Torsdag innebär dubbel glädje då både Europa League och Europa Conference League gör entré på Topptipset. Svensklag som Real Sociedad, Bröndby och AZ Alkmaar finns alla med på kupongen som vi går igenom nedan. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 20:59

1. Monaco - Real Sociedad 1

Den första svenskkopplingen hittas i ett furstendöme där Pontus Farneruds gamla Monaco ska mäta svärd med Alexander Isaks Real Sociedad. Grupp B är snorjämn redan inför denna drabbning då det endast skiljer tre poäng mellan ettan Monaco och trean PSV. Fransmännen är hittills obesegrade och hemma på Stade Louis II ska förlustnollan kunna stå sig även över denna afton. Real Sociedad har överpresterat de underliggande siffrorna under säsongens gång och insatsen mot Sturm Graz (1-1) var inte mycket att skryta med. Lämnar baskerna Monaco med en pinne ska de vara nöjda. 1X spelas.

2. Bröndby - Lyon 1

Lyon är redan klara gruppsegrare och fransmännen tillåts därför rotera när resan går till Köpenhamn. Redan under söndagen väntar en tuff ligamatch mot Montpellier och det skulle därför inte förvåna om Peter Bosz väljer att ställa över sina stjärnspelare mot Bröndby. Danskarna får således ett fint läge att åtminstone närma sig tredjeplatsen som leder till spel i Europa Conference League. Stärkta efter segern mot Midtjylland - där Mikael Uhre och Simon Hedlund fanns med i poängprotokollet - blir vi inte förvånad om ett motiverat Bröndby kniper minst en pinne i huvudstaden. 1X är ett sunt val till smakligt värde.

3. Olympiakos - Fenerbahce 2

Olympiakos och Fenerbahce ser i första hand ut att göra upp om andraplatsen bakom Eintracht Frankfurt. Bägge aktörerna kommer från meriterande derbysegrar i helgens ligaspel och vi kan räkna kallt med en svängig tillställning i Pireus. Grekerna förlitar sig mycket till glödhete Youssef El-Arabi längst fram, men en etta till över 60 procent går inte att spika. Fenerbahce har spets i lirare som Özil och Berisha, en duo som på egen hand är kapabla att riva upp stora sår i värdarna. Den lågt streckade tvåan är ett tidigt komplement åt ettan. Gubbe!

4. Rangers - Sparta Prag 1

Steven Gerrard har som bekant försvunnit till Aston Villa och under torsdagen begår Giovanni van Bronckhorst debut som tränare för Rangers. Att göra det framför ett kokande Ibrox dränkt i elljus går inte att klaga på. Skottarna är normalt en urkraft på eget gräs och vid seger övertar värdarna andraplatsen från gästande Sparta Prag. Tjeckerna vann det vändande mötet med 1-0 efter en jämn drabbning, men mot slutet har gästerna haft svårt att hitta upp i nivå. Elva insläppta mål på de fyra senaste tävlingsmatcherna vittnar om detta. Ettan är spikbar upp till 60 procent.

5. Bodö/Glimt - CSKA Sofia 1

Över till Europa Conference League där Bodö/Glimt är turneringens stora snackis efter fyra omgångar. Att baggarna skulle toppa gruppen en poäng före Roma var det få som trodde, men Kjetil Knutsens manskap är på intet sätt oförtjänta av förstaplatsen. Vi blir samtidigt konfunderade när B/G värderas till enorma favoriter av såväl oddsmakare som svenska folket. CSKA Sofia bjöd på tufft motstånd i det vändande mötet (0-0) och det är inte otänkbart att gästerna lyckas stå upp bra även i Norge. Ettan är såklart högst trolig, men då krysset rensar magiskt bland kuponghögarna tillåter vi oss en rövare på större system. 1X liras.

6. Randers - Cluj 1

Randers är tillsammans med AZ Alkmaar obesegrade i Grupp D, men holländarna är ändå sex poäng före danskarna i tabellen. Det beror på att Carlgren och Tibbling med kompanjoner ännu inte vunnit. Fyra raka kryss säger både mycket och lite om det mesta, men under torsdagen ska Randers kunna spräcka vinstnollan. Cluj har bara mäktat med en pinne så här långt och bara ett gjort mål är också ett rungande kvitto på att rumänerna inte räcker till på denna nivå. Randers är i grunden ett bättre lag och på den egna arenan visar de varför. Ettan klarar sig på egna ben.

7. Jablonec - AZ Alkmaar X

Den mest utstickande svensken i Europa Conference League är Jesper Karlsson. Svingaren från Harrys i Knalleland har med ett mål och två assist varit högst bidragande till AZ Alkmaars tio inspelade poäng. Med den kvoten toppar tulpan-vurmarna gruppen fem poäng före Jablonec och det ska till ett smärre mirakel för att gästerna ska tappa gruppsegern. Motivationen kan således komma att bli lidande och i Tjeckien kan AZ mycket väl stöta på problem. Jablonec har andraplatsen i egna händer och vid poängplock denna afton återstår bara ett förmodligen avsågat Cluj i sista matchen. Tvåan blir smått övervärderad och behöver garderas. Helst hela vägen. 

8. Maccabi Tel Aviv - LASK Linz 1

Maccabi Tel-Aviv och LASK Linz är båda klara för avancemang från Grupp A. Det enda som återstår är kampen om förstaplatsen. Båda aktörerna står noterade för 10 poäng, men i kraft av bättre målskillnad toppar israelerna gruppen. LASK har därför siktet inställt på seger denna torsdag och mycket talar för att en böljande matchbild är att vänta på Bloomfield Stadium. Maccabi har gått rent på egen matta och samma facit gäller för österrikarna på resande tass. Kupongens mest givna gubbe är ett faktum. 

I samarbete med Svenska Spel* Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100