Torsdagens Topptips består av en hel del sköna möten, framförallt från England och Spanien. Chelsea ställs mot ett skadedrabbat Spurs i Ligacup-returen medan The Gunners gästas av Solskjaers United under fredagen i FA-cupen. I Copa del Rey ska bland annat Real Madrid ta sig an ett något underskattat Girona hemma i huvudstaden. Planenlig hemmaseger på Bernabéu? Detta är vägen till 8 rätt!

Spelstopp: 19.29

1. Chelsea - Tottenham 1

Inför torsdagskvällens returmöte i ligacupens semifinal är förutsättningarna glasklara:

Chelsea måste vinna för att ha en chans att gå vidare efter 0-1 på Wembley Stadium. Då avgjorde Harry Kane på straff efter 25 minuter men nu saknas landslagsmannen på grund av skada och väntas vara tillbaka i mars. Pochettinos trupp är något brandskattad då Dele Alli dragit på sig en hälseneskada och Heung-Min Son tjänstgör för sitt Sydkorea i de Asiatiska Mästerskapen. Två raka bortaförlusterhar det också blivit i serien för Spurs. Värdarna är i bättre slag, även om derbynederlaget i söndags mot Arsenal sved (0-2). Med Loftus-Cheek som största namn på skadelistan har Sarri en bred trupp att förfoga över och detta är kanske den största titelchansen The Blues har denna säsong. Spika ettan till fint värde!

2. Espanyol - Real Betis 1

Kvartsfinaler i Copa del Rey där det likt Ligacupen i England är dubbelmöten. Det första mötet som spelas på Estadi Cornellà-El Prat känns på förhand väldigt ovisst. Espanyol har förvisso tappat fart och förlusten borta mot Eibar i måndags var allt annat än något steg i rätt riktning. Det finns dock kompetens i truppen där spelare som bland annat Baptistão, Borja Iglesias och Piatti tar plats. Dessutom har Rubís mannar varit genomgående starka på hemmagräs den här säsongen där katalanerna vunnit åtta av elva matcher. Real Betis går dock bättre i La Liga och spelare för spelare ska gästerna rankas något högre. Etta-tvåa spelas.

3. Real Madrid - Girona 2

Från den här kvartsfinalen ska inte alls Girona räknas bort. Faktum är att katalanerna slog ut Atlético Madrid i åttondelsfinalen. Gironistes är för dagen väldigt svåra att bryta ner. Innan helgens ytterst knappa förlust mot Betis hade gästerna fem raka matcher utan nederlag. Samtidigt känns inte alls Real Madrid som storfavoriten att lita på. Som bekant har Los Blancos haft en riktigt turbulent säsong och hemma på Bernabéu har Madrid-laget gått på ett par riktigt oväntade minor den här säsongen. Den unge brassen Vinicius Júnior, som Solari tränade i b-laget förra året, har varit en av väldigt få positiva injektioner i Real. Det säger en del. Gå för dunderskrällen här!

4. Gent - Oostende 1

Semifinal i Beker van Belgie. Gent har nyligen fått förstärkning från Crystal Palace. Anfallaren Alexander Sørloth debuterade i helgen för de blåvita i 1-0 segern hemma mot Anderlecht. Där var det just norrmannen som gjorde matchens enda mål. De Buffalo's har överlag varit ganska så ojämna den här säsongen men hemma på Ghelamco Arena har inte Gent torskat sedan oktober. KV Oostende är klassen sämre och gästerna trivs betydligt bättre hemma i Västflandern. Faktum är att De Kustboys inte vunnit en bortamatch i seriespelet sedan september. 1X räcker.

5. Ajax - Heerenveen 1

33 poäng av 33 möjliga hade Ajax tagit på sina elva senaste ligamatcher innan poängtappet mot just gästerna i söndags. Den neutrale kunde inte vara annat än nöjd då mötet på Amsterdam Arena (4-4) bjöd på åtta mål och massor av dramatik. Nu stundar kvartsfinal i cupen och ligatvåan är favorit till segern och avancemang. Förhoppningsvis är Argentinas landslagsback Tagliafico tillbaka i elvan efter att ha missat den svängiga matchen senast. Gästerna från norra Holland går trögt i Eredivisie och ligger i mitten av tabellen. Försvaret är ett av seriens sämsta och i cupmatcherna fram till denna har de blåvita fått slita mot lag från flera divisioner ner. Värdarna har revansch att utkräva, i Amsterdam segerjublar de vitröda!

6. Amiens - Lyon 2

Bottenlaget Amiens har enkom två poäng på fyra ligakamper och förhållandevis stora problem med den bristande defensiven. För att ta sig till denna cupsextondel tog värdarna en bräcklig seger mot Ligue 2-laget Valenciennes (1-0) som i sin tur kämpar för överlevnad. Inte direkt imponerande. Besökarna har råg i ryggen efter att ha vänt förlust till seger i hatmötet mot St Etienne (2-1). Den stora hjälten blev Moussa Dembélé vars mål på stopptid fick flera pubar i Lyon att fullkomligen explodera av lycka. Tillsammans med Nabil Fekir har OL ett riktigt intressant anfallspar och är efter PSG det lag som känns stabilast i Ligue 1. Trolig tvåa i norra Frankrike!

7. Arsenal - Manchester United

Över till fredagen och tillbaka till London där ett riktigt sevärt möte går av stapeln på The Emirates. Arsenal har den senaste tiden varit väldigt ojämna men i derbyt mot Chelsea i lördags stod Unai Emerys mannar för kanske säsongens bästa insats, där det blev seger med 2-0. Bellerín och Holding är out i backlinjen men överlag ser skadeläget ljusare ut än tidigare hos de rödvita. Man United är som ett helt nytt lag under Ole Gunnar Solskjær och Rashford och inte minst Pogba ser för dagen ut att trivas som fiskar i vattnet. Duon gjorde de två målen i 2-1 segern mot Brighton i helgen vilket var Uniteds sjunde raka seger. Utgå från en gate (etta-tvåa).

8. Bristol City - Bolton

Bolton Wanderers går riktigt trögt i The Championship och så sent som för knappt två veckor sedan fick gästerna stryk mot Bristol City på Ashton Gate i ligaspelet. Allt talar för att det kommer att återupprepas i den fjärde omgången av FA-cupen. The Robins ser fruktansvärt bra ut för dagen. Anmärkningsvärt är att Niclas Eliassons Bristol har fem raka segrar och hela elva matcher i följd utan någon förlust. Ett motiverat, formstarkt och mer kompetent City vinner det här med största sannolikhet. Etta!

Kassaskåpet! - Ajax

Erik ten Hags trupp besitter ett otroligt stort kunnande. Innan helgens kryss hade laget från Amsterdam krossat i princip allt motstånd på Johan Cruijff Arena. Heerenveen räcker inte till ännu en gång. Detta vinner Ajax med ett par bollar!

Varningen! - Girona

Real Madrid är rejält svajiga den här säsongen och dessutom har Kroos, Bale och Asensio haft problem med skador den senaste tiden. Ett avslappnat och motiverat Girona kan mycket väl skrälla mot Real precis som katalanerna gjorde i åttondelen mot Atlético!

32 rader

1. Chelsea - Tottenham 1

2. Espanyol - Real Betis 12

3. Real Madrid - Girona x2

4. Gent - Oostende 1x

5. Ajax - Heerenveen 1

6. Amiens - Lyon x2

7. Arsenal - Man. United 12

8. Bristol City - Bolton 1

144 rader

1. Chelsea - Tottenham 1

2. Espanyol - Real Betis 12

3. Real Madrid - Girona 1x2

4. Gent - Oostende 1x

5. Ajax - Heerenveen 1

6. Amiens - Lyon x2

7. Arsenal - Man. United 1x2

8. Bristol City - Bolton 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100