Topptipset innehåller lika delar svensk och sydamerikansk fotboll. Dessutom två nervkittlande kvalkamper i Tyskland och Skottland. Vi reser från Lockorns IP till Estadio Diego Armando Maradona. Den snåriga trippen börjar här och nu, 8 rätt ska vevas hem!

 

Spelstopp: 18.59

 

1. Stuttgart - Union Berlin 2

Anrika Die Jungen Wilden vann Bundesliga så sent som 2007 men det börjar kännas som längesen nu. Stuttgart ser inte så unga och vilda ut längre, om man säger så. Affischnamnet Mario Gómez har sett sliten ut under våren och endast mäktat med ett fåtal 90-minutersmatcher för VfB Stuttgart som slutade tredje sist i serien. För Union Berlin såg säsongen ut att sluta med en underbar uppflyttning till högstadivisionen men Sebastian Andersson och company föll på målsnöret. Med endast målskillnad till sin nackdel tvingas nu berlinarna ta omvägen via Mercedes-Benz Arena upp till finrummet. Det ska inte vara så svårt som streckningen antyder, tvåan måste med på varje kupong värd namnet!

 

2. Dundee United - St. Mirren 1

I Skottland handlar torsdagskvällen om vilket lag som ska koppla greppet om en framtid bland giganterna Celtic och Glasgow Rangers. St. Mirren har lirat uppe i Premiership den gångna säsongen men sett ut att inte förtjäna sin plats i finrummet. Att The Buddies bara vunnit en av sina 16 fighter på resande fot säger det mesta. För Dundee United är det desto varmare vindar som susar, The Terrors kommer hem till Tannadice Park med en ryggsäck fylld med fem segrar på de sex senaste striderna. Utgå från ettan.

 

3. Piteå IF - LB07 1

Vi lämnar utlandet och vänder blickarna mot Sverige. I en väldigt ung Damallsvenska är Piteå obesegrade på hemmaplan efter bara två möten. Hemmalaget har en förlust hittills i år vilken kom borta mot Rosengård för en vecka sedan. Det är samma lag som Bunkeflo besegrade fyra dagar innan och tog sin första, och hittills enda, trepoängare för säsongen. Madelen Janogy, som funnits med i den svenska landslagstruppen senaste tiden, har hittat rätt fyra gånger än så länge vilket är hälften av hemmalagets gjorda mål. Finländska Vera Varis i bortamålet har släppt in hela 16 bollar på sex matcher och kommer få det tufft även här. Spik på Topptipset!

 

4. Skövde AIK - FC Trollhättan 1

I Division 1 södra Har Skövde AIK gått upp i serieledning. Senast tog laget tre poäng borta mot Oskarshamn efter en stökig avslutning där två röda kort delades ut. Inhopparen Elmar Abraham hann bara vara inne i åtta minuter innan han fick lämna planen igen. Amerikanske Jeffrey Gal har varit en vägg i målet och hållit nollan i hälften av lagets spelade matcher. Trollhättan inledde säsongen med fyra matcher utan vinst men har sedan dess tagit fyra raka trepoängare. På bortaplan har det bara blivit en förlust för nykomlingen från tvåan. Lipovac och Rexhepi har båda visat att de vet var målet finns och är ständiga orosmoment för motståndarna. I den här serien kan allt hända. Gardera på Topptipset!

 

5. Lidköpings FK - IK Gauthiod 2

I serien nedanför, Division 2 Norra Götaland, åkte Lidköping på deras första hemmaförlust i förra hemmamatchen. Laget revanscherade sig senast med klara 4-2 i Vårgårda där fjärde segern för säsongen bärgades. Gauthiod är obesegrade i år och har gjort hela 26 mål på de sju matcher som hittills spelats. Jacob Berg och Jonatan Nilsson gjorde två mål var senast när Nordvärmland besegrades på ett övertygande sätt. Laget som kom trea i fjol är seriefavoriter och ska även vara favoriter här. Fin tvåa!

 

6. Montevideo Wanderers - Cerro 1

Över till Sydamerika där sextondelsfinaler i Copa Sudamericana ska avhandlas. Notera att det är dubbelmöten i den här turneringen. Först ut är ett huvudstadsderby i Uruguay där det ska vara toppchans för hemmalaget. Montevideo Wanderers är med i toppen av den inhemska ligan och hemma i Montevideo har Wanderers bland annat besegrat serieledarna Peñarol under våren. Helt annat läge är det för lokalrivalen Atlético Cerro som är jumbo i ligaspelet, med högst tveksam form, inte minst på bortagräs. I seriespelet har gästerna endast tagit en pinne på de sex senaste bortamatcherna. Finfin etta på Topptipset till trevligt spelvärde dessutom!

 

7. Argentinos Juniors - Deportes Tolima X

I Buenos Aires, och klubben Argentinos Juniors, inledde Diego Armando Maradona sin fantastiska karriär och numera spelar klubben på en arena som är döpt efter El Diego. I helgen spelade Argentinos Juniors oavgjort på den här arenan mot Boca Juniors och faktum är att Maradonas gamla klubb endast torskat en hemmamatch under 2019. Deportes Tolima kan dock mycket väl försämra den sviten natten till fredagen. Colombianerna besitter en hög grundkapacitet och har även pålitlig dagsform. Krysset lockar mest som utgång på Topptipset, men den här fajten bör garderas friskt omgående!

 

8. Fluminense - Atlético Nacional 1

Sista arenan som ska besökas är Maracanã där VM-finalen 2014 spelades. Fluminense är för dagen lite av ett mittenlag i den brasilianska ligan som blandar höga toppar med ganska djupa dalar. Hemma i Rio de Janeiro är dock Fluminense generellt sett pålitliga, framförallt svårslagna, och på Maracanã ska Atlético Nacional vara glada ifall de lyckas hålla det här dubbelmötet öppet inför returen. De grönklädda colombianerna löser max ett kryss i Rio! 1X står sig.

 

Klicka här för att gå direkt till Svenska Spel

 

Kassaskåpet! - Piteå
Limhamn Bunkeflo låg risigt till redan ifjol och denna säsong ser det inte ljusare ut. Nu ska bottengänget resa hela vägen upp till de regerande mästarna i norra Norrland. Janogy och Karlernäs kommer göra pitepalt av skånskorna.

 

Varningen! - Union Berlin

Sebastian Andersson är inte något världsnamn i jämförelse med Mario Gómez men tiden går och Gómez står stilla. Basse från Vinslöv kan bli en extremt obehaglig upplevelse för Die Jungen Wilden.

 

Topptipset 32 rader

1. Stuttgart - Union Berlin X2

2. Dundee U. - St. Mirren 1X

3. Piteå IF - LB07 1

4. Skövde - Trollhättan 1X

5. Lidköpings - Gauthiod 2

6. M. Wanderers - Cerro 1

7. A. Juniors - D. Tolima 1X

8. Fluminense - Atlético N. 1X

 

Topptipset 144 rader

1. Stuttgart - Union Berlin 1X2

2. Dundee U. - St. Mirren 1X

3. Piteå IF - LB07 1

4. Skövde - Trollhättan 1X

5. Lidköpings - Gauthiod 2

6. M. Wanderers - Cerro 1X

7. A. Juniors - D. Tolima 1X

8. Fluminense - Atlético N. 1X2

 

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100