Veckans första kupong på Topptipset domineras av EM-kvalmatcher, men också en klubblagsmatch från spanska andradivisionen. Vi inleder med en spik värd att lita på och avslutar med hopp och tro på att Blågult spelar in nya poäng under tisdagskvällen i vårt grannland i väst. Nu kör vi!

Spelstopp: 20.44

1. Frankrike - Island 1

Frankrike öppnade EM-kvalet med en stark 4-1-seger borta mot Moldavien i fredags kväll. Redan efter dryga halvtimmen hade fransmännen skaffat sig en 3-0-ledning och matchen var avgjord tämligen omgående. Nu vänder de hem till Stade de France där andra raka trepoängaren ska spelas och här finns det inte mycket som talar för att gästerna mäktar med en sn skräll.

Ettan är en glasklar spik att inleda kupongen med!

2. Montenegro - England 2

Om vi finner stort förtroende för Frankrike så kan vi inte påstå att det är mycket mindre för England. Tjeckien hemma i EM-kvalets första runda blev en munsbit som slutade med så stora siffror som 5-0. Montenegro tog en poäng på bortaplan i Bulgarien och lär inte få med sig fler från det här mötet med ett starkt England med sylvass offensiv.

Strecka från höger och tillåter plånboken är det värt att slänga med krysset om det ska bli utdelning att tala om.

3. Portugal - Serbien X

Portugal gör andra raka hemma på Estádio da Luz i Lissabon. Den första slutade 0-0 mot Ukraina och det var en missräkning vad gäller poängskörden. Serbien gör sin första EM-kvalmatch här och även om de slår ur underläge är de långt ifrån borträknade på förhand. Gästerna gjorde bra ifrån sig i träningsmatchen mot ett roterande Tyskland senast och ska absolut ses med poängchans här, trots bortaplan.

I det mindre systemet väljs ettan bort för att jaga dom större stålarna.

4. Kosovo - Bulgarien 1

På Fadil Vokrri Stadium i Pristina blir Kosovo satta i förarsätet vad gäller favoritskapet då Bulgarien gästar. Gästerna spelade 1-1 hemma mot Montenegro när EM-kvalet öppnades för deras del och mycket talar för att det blir deras enda poäng på den här landslagssamlingen. Kosovo känns vassare, speciellt i kraft av hemmagräs.

Ettan ska med, oavsett hur högt streckad den blir, men säkra upp med krysset så sitter ni nog säkert.

5. Luxemburg - Ukraina 2

Andrij Sjevtjenko fick se sitt gulklädda landslag ta en poäng i Lissabon mot ett starkare motstånd än vad som väntar dem här. Det gör att Ukraina blir favoriter på Josy Barthel-stadion i Luxemburg, vilket vi köper. Även om Luxemburg vann senast så var det mot ett svagare motstånd än vad som väntar dem nu.

Vi litar på att Sjevtjenkos mannar förvaltar favoritskapet trots bortagräs.

6. Andorra - Albanien X

På Estadi Nacional möts två förlorande lag från den första ronden av detta EM-kval. Andorra föll hemma mot Island med 2-0 och för gästande Albanien blev det förlust med samma siffror hemma mot Turkiet. Hemmanationen har inte mycket till lag och ses av många som en “blåbärsnation”.

Värdemässigt lockar krysset i singelraden, men i systemet kryssar vi med bortasegern vilket är det troligaste scenariot här.

7. Mallorca - Real Zaragoza 1

Formstarkt mot formsvagt är vad som väntar i kupongens enda klubblagsmatch. På Estadio Iberostar ska hemmalaget fortsätta sin jakt på en playoff-plats i förstaläget, vilket kan leda till avancemang i seriesystemet om det vill sig väl så småningom. På hemmaplan har de bara gått poänglösa ur två av 15 kamper.

Gästerna är placerade strax ovanför bottenträsket, men här får de bekänna färg!

8. Norge - Sverige X

Ullevål Stadion i Oslo är vad som väntar Blågult härnäst. Lars Lagerbäcks Norge kommer från en uddamålsförlust mot självaste Spanien på Mestalla och detta efter att spanjorerna skickat in segermålet på stillaliggande boll från elva meter. Sverige gjorde vad vi förväntade oss av dem hemma mot Rumänien, men utan Emil Forsbergs medverkan här blir det tufft för Sverige.

Blir det poäng ska vi nog vara nöjda med det!

Kassaskåpet! - Frankrike

Visade vad de kan direkt från start i detta EM-kval. På hemmaplan blir de inte sämre och ettan bör betraktas som kassaskåpssäker!

Varningen! - Serbien

Portugal lyckades inte mot Ukraina hemma och här blir det mycket press på hemmanationen direkt. Serbien är inte så pjåkiga och kan ställa till oreda, trots bortagräs!

Topptipset 32 rader

1. Frankrike - Island 1

2. Montenegro - England 2

3. Portugal - Serbien X2

4. Kosovo - Bulgarien 1X

5. Luxemburg - Ukraina 2

6. Andorra - Albanien X2

7. Mallorca - Zaragoza X2

8. Norge - Sverige 1X

Topptipset 144 rader

1. Frankrike - Island 1

2. Montenegro - England X2

3. Portugal - Serbien 1X2

4. Kosovo - Bulgarien 1X

5. Luxemburg - Ukraina 2

6. Andorra - Albanien X2

7. Mallorca - Zaragoza 1X

8. Norge - Sverige 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100