Jaime Mata matar in mål i vad som är El Getas bästa ligasäsong någonsin. Real då? CL-spel är i praktiken säkrat, och endast prestigen i att gå om ATM på andraplatsen återstår. Benzema är i målform, och plågar alla motståndarförsvar. Ettan betalar sig väl på Topptipset, men bygg på efter plånbok!

 

6. Sevilla - Rayo Vallecano 1

Skam den som ger sig, och Sevilla vägrar ge upp kampen om fjärdeplatsen in i det sista. Värdarnas styrka och hopp är Ramon Sanchez Pizjuan där de femfaldiga Europa League-mästarna är ruskiga. Endast trion Barca, Altético och Real har ett bättre hemmafacit. Fin form på målskickliga lirare som Roque Mesa, Pablo Sarabia och Munir.  Tabellens jumbo Rayo är nu uppe i sex förluster på raken på resande fot, och har inte tagit en endaste poäng på topp sex-lagens arenor. Att det blir noll här för Vallecano är av naturliga skäl en lågoddsare. Inte obetydlig streckning på Los Rojiblancos, klasskillnaden lagen emellan blir dock inte mindre för det. Spika på.

 

7. Real Sociedad - Villarreal 1

Ojämna Sociedad har under 2019 stabiliserat hemmaspelet med enbart Atlético Madrid som lyckats segra på Anoeta. Försvarsspelet i Baskien är ett av ligans bästa, och i Juanmi har de blåvita en forward i gott slag efter nätrassel i tre av de senaste fyra omgångarna. Sex poäng på två omgångar är goda nyheter för nedflyttningshotade Villarreal, men skador och ytterst svagt spel på främmande gräs oroar de gula ubåtarna. Något bättre siffror för La Real när lagen möts de senaste åren, panga in ettan i nordöstra Spanien!

 

8. Willem II - PSV Eindhoven 2

Eredivisie är nästintill färdigspelad och för PSV är det full fart framåt för att hålla jämna steg med Ajax som innehar förstaplatsen. Dessutom behöver de rödvita helst göra en himla massa mål för att försöka knapra in på Amsterdamlagets målskillnad. Då är det bra att ha skytteligaledaren Luuk de Jong i sina led, 28-åringen har nätat 27 gånger på 31 omgångar. Nästjumbon Excelsior kvitterade mot Willem II i matchens sista skälvande stund, och 1-1 betyder att den viktiga sjundeplatsen blir väsentligt svårare att nå för Alexander Isaks och kamrater. Eindhoven är ett eller två snäpp bättre, och då räcker X2 i Tilburg långt på Topptipset!

 

Kassaskåpet! - Sevilla

Vikten av spel i Champions League går inte att underskatta, och när det väl gäller brukar Sevilla ro hem resultaten som behövs. En enorm bedrift krävs av Vallecano i både denna match och de resterande. Osannolikt, och därmed väntas Sevilla segra!

 

Varningen! - Getafe

Getafe övertygar gång på gång, och att göra det i Spanien är minsann ingen enkel sak. Blandade resultat i säsongens Madridderbyn för mesta mästarna Real, därmed passar  en skräll på Alfonso Pérez utmärk. Kämpa på, Geta!

 

Topptipset 32 rader

1. Djurgården - IFK Norrköping 1

2. Helsingborg - GIF Sundsvall X2

3. Kalmar FF - IFK Göteborg 1X

4. Atalanta - Fiorentina X2

5. Getafe - Real Madrid 1X

6. Sevilla - Rayo Vallecano 1

7. Real Sociedad - Villarreal 1

8. Willem II - PSV Eindhoven X2

 

Topptipset 144 rader

1. Djurgården - IFK Norrköping 1X

2. Helsingborg - GIF Sundsvall X2

3. Kalmar FF - IFK Göteborg 1X

4. Atalanta - Fiorentina 1X2

5. Getafe - Real Madrid 1X2

6. Sevilla - Rayo Vallecano 1

7. Real Sociedad - Villarreal 1

8. Willem II - PSV Eindhoven X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100